Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Second card error / not recognized.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Second card error / not recognized.

post #1 of 8
Thread Starter 
Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)

I am getting this message on my second card and that error message in device manager. Anyone else had this problem?
Mixed Bag
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6950X 4600Mhz ASUS Rampage V Edition 10 1080 Ti FE HyperX 12-13-13 @2400Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO Corsair H100i GTX Windows 10 x64 ASUS ROG PG279Q Black 27" 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K95 RGB EVGA SuperNOVA 1000 P2 Corsair Air 540 Corsair RGB 
Mouse Pad
Some naked Anime with a plump butt 
  hide details  
Reply
Mixed Bag
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6950X 4600Mhz ASUS Rampage V Edition 10 1080 Ti FE HyperX 12-13-13 @2400Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO Corsair H100i GTX Windows 10 x64 ASUS ROG PG279Q Black 27" 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K95 RGB EVGA SuperNOVA 1000 P2 Corsair Air 540 Corsair RGB 
Mouse Pad
Some naked Anime with a plump butt 
  hide details  
Reply
post #2 of 8
Boot the computer with only 1 card and do a small stress test to make sure it runs ok.
Do that with both cards and on both the PCIE slots to make sure both cards are fine and both the motherboard slots are fine.

If it fails on one slot or one of the cards fail, it might be hardware issue.

It all these goes well, and you still get that problem when using both cards, it might be driver issue.
Try the 265.90 drivers, or the 266.44 drivers and see if it keeps going.

Also, just to make sure its not PSU issue, did you test the cards and cpu at stock to make sure the PSU was also running fine?
Main system
(16 items)
 
Editing PC
(8 items)
 
 
CPUGraphicsGraphicsRAM
E5-1680v2 AMD FirePro D700 AMD FirePro D700 64GB 1866mhz 
Hard DriveOSMonitorCase
1TB PCIE SSD OSX 10.10.x Dell U2713H Mac Pro 
  hide details  
Reply
Main system
(16 items)
 
Editing PC
(8 items)
 
 
CPUGraphicsGraphicsRAM
E5-1680v2 AMD FirePro D700 AMD FirePro D700 64GB 1866mhz 
Hard DriveOSMonitorCase
1TB PCIE SSD OSX 10.10.x Dell U2713H Mac Pro 
  hide details  
Reply
post #3 of 8
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Defoler View Post
Boot the computer with only 1 card and do a small stress test to make sure it runs ok.
Do that with both cards and on both the PCIE slots to make sure both cards are fine and both the motherboard slots are fine.

If it fails on one slot or one of the cards fail, it might be hardware issue.

It all these goes well, and you still get that problem when using both cards, it might be driver issue.
Try the 265.90 drivers, or the 266.44 drivers and see if it keeps going.

