Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › issues with mobo and power plug ins from case
New Posts  All Forums:Forum Nav:

issues with mobo and power plug ins from case

post #1 of 8
Thread Starter 
ok this is my first computer build from the ground up I have worked on and swapped out components in the past but never built one completely, so I have a GIGABYTE|GA-MA785GM-US2H mobo and I am using a Rosewill Challenger case. I have installed everything and it seemed to be good until I went to turn it on. The led light on the front was on and I went and hit the power button but nothing happened so I checked to make sure everything was plugged in nice and tight and everything seemed good so I tried it again and still nothing. Then I got into the nitty gritty of the three cables labeled Power sw/Reset sw/H.D.D. LED coming from the front of the case. Well according to my manual for my motherboard the Power SW cable should be red and the H.D.D LED should be blue BUT the cables from the case are opposite. When I plugged the cables into the corresponding plugins to what the manual for the mobo said I did not even get the led on the front to light up like before. I am wondering if maybe the labeled tops of the cables might have been switched by the manufacturer. But if that is the case then I had them in the right way the first time but I was still not able to turn on the computer. Any suggestions would be greatly appreciated.

post #2 of 8
Be sure to check which connection on the mobo is ground (looks like the white wire is your ground on each wire connector.

Trust the printing on the case wires ends. I trust you have a beeper/speaker attached as well. Are you getting a single beep when puter starts?

May sound stupid but is the CPU Fan connected?

Did you use the standoff's under the mobo for mounting it into the case?
 
Bruce
(14 items)
 
Ryzen Build
(20 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 6350 Asus M5A99FX Pro R2.0 GTX220 G.Skill Ripjaws X F3-17000CL9D-8GBXLD 9-11-9-28... 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 840 Pro WD20EFRX 64M Red x4 raid 10 WD5001AALS Blk Asus DRW-24B1ST 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212 Evo R2 Windows Server 2008 R2 Standard Asus  Logitech MK300 
PowerCase
Corsair HX500 Corsair 330R Titainium 
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1800x Crosshair VI Hero Diamond 7970 GSkill FlareX F4-3200C14D-16GFX  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO NVMe Samsung 840 SSD Corsair GT SSD WD 2TB Black 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
WD 4TB Red EK-FB Asus C6H Monoblock XSPC GPU Razor WB XSPC RX 360 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC RS 360 XSPC EX140 D5 Vario Gentle Typhoon AP-15 1850 rpm 
OSMonitorPowerCase
Win 10 Pro Asus VE248H x2 EVGA 850 G2 Xigmatek Elysium 
  hide details  
Reply
 
Bruce
(14 items)
 
Ryzen Build
(20 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 6350 Asus M5A99FX Pro R2.0 GTX220 G.Skill Ripjaws X F3-17000CL9D-8GBXLD 9-11-9-28... 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 840 Pro WD20EFRX 64M Red x4 raid 10 WD5001AALS Blk Asus DRW-24B1ST 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212 Evo R2 Windows Server 2008 R2 Standard Asus  Logitech MK300 
PowerCase
Corsair HX500 Corsair 330R Titainium 
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1800x Crosshair VI Hero Diamond 7970 GSkill FlareX F4-3200C14D-16GFX  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO NVMe Samsung 840 SSD Corsair GT SSD WD 2TB Black 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
WD 4TB Red EK-FB Asus C6H Monoblock XSPC GPU Razor WB XSPC RX 360 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC RS 360 XSPC EX140 D5 Vario Gentle Typhoon AP-15 1850 rpm 
OSMonitorPowerCase
Win 10 Pro Asus VE248H x2 EVGA 850 G2 Xigmatek Elysium 
  hide details  
Reply
post #3 of 8
Thread Starter 
I have put in the beeper/speaker and no sound is coming out. Nothing is starting up, not the HD, not the fans..nothing lol. Yes I placed the standoffs underneath the mobo attached to the case and then screwed the mobo onto the standoffs.
post #4 of 8
Thread Starter 
Oh and to clarify I am actually putting together two identical computers at the same time hooked them both up the same way at the same time and neither of them are turning on. So i am pretty sure I did not fry anything because that would just be odd to fry the same thing on both computers. So I must not have hooked something up correctly or something.
post #5 of 8
I'd have to guess your right, just something you missed. Didn't forget the 12v power plug did you?

