post #21 of 21
Thread Starter 
OK, This startling discovery is so epic, it actually deserves its own thread, however, Ill need to do a bit more testing to be certain. I currently have my processor running at 3.5Ghz 250x14 at 1.472v, and thats after the boost in voltage it gets for being under load (still haven't figured that out yet). I have already tested this setup before, it always crashed (BSoD) within the first 2-3 tests of prime (under 5 minutes). What did I do? Enabled the on board video for the motherboard and set its shared ram usage to 128M. Now, that same test is currently running and has been going now for ust under 30 minutes. Processor tems are well under max still. Im going to test bumping the multi to 14.5 after I post this.

The thought came to me as I was getting ready for bed. I laid down and thought: "What if the CPU relies on the Integrated Video for something." and I immediately remember thinking "That's just retarded." Doesn't seem so retarded any more. This is Quite odd, I expected it to cause more problems, especially since I don't even use it. The only down side was that I had to re-install the drivers for my PCI-E card. Big Whoop.

Update to come... Anyone stuck at 3.6Ghz and have their on board video disabled? A check on a second computer would help determine if its a board issue or CPU issue (that is, assuming you don't have the same board as me).
BlueBox
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 640 (Propus) 3.0Ghz (3.4Ghz OC) MSI NF750-G55 Asus ENGTS450 TOP Mushkin Enhanced Silverline 996770 DDR3 1333 2x4GB 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate ST3500418AS (500GB) Windows 7 Ultimate (x64) RaidMax RX-730SS 730W RaidMax Quantum 
  hide details  
Reply
BlueBox
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 640 (Propus) 3.0Ghz (3.4Ghz OC) MSI NF750-G55 Asus ENGTS450 TOP Mushkin Enhanced Silverline 996770 DDR3 1333 2x4GB 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate ST3500418AS (500GB) Windows 7 Ultimate (x64) RaidMax RX-730SS 730W RaidMax Quantum 
  hide details  
Reply