Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Inconsistent Gameplay (Re Post)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Inconsistent Gameplay (Re Post)

post #1 of 14
Thread Starter 
My gameplay is acting at variance with my own principles. Or to put it in the most simplistic terms as possible, my gameplay is really non smooth. I don't know if its cause of me using 1680x1050 @ 60Hz or what but my gameplay is really not smooth. I get like 120+ FPS Max Settings on COD4, MW2, Black Ops, and BC2 and I don't see why I feel really laggy when I move around or just in general. I am trying to explain this with out using the word un smooth or not smooth to much, but thats all I can really explain it as. Could someone really explain.

NOTE: Someone told me once that if your FPS can't keep up with your Monitor Hertz and Vice Versa that you will feel inconsistent even though you have 100+ FPS always. :/

*NOTE* I am reposting this in the ATi section rather than the monitor section like I previously did, because I'll probably get more help here.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
post #2 of 14
In all those games, what's your ping? Could it be your internet connection? Unless, of course, this problem happens in offline games as well.
Karnak
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x2 550 @ 3.7Ghz Gigabyte MA-770T-UD3P Gigabyte 6850 1GB G.Skill 4GB DDR3 @ 1333 
Hard DriveOSMonitorPower
WDC 640GB Windows 7 Ultimate 64bit Acer X223Wbd Antec 650W 
CaseMouse
Antec 300 Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
Karnak
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x2 550 @ 3.7Ghz Gigabyte MA-770T-UD3P Gigabyte 6850 1GB G.Skill 4GB DDR3 @ 1333 
Hard DriveOSMonitorPower
WDC 640GB Windows 7 Ultimate 64bit Acer X223Wbd Antec 650W 
CaseMouse
Antec 300 Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
post #3 of 14
Play for a day with vertical sync turned on and report back. (Basically Im asking you to determine if your "lag" or "Unsmoothness" is screen tearing)
Future Proof 2.0
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k Gigabyte z170n-Gaming 5 ASUS Strix GTX 1070 OC G.Skill DDR4 3200 (2x8Gb) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 850 Evo Samsung 850 Evo Toshiba Q Series Pro WD Black 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100i V2 Windows 7 Ultimate 64bit Samsung BX2250 Corsair K70 
PowerCaseMouse
Silversont ST1000P NZXT Manta Steel Series Rival 
  hide details  
Reply
Future Proof 2.0
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 6700k Gigabyte z170n-Gaming 5 ASUS Strix GTX 1070 OC G.Skill DDR4 3200 (2x8Gb) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 850 Evo Samsung 850 Evo Toshiba Q Series Pro WD Black 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100i V2 Windows 7 Ultimate 64bit Samsung BX2250 Corsair K70 
PowerCaseMouse
Silversont ST1000P NZXT Manta Steel Series Rival 
  hide details  
Reply
post #4 of 14
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by M0E View Post
Play for a day with vertical sync turned on and report back. (Basically Im asking you to determine if your "lag" or "Unsmoothness" is screen tearing)
k will do... ^_^
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
post #5 of 14
Thread Starter 
So know one else knows?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
post #6 of 14
Don't bump before 24 hours.

Did you try turning on vsync like previously advised?
Parvum
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Gigabyte Z170X-Gaming 6 2x Gigabyte GTX 1080 G1 16GB DDR4 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Samsung 512GB M.2 950 Pro NVMe Windows 10 Dell 1440p Pok3r 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA 750GQ Parvum M1.0 Logitech G9X Corsair 
  hide details  
Reply
Parvum
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Gigabyte Z170X-Gaming 6 2x Gigabyte GTX 1080 G1 16GB DDR4 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Samsung 512GB M.2 950 Pro NVMe Windows 10 Dell 1440p Pok3r 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA 750GQ Parvum M1.0 Logitech G9X Corsair 
  hide details  
Reply
post #7 of 14
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by xdanisx View Post
Don't bump before 24 hours.

Did you try turning on vsync like previously advised?
Was just wondering if anyone else knew.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
post #8 of 14
Thread Starter 
Ok I tried V-Sync for a couple of races in NFS World and in Call of Duty Black Ops and it doesn't feel any better. I still get little stutters and sputters.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
post #9 of 14
Maybe the games have trouble with your Crossfire set up?

Try reinstall drivers?

Anything running in the back ground?
post #10 of 14
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by 8-Ball View Post
Maybe the games have trouble with your Crossfire set up?

Try reinstall drivers?

Anything running in the back ground?
I am not running CFX atm, re my sig.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Inconsistent Gameplay (Re Post)