Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › I think I ruined my new cpu
New Posts  All Forums:Forum Nav:

I think I ruined my new cpu - Page 3

post #21 of 50
I doubt that your hardware is fried.

Check/try the following...
Motherboard standoffs are installed.
CPU 4-pin or 8-pin (depending on motherboard) is plugged in.
PSU voltage switch is set properly.
Clear CMOS and try booting with one stick of RAM.
Check for shorts.
mITX
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4770K ASRock Z97E-ITX/ac ASUS GeForce GTX 970 Crucial 8GB (4GB x 2) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
SanDisk Extreme II - 240GB Western Digital RAID0 - 1TB LITE-ON iHAS124 CORSAIR Hydro H100i 
OSPowerCase
Windows 10 Pro Corsair TX750 Corsair Obsidian 250D 
  hide details  
Reply
mITX
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4770K ASRock Z97E-ITX/ac ASUS GeForce GTX 970 Crucial 8GB (4GB x 2) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
SanDisk Extreme II - 240GB Western Digital RAID0 - 1TB LITE-ON iHAS124 CORSAIR Hydro H100i 
OSPowerCase
Windows 10 Pro Corsair TX750 Corsair Obsidian 250D 
  hide details  
Reply
post #22 of 50
the clicking/cracking sound is NORMAL when closing the latch on cpu. The last 4 boards I have owned made the same noise, so don't stress that. It sounds to me that you just haven't set the system up properly. I would take it completely apart, and try again.... paying very close attention to detail, making sure the ram is in either slots 1,3 or 2,4. Making sure the 24pin is in all the way, making sure standoffs are in correct spots and secure. making sure the 8pin is in properly, and that the mobo isn't grounding out somewhere.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Evo VIII 475whp/405tq NONE BATTLEFIELD UNTIL 
Hard DrivePowerCase
COMES OUT!!!!! 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Evo VIII 475whp/405tq NONE BATTLEFIELD UNTIL 
Hard DrivePowerCase
COMES OUT!!!!! 
  hide details  
Reply
post #23 of 50
I'm just waiting for this guy to respond and confirm that it was the RAM. Then I will be happy
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k Gigabyte Z77-UD5H-WB Golden GTX 670 Windforce 3X 2 x 4GB GSkill RipJawsX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 4 64GB- WD Caviar Black 1TB Noctua NH-D14 Windows 7 Dell U2311H IPS 
KeyboardPowerCaseMouse
xArmor iOne U9BL MX Blues Seasonic x750 LIAN LI PC-T60B Logitech G500 
Audio
Modded JVC HA-RX900 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k Gigabyte Z77-UD5H-WB Golden GTX 670 Windforce 3X 2 x 4GB GSkill RipJawsX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 4 64GB- WD Caviar Black 1TB Noctua NH-D14 Windows 7 Dell U2311H IPS 
KeyboardPowerCaseMouse
xArmor iOne U9BL MX Blues Seasonic x750 LIAN LI PC-T60B Logitech G500 
Audio
Modded JVC HA-RX900 
  hide details  
Reply
post #24 of 50
If it's his first build, would it be possible that his PSU is underpowered? The flash of the fans, then nothing.. sounds like what happens when a PSU is underpowered or dead rail.
post #25 of 50
I worried about the fact op has not responded to the stand offs question... could be bad.
Grendel
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 4790K Asus Maximus VII Gene GTX970  32gb DDR3 2133Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
120gb Kingston SSD 120gb Kingston SSD 2tb WD caviar green 3tb WD caviar green 
CoolingOSMonitorKeyboard
NH-D15 Windows 10 Samsung S24D590L X3 Nvidia surround Corsair K65 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair CX750M Phanteks Enthoo Evolv Micro ATX Logitech G502 Proteus Core Logitech G440 
  hide details  
Reply
Grendel
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 4790K Asus Maximus VII Gene GTX970  32gb DDR3 2133Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
120gb Kingston SSD 120gb Kingston SSD 2tb WD caviar green 3tb WD caviar green 
CoolingOSMonitorKeyboard
NH-D15 Windows 10 Samsung S24D590L X3 Nvidia surround Corsair K65 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair CX750M Phanteks Enthoo Evolv Micro ATX Logitech G502 Proteus Core Logitech G440 
  hide details  
Reply
post #26 of 50
check if everything is properly plugged in. like the cpu power pins. that was my problem with my first build.