You should list your system specs (rig sig) so we can all see what you're dealing with too.
 
Bruce
(14 items)
 
Ryzen Build
(20 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 6350 Asus M5A99FX Pro R2.0 GTX220 G.Skill Ripjaws X F3-17000CL9D-8GBXLD 9-11-9-28... 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 840 Pro WD20EFRX 64M Red x4 raid 10 WD5001AALS Blk Asus DRW-24B1ST 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212 Evo R2 Windows Server 2008 R2 Standard Asus  Logitech MK300 
PowerCase
Corsair HX500 Corsair 330R Titainium 
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1800x Crosshair VI Hero Diamond 7970 GSkill FlareX F4-3200C14D-16GFX  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO NVMe Samsung 840 SSD Corsair GT SSD WD 2TB Black 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
WD 4TB Red EK-FB Asus C6H Monoblock XSPC GPU Razor WB XSPC RX 360 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC RS 360 XSPC EX140 D5 Vario Gentle Typhoon AP-15 1850 rpm 
OSMonitorPowerCase
Win 10 Pro Asus VE248H x2 EVGA 850 G2 Xigmatek Elysium 
  hide details  
Reply
 
Bruce
(14 items)
 
Ryzen Build
(20 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 6350 Asus M5A99FX Pro R2.0 GTX220 G.Skill Ripjaws X F3-17000CL9D-8GBXLD 9-11-9-28... 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 840 Pro WD20EFRX 64M Red x4 raid 10 WD5001AALS Blk Asus DRW-24B1ST 
CoolingOSMonitorKeyboard
Hyper 212 Evo R2 Windows Server 2008 R2 Standard Asus  Logitech MK300 
PowerCase
Corsair HX500 Corsair 330R Titainium 
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1800x Crosshair VI Hero Diamond 7970 GSkill FlareX F4-3200C14D-16GFX  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO NVMe Samsung 840 SSD Corsair GT SSD WD 2TB Black 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
WD 4TB Red EK-FB Asus C6H Monoblock XSPC GPU Razor WB XSPC RX 360 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC RS 360 XSPC EX140 D5 Vario Gentle Typhoon AP-15 1850 rpm 
OSMonitorPowerCase
Win 10 Pro Asus VE248H x2 EVGA 850 G2 Xigmatek Elysium 
  hide details  
Reply
post #6 of 8
nvm, sorry.

On second though, to be sure ,pull the front bezel off and see what colour wires are connected to the pwr,reset,led's etc..

Gyro
Edited by Gyro - 1/23/11 at 6:41am
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
post #7 of 8
Have you got the power switch plug around the right way?

Try playing about with that.

Also I found that if the HDD LED is on constantly, it was plugged into the power switch header.
Another point on the LED's the white is the positive. Don't trust what colours the manual tells you to plug in where, that could be based off of one case manufacturer and not others.
Edited by smash_mouth01 - 1/23/11 at 6:59am
post #8 of 8
Also pwr and reset wires will work in either orientation,but led's must be + to + and - to - to work.

Gyro
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ph IIx4 955 @ 3.2 Asus M2N32-sli dlx Asus GTX 460 1gb DirectCU MSI GTX 460 1gb Cyclone 
RAMHard DriveOptical DriveOS
4x2gb OCZ ddr2 1066 plats seagate 320gb sata lg supermulti dvd WIN 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer p221w ms SS ST75F-P 750w CM 690modded w/KazeMaster pro 
Mouse
ms intellimouse explorer3.0 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › issues with mobo and power plug ins from case