Also, just to make sure its not PSU issue, did you test the cards and cpu at stock to make sure the PSU was also running fine?
Everything was fine, What I just did that is different is install new thermal pads on both cards. I have already flashed both cards BIOS back to stock, I can flash the BIOS so it seems like the motherboard is able to interact with the card in both PCI-E slots.
Mixed Bag
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6950X 4600Mhz ASUS Rampage V Edition 10 1080 Ti FE HyperX 12-13-13 @2400Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO Corsair H100i GTX Windows 10 x64 ASUS ROG PG279Q Black 27" 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K95 RGB EVGA SuperNOVA 1000 P2 Corsair Air 540 Corsair RGB 
Mouse Pad
Some naked Anime with a plump butt 
  hide details  
Reply
Mixed Bag
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6950X 4600Mhz ASUS Rampage V Edition 10 1080 Ti FE HyperX 12-13-13 @2400Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO Corsair H100i GTX Windows 10 x64 ASUS ROG PG279Q Black 27" 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K95 RGB EVGA SuperNOVA 1000 P2 Corsair Air 540 Corsair RGB 
Mouse Pad
Some naked Anime with a plump butt 
  hide details  
Reply
post #4 of 8
Thread Starter 
The weird thing is it is recognized by GPU-Z, but yet it won't properly install either the standard VGA or the 580 drivers.
Mixed Bag
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6950X 4600Mhz ASUS Rampage V Edition 10 1080 Ti FE HyperX 12-13-13 @2400Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO Corsair H100i GTX Windows 10 x64 ASUS ROG PG279Q Black 27" 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K95 RGB EVGA SuperNOVA 1000 P2 Corsair Air 540 Corsair RGB 
Mouse Pad
Some naked Anime with a plump butt 
  hide details  
Reply
Mixed Bag
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6950X 4600Mhz ASUS Rampage V Edition 10 1080 Ti FE HyperX 12-13-13 @2400Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO Corsair H100i GTX Windows 10 x64 ASUS ROG PG279Q Black 27" 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K95 RGB EVGA SuperNOVA 1000 P2 Corsair Air 540 Corsair RGB 
Mouse Pad
Some naked Anime with a plump butt 
  hide details  
Reply
post #5 of 8
driver sweep and start again?
post #6 of 8
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by hodgoes2001 View Post
driver sweep and start again?
Tried this, I have basically tried everything, I don't really want to but I will try another computer later today I guess.
Mixed Bag
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6950X 4600Mhz ASUS Rampage V Edition 10 1080 Ti FE HyperX 12-13-13 @2400Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO Corsair H100i GTX Windows 10 x64 ASUS ROG PG279Q Black 27" 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K95 RGB EVGA SuperNOVA 1000 P2 Corsair Air 540 Corsair RGB 
Mouse Pad
Some naked Anime with a plump butt 
  hide details  
Reply
Mixed Bag
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6950X 4600Mhz ASUS Rampage V Edition 10 1080 Ti FE HyperX 12-13-13 @2400Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO Corsair H100i GTX Windows 10 x64 ASUS ROG PG279Q Black 27" 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K95 RGB EVGA SuperNOVA 1000 P2 Corsair Air 540 Corsair RGB 
Mouse Pad
Some naked Anime with a plump butt 
  hide details  
Reply
post #7 of 8
I know this may sound random, but are you by chance running Realtek Network Adapter Drivers? If you are, try rolling back to like the stock Windows drivers (I think they are Intel drivers actually), or anything that's presently on your machine that's NOT Realtek from 5/2010 or newer ... and see if that fixes it.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
xeon X5675 6-core @ 4.1ghz (1.29v, 20x205 +ht ) rampage iii extreme msi rx470 gaming X (the $159 budget king) 3 x 2gb corsair xms3 pc12800 (9-9-9-24-1T@1600MHz) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
hynix 250gb ssd (boot), 2tb deskstar (apps),1tb... plextor px-712sa - still the best optical drive... corsair h8o v2 aio W10 home 
MonitorPowerCaseAudio
asus vw266h 25.5" (1920x1200) abs sl (enermax revolution) * single 70A rail 850w silverstone rv-03 XFi Titanium 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
xeon X5675 6-core @ 4.1ghz (1.29v, 20x205 +ht ) rampage iii extreme msi rx470 gaming X (the $159 budget king) 3 x 2gb corsair xms3 pc12800 (9-9-9-24-1T@1600MHz) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
hynix 250gb ssd (boot), 2tb deskstar (apps),1tb... plextor px-712sa - still the best optical drive... corsair h8o v2 aio W10 home 
MonitorPowerCaseAudio
asus vw266h 25.5" (1920x1200) abs sl (enermax revolution) * single 70A rail 850w silverstone rv-03 XFi Titanium 
  hide details  
Reply
post #8 of 8
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by brettjv View Post
I know this may sound random, but are you by chance running Realtek Network Adapter Drivers? If you are, try rolling back to like the stock Windows drivers (I think they are Intel drivers actually), or anything that's presently on your machine that's NOT Realtek from 5/2010 or newer ... and see if that fixes it.
I have tried the card are two diferent machines and have now resintalled the stock cooler with not luck. But if the realtek drivers are from windows update I suppose it could be coming from both of them.

The biggest thing I'm noticing that makes me think it is something physically wrong with the card is that while it is recognized in windows I can't get it to boot even in the first slot, while the other card works fine.
Mixed Bag
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6950X 4600Mhz ASUS Rampage V Edition 10 1080 Ti FE HyperX 12-13-13 @2400Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO Corsair H100i GTX Windows 10 x64 ASUS ROG PG279Q Black 27" 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K95 RGB EVGA SuperNOVA 1000 P2 Corsair Air 540 Corsair RGB 
Mouse Pad
Some naked Anime with a plump butt 
  hide details  
Reply
Mixed Bag
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6950X 4600Mhz ASUS Rampage V Edition 10 1080 Ti FE HyperX 12-13-13 @2400Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO Corsair H100i GTX Windows 10 x64 ASUS ROG PG279Q Black 27" 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K95 RGB EVGA SuperNOVA 1000 P2 Corsair Air 540 Corsair RGB 
Mouse Pad
Some naked Anime with a plump butt 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Second card error / not recognized.