Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › HELP!! I think i broke my pc:(
New Posts  All Forums:Forum Nav:

HELP!! I think i broke my pc:(

post #1 of 14
Thread Starter 
Hi guys , I was changing something on the bios, after i hit save the computer shut down and opened itself again, but only for a second. Now if I turn on the pc it wont stay on. It reboot loops by itself. turns on for a second and turns off, then turns on. I cleared cmos , removed my cpu to see if it was burned but i didnt see anything or smell anything. i put everything back in and tried to boot w/o gfx card, still same thing. There is only one phase light turned on on the mobo instead of 4 when it turns on for a second. Please help I just build this pc, i dont have any money to buy stuff again.


What do you think its broke on my pc?
Sandy Bridge
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k 4.5ghz Asrock P67 Extreme 4 Evga Gtx 570 HD G.Skill 8gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung Spinpoint F3 Crucial M4 128GB  LitleOn Dvd drive Corsair H50 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64bit Dell U2412m Corsair HX750 Cooler Master HAF X 
Audio
Onboard 
  hide details  
Reply
Sandy Bridge
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k 4.5ghz Asrock P67 Extreme 4 Evga Gtx 570 HD G.Skill 8gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung Spinpoint F3 Crucial M4 128GB  LitleOn Dvd drive Corsair H50 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64bit Dell U2412m Corsair HX750 Cooler Master HAF X 
Audio
Onboard 
  hide details  
Reply
post #2 of 14
clear the cmos, look for a jumper and pull it out and put into the other slot and back to the original slot
edit: rma your motherboard

Quote:
Originally Posted by snelan View Post
Update your BIOS, just had this happen myself less than 5 minutes ago.
he can't get into the bios anymore so what makes you think he can get into windows
Budget Rig V2
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen R7 1700 @ 3900 Asus AB350M Pro4 EVGA GTX 1080 TI SC2 Hybrid TridentZ RGB 3200-cl14 
Hard DriveCoolingOSMonitor
MyDigitalSSD BPX EVGA CLC 280mm Windows 10 Pro Benq PD3200U 
PowerCase
Seasonic Platinum 660 Fractal Design Mini C 
  hide details  
Reply
Budget Rig V2
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen R7 1700 @ 3900 Asus AB350M Pro4 EVGA GTX 1080 TI SC2 Hybrid TridentZ RGB 3200-cl14 
Hard DriveCoolingOSMonitor
MyDigitalSSD BPX EVGA CLC 280mm Windows 10 Pro Benq PD3200U 
PowerCase
Seasonic Platinum 660 Fractal Design Mini C 
  hide details  
Reply
post #3 of 14
Update your BIOS, just had this happen myself less than 5 minutes ago.

EDIT: These BIOS's right now aren't very good, wait about a month then they'll get better. And did you have the F7B BIOS, that was my problem, flashed to F6x and good to go. (Not gonna say who suggested this to me but you'll probably see this, so thanks )
Edited by snelan - 1/17/11 at 4:10pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k Gigabyte Z77-UD5H-WB Golden GTX 670 Windforce 3X 2 x 4GB GSkill RipJawsX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 4 64GB- WD Caviar Black 1TB Noctua NH-D14 Windows 7 Dell U2311H IPS 
KeyboardPowerCaseMouse
xArmor iOne U9BL MX Blues Seasonic x750 LIAN LI PC-T60B Logitech G500 
Audio
Modded JVC HA-RX900 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k Gigabyte Z77-UD5H-WB Golden GTX 670 Windforce 3X 2 x 4GB GSkill RipJawsX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 4 64GB- WD Caviar Black 1TB Noctua NH-D14 Windows 7 Dell U2311H IPS 
KeyboardPowerCaseMouse
xArmor iOne U9BL MX Blues Seasonic x750 LIAN LI PC-T60B Logitech G500 
Audio
Modded JVC HA-RX900 
  hide details  
Reply
post #4 of 14
Unplug, Pull the battery for ~ 10-15 mins. Replace battery. Attempt boot , Report back .

Also if your board is anything like mine, Push and hold the reset button during the boot loop.. Mine will at least boot at stock settings if I do that.
post #5 of 14
What settings did you change exactly? You could have fried the board.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055T M4A89GTD Pro / USB3 XFX 5750 4GB GSkill 1333 (8-8-8-21) 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Black 640GB Windows 7 Acer 1917W OCZ 600W ModXStream 
Case
Antec 300 Illusion 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055T M4A89GTD Pro / USB3 XFX 5750 4GB GSkill 1333 (8-8-8-21) 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Black 640GB Windows 7 Acer 1917W OCZ 600W ModXStream 
Case
Antec 300 Illusion 
  hide details  
Reply
post #6 of 14
Thread Starter 
I did remove the battery , but ill do it again.

