Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Wont boot need help
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Wont boot need help - Page 2

post #11 of 32
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by xd_1771 View Post
6 core + 3+1 power phase.
Remove immediately.
THIS is your problem.
No 3+1 power phase should ever run more than a 95W processor. Many higher-end motherboard manufacturers only rate their 3+1s for 95W processors.

Get your chip outta there immediately before sometching catches fire, broski!
im, sorry but i am lost by this post are you saying my 12+ rail should be removed?
OverKill
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1055T Gigabyte 890FXA ATI FirePro V3800 ATI FirePro V3800 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
16gb GSkill 10666 Seagate Western Digital  LG Blue Ray 
CoolingOSMonitorMonitor
stock air 7 Pro 64 bit (2)22" Acer x223w (2)23" Acer G235H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Antec 900watt Antec 300 Wacom Tablet 
Audio
Logitech Speakers and sub 
  hide details  
Reply
OverKill
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1055T Gigabyte 890FXA ATI FirePro V3800 ATI FirePro V3800 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
16gb GSkill 10666 Seagate Western Digital  LG Blue Ray 
CoolingOSMonitorMonitor
stock air 7 Pro 64 bit (2)22" Acer x223w (2)23" Acer G235H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Antec 900watt Antec 300 Wacom Tablet 
Audio
Logitech Speakers and sub 
  hide details  
Reply
post #12 of 32
He's saying in plain english: Take your CPU out, it will not work well with your motherboard. 6 cores are rated at more than 95W and 3+1 power phase motherboards can't take it. Remove, it might overheat.
Blue Scout
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 E8400 @ 4.00 Ghz (Stock in summer) Asus P5NE-SLI 2 x 9600GT Black Pearl Edition 4 GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB Seagate Barracuda, 500 GB WD 1 x Pioneer DL Burner Windows 7 64 Bit 2 x 17" BenQ FP71G+ 
PowerCase
1200 Watt Antec CM Storm Scout 
  hide details  
Reply
Blue Scout
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 E8400 @ 4.00 Ghz (Stock in summer) Asus P5NE-SLI 2 x 9600GT Black Pearl Edition 4 GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB Seagate Barracuda, 500 GB WD 1 x Pioneer DL Burner Windows 7 64 Bit 2 x 17" BenQ FP71G+ 
PowerCase
1200 Watt Antec CM Storm Scout 
  hide details  
Reply
post #13 of 32
Thread Starter 
i bought this from a newegg combo, so i should RMA it?? what should i get then for a server setup?
OverKill
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1055T Gigabyte 890FXA ATI FirePro V3800 ATI FirePro V3800 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
16gb GSkill 10666 Seagate Western Digital  LG Blue Ray 
CoolingOSMonitorMonitor
stock air 7 Pro 64 bit (2)22" Acer x223w (2)23" Acer G235H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Antec 900watt Antec 300 Wacom Tablet 
Audio
Logitech Speakers and sub 
  hide details  
Reply
OverKill
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1055T Gigabyte 890FXA ATI FirePro V3800 ATI FirePro V3800 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
16gb GSkill 10666 Seagate Western Digital  LG Blue Ray 
CoolingOSMonitorMonitor
stock air 7 Pro 64 bit (2)22" Acer x223w (2)23" Acer G235H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Antec 900watt Antec 300 Wacom Tablet 
Audio
Logitech Speakers and sub 
  hide details  
Reply
post #14 of 32
Was talking to him via PM, looks like he misplaced that motherboard and accidentally placed it in the sig rig with his x6... which made me think he was using it with an x6. It's actually running an Athlon II.
In which case it would be just fine. Most 3+1s can handle a 95W max. Just don't ever run the x6 on that board.
post #15 of 32
Quote:
Was talking to him via PM, looks like he misplaced that motherboard and accidentally placed it in the sig rig with his x6... which made me think he was using it with an x6. It's actually running an Athlon II.
Had me worried for a sec there! Is it still not booting, and have you tried taking the RAM out and placing it back in the right slot?
Blue Scout
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 E8400 @ 4.00 Ghz (Stock in summer) Asus P5NE-SLI 2 x 9600GT Black Pearl Edition 4 GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB Seagate Barracuda, 500 GB WD 1 x Pioneer DL Burner Windows 7 64 Bit 2 x 17" BenQ FP71G+ 
PowerCase
1200 Watt Antec CM Storm Scout 
