Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › GTX280 woes, any ideas?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GTX280 woes, any ideas?

post #1 of 16
Thread Starter 
Back in December my GTX280 started playing up, crashing, artifacts etc. I just got the RMA replacement back and its been perfect for several days, but when i boot up this morning, its doing it again and it takes me 5 tries to even boot. Im now looking at my PSU or my PCIe slot (though id assume if it was the PCIe slot it would do it with the other cards ive tried(7800GTX, 9800GTX+ and now a 5770), which it doesnt). Im just out of ideas at this point.

Ive done,
Newer/older drivers
different power connectors
different PCIe Freq (i normally run 105 but ive tried up to 112 and down to 100)
Stock CPU clocks (doubt this is it my CPU will happily run prime95 smalls for 24+hours)

Sadly i dont have an easily accessable 2nd rig to try this card in ATM, my old 650i mobo wont even post with this card in it and the alienware mobo wont take dual slot cards because of poorly placed and very tall caps. Im going to swap my PSU out for my old OCZ unit again to see if it still does it later today.

Sorry for the poor post format but ive had to retype this thing about 10 times cause of crashing

This is what it looks like, again ti was PERFECT till 1am (bed) last night playing EVE and mirrors edge -


THis particular background is supposed to be greyscale...

Edited by [FDG]Explosion - 1/26/11 at 8:44am
Archon
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.6ghz ASUS P8Z68V-Pro eVGA GTX770 SC w/ACX 2x4gb 1600mhz G.Skill Ripjaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
120gb Mushkin Chronos Seagate Barracuda 1tb ASUS Sata Combo drive Win7|Enterprise|64Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer H213H Black Widow Ultimate Corsair TX850|Rev.1 Lancool PC-K62 
MouseMouse Pad
Logitech MX518 Xtrac Ripper XL 
  hide details  
Reply
Archon
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.6ghz ASUS P8Z68V-Pro eVGA GTX770 SC w/ACX 2x4gb 1600mhz G.Skill Ripjaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
120gb Mushkin Chronos Seagate Barracuda 1tb ASUS Sata Combo drive Win7|Enterprise|64Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer H213H Black Widow Ultimate Corsair TX850|Rev.1 Lancool PC-K62 
MouseMouse Pad
Logitech MX518 Xtrac Ripper XL 
  hide details  
Reply
post #2 of 16
I really dont know what to suggest :/ Your saying this is a new replacement card that has started developing the same problem as before? I'm honestly just taking guesses here but what voltage is your PCIe slot running at? Maybe if the voltage is too high for some reason it could be slowly killing the card? PCIe freq usually runs at 100mhz but I have had mine at 120mhz and it hasnt made any difference. My first initial thought would be drivers but your saying they are the nwest ones? Have you done any overclocking on the old card or the new one? Maybe if you had an overclocking profile on your old card and then updated the drivers the profile was carried on, perhaps then that the overclock was too high and then when you got the new card the profile was activated again?

I really dont know, do you see any loose or damaged capacitors near the PCIe slot? or visible scaring or burn marks anywhere? Temps in check?

I wish you the best of luck.
post #3 of 16
do you know what temps it is running at?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 860 evga p55 classified 200 evga superclocked 570 8gb gskill 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
caviar black 1tb win 7 profesional 64bit 25" Hanns G logitech g15 
PowerCaseMouse
corsair 650-tx Haf 932 logitech G9 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 860 evga p55 classified 200 evga superclocked 570 8gb gskill 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
caviar black 1tb win 7 profesional 64bit 25" Hanns G logitech g15 
PowerCaseMouse
corsair 650-tx Haf 932 logitech G9 
  hide details  
Reply
post #4 of 16
Thread Starter 
this card hasnt been overclocked yet, i have my OC profiles locked in precision so i have to manaully load them, right now the card is idling at 37 degrees snd was loading last night at about 58.