thnx
Sandy Bridge
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k 4.5ghz Asrock P67 Extreme 4 Evga Gtx 570 HD G.Skill 8gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung Spinpoint F3 Crucial M4 128GB  LitleOn Dvd drive Corsair H50 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64bit Dell U2412m Corsair HX750 Cooler Master HAF X 
Audio
Onboard 
  hide details  
Reply
Sandy Bridge
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k 4.5ghz Asrock P67 Extreme 4 Evga Gtx 570 HD G.Skill 8gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung Spinpoint F3 Crucial M4 128GB  LitleOn Dvd drive Corsair H50 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64bit Dell U2412m Corsair HX750 Cooler Master HAF X 
Audio
Onboard 
  hide details  
Reply
post #7 of 14
Quote:
Originally Posted by enri95 View Post
I did remove the battery , but ill do it again.

thnx
remove battery, unplug psu and wait 15 mins, then try
Pre OCN build
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
phenom ii B97 ECS A970M-A AM3+ EVGA GXT 460 2x4gb adata 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
OCZ Vertex 4 Samsung F3 1TB Samsung f3 1tb Samsung HD155UI 
Optical DriveOSMonitorPower
Super Writemaster DVDr Windows 7 Samsung Syncmaster Antec Basiq power 550 + 
Case
Bitfenix Raider 
  hide details  
Reply
Pre OCN build
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
phenom ii B97 ECS A970M-A AM3+ EVGA GXT 460 2x4gb adata 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
OCZ Vertex 4 Samsung F3 1TB Samsung f3 1tb Samsung HD155UI 
Optical DriveOSMonitorPower
Super Writemaster DVDr Windows 7 Samsung Syncmaster Antec Basiq power 550 + 
Case
Bitfenix Raider 
  hide details  
Reply
post #8 of 14
Try overclocking it

On a more serious note. Rebuild your whole entire computer from scratch.
My baby
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 - 3.80ghz @ 1.100V ASUS Rampage II Gene ASUS Radeon 5870 @ 1ghz + Accelero Xtreme 6GB G.Skill Ripjaws 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 1Tb LG 24X R/RW Windows 7 professional 64bit 2X BenQ E2420HD 24inch 
KeyboardPowerCaseMouse
XArmor U9BL Mechanical Keyboard Antec Earthwatts 750W Antec 902 Logitech G500 
Audio
Logitech X-540 
  hide details  
Reply
My baby
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 - 3.80ghz @ 1.100V ASUS Rampage II Gene ASUS Radeon 5870 @ 1ghz + Accelero Xtreme 6GB G.Skill Ripjaws 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Black 1Tb LG 24X R/RW Windows 7 professional 64bit 2X BenQ E2420HD 24inch 
KeyboardPowerCaseMouse
XArmor U9BL Mechanical Keyboard Antec Earthwatts 750W Antec 902 Logitech G500 
Audio
Logitech X-540 
  hide details  
Reply
post #9 of 14
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by universeis42 View Post
What settings did you change exactly? You could have fried the board.
I really hope its the board...but I doubt it sine there are 2 ligts that turn on.

I changed AHCI mode , and hpet 64bit

thats it
Sandy Bridge
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k 4.5ghz Asrock P67 Extreme 4 Evga Gtx 570 HD G.Skill 8gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung Spinpoint F3 Crucial M4 128GB  LitleOn Dvd drive Corsair H50 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64bit Dell U2412m Corsair HX750 Cooler Master HAF X 
Audio
Onboard 
  hide details  
Reply
Sandy Bridge
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k 4.5ghz Asrock P67 Extreme 4 Evga Gtx 570 HD G.Skill 8gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung Spinpoint F3 Crucial M4 128GB  LitleOn Dvd drive Corsair H50 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64bit Dell U2412m Corsair HX750 Cooler Master HAF X 
Audio
Onboard 
  hide details  
Reply
post #10 of 14
Thread Starter 
(iremoved thebatter just waiting now)I hate when this happens, theres no way test which part is broken. Im screwed.
Sandy Bridge
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k 4.5ghz Asrock P67 Extreme 4 Evga Gtx 570 HD G.Skill 8gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung Spinpoint F3 Crucial M4 128GB  LitleOn Dvd drive Corsair H50 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64bit Dell U2412m Corsair HX750 Cooler Master HAF X 
Audio
Onboard 
  hide details  
Reply
Sandy Bridge
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k 4.5ghz Asrock P67 Extreme 4 Evga Gtx 570 HD G.Skill 8gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung Spinpoint F3 Crucial M4 128GB  LitleOn Dvd drive Corsair H50 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64bit Dell U2412m Corsair HX750 Cooler Master HAF X 
Audio
Onboard 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › HELP!! I think i broke my pc:(