Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › My P8P67 EVO is acting up again :/ [MemOK LED stays on, no POST]
New Posts  All Forums:Forum Nav:

My P8P67 EVO is acting up again :/ [MemOK LED stays on, no POST]

post #1 of 6
Thread Starter 
Ok, I had this problem back in Wednesday when I got my stuff.

It turned out to be dead RAM. See here.

As you can see from my sig, I was supposed to have a CM V6GT, but it barely fit my case and was hurting airflow, so I returned and decided to go back to the stock cooler.

The stock cooler sucks, so to have something a little bit better, I bought a Artic Cooling Alpine 11 GT, a small low budget cooler.

While I was installing it, I was having trouble fixing the pins in the holes, so I removed my first RAM stick from the first black slot (closest to the CPU) to avoid damaging it.

I managed to get the cooler in place after much struggling, put the RAM back into place, and now the damn thing won't POST again.

All I get is the MemOK LED staying on all the time. Pressing it, reboots and it blinks for a while and then just stops.

Is my mobo killing my RAM?
Son of a Bridge
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k @ 4.2ghz | 1.24v Asus P8P67 EVO [B3 Revision] Sapphire HD6870 1GB GDDR5 @ 1ghz Core 4GB Kingston HyperX DDR3 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Hitachi Deskstar P7K500 500gb 16MB Cache SATA II SATA LG DVD burner Windows 7 Ultimate x64 Acer LCD 17" 1280x1024 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX650 Modded regular case X7 X-760H 2000 DPI N@NO 
  hide details  
Reply
Son of a Bridge
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k @ 4.2ghz | 1.24v Asus P8P67 EVO [B3 Revision] Sapphire HD6870 1GB GDDR5 @ 1ghz Core 4GB Kingston HyperX DDR3 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Hitachi Deskstar P7K500 500gb 16MB Cache SATA II SATA LG DVD burner Windows 7 Ultimate x64 Acer LCD 17" 1280x1024 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX650 Modded regular case X7 X-760H 2000 DPI N@NO 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
What happens when you leave it on and let it reboot until it finds timings it likes? The memok light coming on and it rebooting is the mobo finding timings it likes. Pressing and holding the memok button bypasses that afaik. Also turn the TPU switch off. The TPU might be the stupidest feature ever on a mobo. It was causing my mobo to reset and auto-OC every time I turned it on which would make for the ram timing test to occur, etc.
Edited by Suprcynic - 1/21/11 at 2:33pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k Gigabyte Z68 MSI N480GTX 16 GB Patriot 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.5TB Hitachi - 120GB Crucial C300 SSD LG Win7Ultimate a couple 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II Thermaltake 750 Thermaltake A60 Armor microsoft 3000 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k Gigabyte Z68 MSI N480GTX 16 GB Patriot 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.5TB Hitachi - 120GB Crucial C300 SSD LG Win7Ultimate a couple 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II Thermaltake 750 Thermaltake A60 Armor microsoft 3000 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Thread Starter 
When the MemOK light is ON (NOT blinking) am I supposed to let it find the correct timings?
Son of a Bridge
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k @ 4.2ghz | 1.24v Asus P8P67 EVO [B3 Revision] Sapphire HD6870 1GB GDDR5 @ 1ghz Core 4GB Kingston HyperX DDR3 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Hitachi Deskstar P7K500 500gb 16MB Cache SATA II SATA LG DVD burner Windows 7 Ultimate x64 Acer LCD 17" 1280x1024 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX650 Modded regular case X7 X-760H 2000 DPI N@NO 
  hide details  
Reply
Son of a Bridge
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k @ 4.2ghz | 1.24v Asus P8P67 EVO [B3 Revision] Sapphire HD6870 1GB GDDR5 @ 1ghz Core 4GB Kingston HyperX DDR3 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Hitachi Deskstar P7K500 500gb 16MB Cache SATA II SATA LG DVD burner Windows 7 Ultimate x64 Acer LCD 17" 1280x1024 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX650 Modded regular case X7 X-760H 2000 DPI N@NO 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
yes. It tries timings when it has a solid light, reboots and tries again, and again, until it finds suitable timings then it will flash and boot normally.

mine rebooted a dozen times the first time I fired it up.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k Gigabyte Z68 MSI N480GTX 16 GB Patriot 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.5TB Hitachi - 120GB Crucial C300 SSD LG Win7Ultimate a couple 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II Thermaltake 750 Thermaltake A60 Armor microsoft 3000 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k Gigabyte Z68 MSI N480GTX 16 GB Patriot 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1.5TB Hitachi - 120GB Crucial C300 SSD LG Win7Ultimate a couple 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II Thermaltake 750 Thermaltake A60 Armor microsoft 3000 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Thread Starter 
I didn't know that. I thought it was testing timings when it was blinking.

How long does it take? I've let it sit for like, 5 minutes with the LED on, and it didn't reboot a single time.

EDIT: According to the manual, the MemOK light being ON (NO blinking) means there's a problem with RAM. When it is blinking, it is TESTING for correct timings.

So I think you are misinformed
Edited by PanicProne - 1/21/11 at 2:47pm
Son of a Bridge
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k @ 4.2ghz | 1.24v Asus P8P67 EVO [B3 Revision] Sapphire HD6870 1GB GDDR5 @ 1ghz Core 4GB Kingston HyperX DDR3 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Hitachi Deskstar P7K500 500gb 16MB Cache SATA II SATA LG DVD burner Windows 7 Ultimate x64 Acer LCD 17" 1280x1024 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX650 Modded regular case X7 X-760H 2000 DPI N@NO 
  hide details  
Reply
Son of a Bridge
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k @ 4.2ghz | 1.24v Asus P8P67 EVO [B3 Revision] Sapphire HD6870 1GB GDDR5 @ 1ghz Core 4GB Kingston HyperX DDR3 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Hitachi Deskstar P7K500 500gb 16MB Cache SATA II SATA LG DVD burner Windows 7 Ultimate x64 Acer LCD 17" 1280x1024 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX650 Modded regular case X7 X-760H 2000 DPI N@NO 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
It's working!
Son of a Bridge
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k @ 4.2ghz | 1.24v Asus P8P67 EVO [B3 Revision] Sapphire HD6870 1GB GDDR5 @ 1ghz Core 4GB Kingston HyperX DDR3 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Hitachi Deskstar P7K500 500gb 16MB Cache SATA II SATA LG DVD burner Windows 7 Ultimate x64 Acer LCD 17" 1280x1024 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX650 Modded regular case X7 X-760H 2000 DPI N@NO 
  hide details  
Reply
Son of a Bridge
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k @ 4.2ghz | 1.24v Asus P8P67 EVO [B3 Revision] Sapphire HD6870 1GB GDDR5 @ 1ghz Core 4GB Kingston HyperX DDR3 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Hitachi Deskstar P7K500 500gb 16MB Cache SATA II SATA LG DVD burner Windows 7 Ultimate x64 Acer LCD 17" 1280x1024 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX650 Modded regular case X7 X-760H 2000 DPI N@NO 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › My P8P67 EVO is acting up again :/ [MemOK LED stays on, no POST]