im almost thinking PCIe slot at this point but i really dont know and i dont have a working multimeter to check my PSU or board (not one that will read under 40v :>)
Archon
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.6ghz ASUS P8Z68V-Pro eVGA GTX770 SC w/ACX 2x4gb 1600mhz G.Skill Ripjaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
120gb Mushkin Chronos Seagate Barracuda 1tb ASUS Sata Combo drive Win7|Enterprise|64Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer H213H Black Widow Ultimate Corsair TX850|Rev.1 Lancool PC-K62 
MouseMouse Pad
Logitech MX518 Xtrac Ripper XL 
  hide details  
Reply
Archon
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.6ghz ASUS P8Z68V-Pro eVGA GTX770 SC w/ACX 2x4gb 1600mhz G.Skill Ripjaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
120gb Mushkin Chronos Seagate Barracuda 1tb ASUS Sata Combo drive Win7|Enterprise|64Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer H213H Black Widow Ultimate Corsair TX850|Rev.1 Lancool PC-K62 
MouseMouse Pad
Logitech MX518 Xtrac Ripper XL 
  hide details  
Reply
post #5 of 16
you should always keep PCIe at 100mhz. you can really damage things trying to run it faster. your PSU is fine to run that rig, unless its really old... only other thing is temps...
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 Gigabyte GA-EP45-UD3R Sapphire 7870 2gb Crucial Ballistix 4x1gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Blue 320gb Sony Optiarc DVDRW Corsair H50 Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 22" L226W (1680x1050) Logitech Standard w/ Media Controls Seasonic M12D 850w Coolermaster 690 II 
MouseMouse PadAudio
Razer Naga Standard Mouse Pad Polk 2.1 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 Gigabyte GA-EP45-UD3R Sapphire 7870 2gb Crucial Ballistix 4x1gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Blue 320gb Sony Optiarc DVDRW Corsair H50 Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 22" L226W (1680x1050) Logitech Standard w/ Media Controls Seasonic M12D 850w Coolermaster 690 II 
MouseMouse PadAudio
Razer Naga Standard Mouse Pad Polk 2.1 
  hide details  
Reply
post #6 of 16
Thread Starter 
Im leaning twords my mobo ATM, gonna try and pick up a new multimeter today tho.

Just a side note the card does this at idle, the old one only did it under load.
Archon
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.6ghz ASUS P8Z68V-Pro eVGA GTX770 SC w/ACX 2x4gb 1600mhz G.Skill Ripjaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
120gb Mushkin Chronos Seagate Barracuda 1tb ASUS Sata Combo drive Win7|Enterprise|64Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer H213H Black Widow Ultimate Corsair TX850|Rev.1 Lancool PC-K62 
MouseMouse Pad
Logitech MX518 Xtrac Ripper XL 
  hide details  
Reply
Archon
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.6ghz ASUS P8Z68V-Pro eVGA GTX770 SC w/ACX 2x4gb 1600mhz G.Skill Ripjaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
120gb Mushkin Chronos Seagate Barracuda 1tb ASUS Sata Combo drive Win7|Enterprise|64Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer H213H Black Widow Ultimate Corsair TX850|Rev.1 Lancool PC-K62 
MouseMouse Pad
Logitech MX518 Xtrac Ripper XL 
  hide details  
Reply
post #7 of 16
Was the RMA a NIB card? Perhaps you were sent a refurbished one?

I also would agree with IntelConvert on always running the PCIe frequency at 100 no more no less. I've only seen problems arising from changing that frequency.
post #8 of 16
I would think that it is still a problem with the card if you tried different cards and they worked fine
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 860 evga p55 classified 200 evga superclocked 570 8gb gskill 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
caviar black 1tb win 7 profesional 64bit 25" Hanns G logitech g15 
PowerCaseMouse
corsair 650-tx Haf 932 logitech G9 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 860 evga p55 classified 200 evga superclocked 570 8gb gskill 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
caviar black 1tb win 7 profesional 64bit 25" Hanns G logitech g15 
PowerCaseMouse
corsair 650-tx Haf 932 logitech G9 
  hide details  
Reply
post #9 of 16
Thread Starter 
nvm (no i dont have a 2nd PCIe slot)

Yea i would too, and this is a refurb card
Archon
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.6ghz ASUS P8Z68V-Pro eVGA GTX770 SC w/ACX 2x4gb 1600mhz G.Skill Ripjaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
120gb Mushkin Chronos Seagate Barracuda 1tb ASUS Sata Combo drive Win7|Enterprise|64Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer H213H Black Widow Ultimate Corsair TX850|Rev.1 Lancool PC-K62 
MouseMouse Pad
Logitech MX518 Xtrac Ripper XL 
  hide details  
Reply
Archon
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.6ghz ASUS P8Z68V-Pro eVGA GTX770 SC w/ACX 2x4gb 1600mhz G.Skill Ripjaws 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
120gb Mushkin Chronos Seagate Barracuda 1tb ASUS Sata Combo drive Win7|Enterprise|64Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer H213H Black Widow Ultimate Corsair TX850|Rev.1 Lancool PC-K62 
MouseMouse Pad
Logitech MX518 Xtrac Ripper XL 
  hide details  
Reply
post #10 of 16
Quote:
Originally Posted by [FDG]Explosion View Post
nvm (no i dont have a 2nd PCIe slot)

Yea i would too, and this is a refurb card
yeah I googled your board after I answered
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 860 evga p55 classified 200 evga superclocked 570 8gb gskill 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
caviar black 1tb win 7 profesional 64bit 25" Hanns G logitech g15 
PowerCaseMouse
corsair 650-tx Haf 932 logitech G9 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 860 evga p55 classified 200 evga superclocked 570 8gb gskill 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
caviar black 1tb win 7 profesional 64bit 25" Hanns G logitech g15 
PowerCaseMouse
corsair 650-tx Haf 932 logitech G9 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › GTX280 woes, any ideas?