it shouldnt be a memory problem. the computer will run but there wont be any boot.
segfault
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5-750 @ 4Ghz Gigabyte P55A-UD4P MSI GTX 770 Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz CL9 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Caviar Black 500GB LG 24x Corsair H50 Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung SyncMaster P2270 Steelseries 6Gv2 Corsair TX750 Thermaltake V9 Black Edition 
MouseMouse Pad
Razer Deathadder 2013 Edition Steelseries QcK 
  hide details  
Reply
segfault
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5-750 @ 4Ghz Gigabyte P55A-UD4P MSI GTX 770 Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz CL9 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Caviar Black 500GB LG 24x Corsair H50 Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung SyncMaster P2270 Steelseries 6Gv2 Corsair TX750 Thermaltake V9 Black Edition 
MouseMouse Pad
Razer Deathadder 2013 Edition Steelseries QcK 
  hide details  
Reply
post #27 of 50
The Asus P67 mobo's lock mechanism are too rough on the CPU. It scratched the hell out of mine, even chipping some metal off.
post #28 of 50
I suspect the PSU or a random short to be the culprit.
post #29 of 50
could be a nackerd PSU, my old q6600 made a lovely, cracking sound when i put it in, is there any damage to the cpu or the motherboard pins,

best of luck fixing this, u must be gutted
^3
(11 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5930K  EVGA x99 Micro EVGA GTX 980 SC ACX 16GB Corsair DDR4 Vengeance LPX Black PC4-21300 
Hard DriveCoolingOSMonitor
500GB Samsung 840 EVO H105 Win 10 ASUS ROG PG279 
KeyboardPowerCase
Ducky Shine 1 MX-Red Corsair AX 860i  Fractal Design Node 804 Black 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Core i7 @ 2.6  GT650 16GB of 1600 MHz DDR3L SDRAM 256GB SSD 
OSMonitorKeyboard
Mac OSX Lion Retina Display US layout 
  hide details  
Reply
^3
(11 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5930K  EVGA x99 Micro EVGA GTX 980 SC ACX 16GB Corsair DDR4 Vengeance LPX Black PC4-21300 
Hard DriveCoolingOSMonitor
500GB Samsung 840 EVO H105 Win 10 ASUS ROG PG279 
KeyboardPowerCase
Ducky Shine 1 MX-Red Corsair AX 860i  Fractal Design Node 804 Black 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Core i7 @ 2.6  GT650 16GB of 1600 MHz DDR3L SDRAM 256GB SSD 
OSMonitorKeyboard
Mac OSX Lion Retina Display US layout 
  hide details  
Reply
post #30 of 50
I really hope OP didn't go and get himself electrocuted. Lol.

Make sure you check all your bases. There's a lot of things that can cause errors.

Also guys I don't know about your cases but I wouldn't be able to install a GPU or the I/O shield if the brass standoffs weren't in place since that would throw the placement of everything off by like a half inch...

I'm surprised that no one asked what kind of POST beeps he's getting... That would be the first thing to ask.

If there were any kind of error in the system he should be getting beeps. Unless of course he didn't install the post speaker.
Black Sand
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k @ 4.8GHz ASUS Maximus IV Extreme-Z EVGA GTX 580 SLI 8GB Corsair Dominator GT @ 1885 MHz 
Hard DriveOSMonitorPower
60GB Mushkin Callisto Deluxe +1TB WD Caviar Black Windows 7 Home Premium ASUS VW246 Corsair HX-850 
Case
HAF 932 
  hide details  
Reply
Black Sand
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k @ 4.8GHz ASUS Maximus IV Extreme-Z EVGA GTX 580 SLI 8GB Corsair Dominator GT @ 1885 MHz 
Hard DriveOSMonitorPower
60GB Mushkin Callisto Deluxe +1TB WD Caviar Black Windows 7 Home Premium ASUS VW246 Corsair HX-850 
Case
HAF 932 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › I think I ruined my new cpu