Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Problem with Asus Crosshair IV Formula
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Problem with Asus Crosshair IV Formula

post #1 of 5
Thread Starter 
Hi Guys, so my rig has been running along beautifully for the last few months and today I got a new set of ram. I installed the new set and there were some issues with tuning it. So on one of these reboots, the computer would not turn on. And thats that. Went back to my old ram, but still no go. This is whats happening. The fans, pump and HDD all start up. But the four lights that come on during startup dont happen on the board. These are the four red leds next to the 24 pin. The bottom 4 lights for reset power etc turn on though.

There is a single orange light and one red light that start for a mili second and then goes off. I removed the cmos battery for half an hour and reset cmos, but still no go. Checked the ram mounting as well as all the wiring. Seems fine to me.

Then I tried the GO button. Ram and Go button red leds keep blinking but thats about it...

The last time this happened on my GD 70 the board was blown...I hope thats not the case here as I was not running any extreme clocks or anything and was actually testing the ram at stock CPU settings. I do remember once recovering the MSI board with a force flash as the bios was corrupted...but here I get no display at all....any idea guys need some help.

BTW, the board is not covered under warranty as it was from from Asus as part of a sponsored build. I have asked Asus for some help, bt I much rather not remove everything from the case at this point of time. So any help would be great.
E IV
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K ASRock Z77 OC Formula Nvidia Zotac GTX 770 Gskill Trident 2400 Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Samsung 840  OCZ Vertex 2 Seagate 7200 Windows 8 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Benq Logitech Antec HCP 850W Caselabs SM8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G400 Razer Asus Xonar DGX Microlabs C Series 
  hide details  
Reply
E IV
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K ASRock Z77 OC Formula Nvidia Zotac GTX 770 Gskill Trident 2400 Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Samsung 840  OCZ Vertex 2 Seagate 7200 Windows 8 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Benq Logitech Antec HCP 850W Caselabs SM8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G400 Razer Asus Xonar DGX Microlabs C Series 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
try this: try to turn it on. after all the lights and stuff do their thing, turn off your psu's switch and unplug the cord. don't reset the cmos or anything. push the power button the lights should come on for a second then go off so that no juice is left. plug back in the power and turn it on. this worked for my 890fxa-gd70 after a failed overclock.
Phor the Win
(19 items)
 
Built 2 Phold
(14 items)
 
Phort Awesome
(14 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 970 (4.0 - 1.48v) MSI NF980-G65 MSI N460GTX Hawk Talon Attack (875/1750/2000) Mushkin Ridgeback 1600 (2x2GB) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD CaviarBlack 1TB LITE-ON iHAS424-98 Corsair H70 Win. 7 Home x64 
MonitorPowerCase
32" Sony Trinitron TV Corsair 1000HX LIAN LI PC-B25FWB 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II x4 965 MSI MS-7548 Aspen MSI N460GTX Hawk Talon Attack (895/1790/2000) Crucial DDR2 800 (4x1 GB) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD CaviarBlue 500GB Alcohol 120% Corsair H50 Windows 7 Home x64 
MonitorPowerCase
eMachines 19" LCD Corsair HX1000 Corsair CC-9011075-WW 
  hide details  
Reply
Phor the Win
(19 items)
 
Built 2 Phold
(14 items)
 
Phort Awesome
(14 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 970 (4.0 - 1.48v) MSI NF980-G65 MSI N460GTX Hawk Talon Attack (875/1750/2000) Mushkin Ridgeback 1600 (2x2GB) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD CaviarBlack 1TB LITE-ON iHAS424-98 Corsair H70 Win. 7 Home x64 
MonitorPowerCase
32" Sony Trinitron TV Corsair 1000HX LIAN LI PC-B25FWB 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II x4 965 MSI MS-7548 Aspen MSI N460GTX Hawk Talon Attack (895/1790/2000) Crucial DDR2 800 (4x1 GB) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD CaviarBlue 500GB Alcohol 120% Corsair H50 Windows 7 Home x64 
MonitorPowerCase
eMachines 19" LCD Corsair HX1000 Corsair CC-9011075-WW 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
Will try that thanks....but i doubt this will work.
E IV
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K ASRock Z77 OC Formula Nvidia Zotac GTX 770 Gskill Trident 2400 Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Samsung 840  OCZ Vertex 2 Seagate 7200 Windows 8 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Benq Logitech Antec HCP 850W Caselabs SM8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G400 Razer Asus Xonar DGX Microlabs C Series 
  hide details  
Reply
E IV
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K ASRock Z77 OC Formula Nvidia Zotac GTX 770 Gskill Trident 2400 Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Samsung 840  OCZ Vertex 2 Seagate 7200 Windows 8 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Benq Logitech Antec HCP 850W Caselabs SM8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G400 Razer Asus Xonar DGX Microlabs C Series 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
im pretty sure your ram is micron IC's, i had an issue on first boot with some crucial ballistix, would not post to bios, i put a random stick in it and it posted i set the bios to the crucial's setting and swaped the ram back in and it worked.
post #5 of 5
Thread Starter 
Thanks redhat...but it looks like the board has taken a dump on me...sending it back to asus today.
E IV
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K ASRock Z77 OC Formula Nvidia Zotac GTX 770 Gskill Trident 2400 Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Samsung 840  OCZ Vertex 2 Seagate 7200 Windows 8 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Benq Logitech Antec HCP 850W Caselabs SM8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G400 Razer Asus Xonar DGX Microlabs C Series 
  hide details  
Reply
E IV
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K ASRock Z77 OC Formula Nvidia Zotac GTX 770 Gskill Trident 2400 Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Samsung 840  OCZ Vertex 2 Seagate 7200 Windows 8 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Benq Logitech Antec HCP 850W Caselabs SM8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G400 Razer Asus Xonar DGX Microlabs C Series 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Problem with Asus Crosshair IV Formula