  hide details  
Reply
Blue Scout
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 E8400 @ 4.00 Ghz (Stock in summer) Asus P5NE-SLI 2 x 9600GT Black Pearl Edition 4 GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB Seagate Barracuda, 500 GB WD 1 x Pioneer DL Burner Windows 7 64 Bit 2 x 17" BenQ FP71G+ 
PowerCase
1200 Watt Antec CM Storm Scout 
  hide details  
Reply
post #16 of 32
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Yoshi864 View Post
Had me worried for a sec there! Is it still not booting, and have you tried taking the RAM out and placing it back in the right slot?
yes i have done this twice, it came with two sticks of ram and i have put in both sticks, ya i realized he was talking about my sig rig which this wasnt, lol
OverKill
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1055T Gigabyte 890FXA ATI FirePro V3800 ATI FirePro V3800 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
16gb GSkill 10666 Seagate Western Digital  LG Blue Ray 
CoolingOSMonitorMonitor
stock air 7 Pro 64 bit (2)22" Acer x223w (2)23" Acer G235H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Antec 900watt Antec 300 Wacom Tablet 
Audio
Logitech Speakers and sub 
  hide details  
Reply
OverKill
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1055T Gigabyte 890FXA ATI FirePro V3800 ATI FirePro V3800 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
16gb GSkill 10666 Seagate Western Digital  LG Blue Ray 
CoolingOSMonitorMonitor
stock air 7 Pro 64 bit (2)22" Acer x223w (2)23" Acer G235H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Antec 900watt Antec 300 Wacom Tablet 
Audio
Logitech Speakers and sub 
  hide details  
Reply
post #17 of 32
So your motherboard is still showing 'bad CPU' as an error code?
Blue Scout
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 E8400 @ 4.00 Ghz (Stock in summer) Asus P5NE-SLI 2 x 9600GT Black Pearl Edition 4 GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB Seagate Barracuda, 500 GB WD 1 x Pioneer DL Burner Windows 7 64 Bit 2 x 17" BenQ FP71G+ 
PowerCase
1200 Watt Antec CM Storm Scout 
  hide details  
Reply
Blue Scout
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 E8400 @ 4.00 Ghz (Stock in summer) Asus P5NE-SLI 2 x 9600GT Black Pearl Edition 4 GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB Seagate Barracuda, 500 GB WD 1 x Pioneer DL Burner Windows 7 64 Bit 2 x 17" BenQ FP71G+ 
PowerCase
1200 Watt Antec CM Storm Scout 
  hide details  
Reply
post #18 of 32
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Yoshi864 View Post
So your motherboard is still showing 'bad CPU' as an error code?
no after i installed the 12+ CPU Rail and corrected the CMOS jumper the two LED lights came on and indicated that the system was normal
OverKill
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1055T Gigabyte 890FXA ATI FirePro V3800 ATI FirePro V3800 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
16gb GSkill 10666 Seagate Western Digital  LG Blue Ray 
CoolingOSMonitorMonitor
stock air 7 Pro 64 bit (2)22" Acer x223w (2)23" Acer G235H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Antec 900watt Antec 300 Wacom Tablet 
Audio
Logitech Speakers and sub 
  hide details  
Reply
OverKill
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1055T Gigabyte 890FXA ATI FirePro V3800 ATI FirePro V3800 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
16gb GSkill 10666 Seagate Western Digital  LG Blue Ray 
CoolingOSMonitorMonitor
stock air 7 Pro 64 bit (2)22" Acer x223w (2)23" Acer G235H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Antec 900watt Antec 300 Wacom Tablet 
Audio
Logitech Speakers and sub 
  hide details  
Reply
post #19 of 32
...

This looks pretty strange. Hate to ask the obvious, but is your monitor plugged in? Sorry if it sounds stupid, but right now I'm running out of ideas with what could be wrong with your system.
Blue Scout
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 E8400 @ 4.00 Ghz (Stock in summer) Asus P5NE-SLI 2 x 9600GT Black Pearl Edition 4 GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB Seagate Barracuda, 500 GB WD 1 x Pioneer DL Burner Windows 7 64 Bit 2 x 17" BenQ FP71G+ 
PowerCase
1200 Watt Antec CM Storm Scout 
  hide details  
Reply
Blue Scout
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core 2 E8400 @ 4.00 Ghz (Stock in summer) Asus P5NE-SLI 2 x 9600GT Black Pearl Edition 4 GB DDR2 800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
500GB Seagate Barracuda, 500 GB WD 1 x Pioneer DL Burner Windows 7 64 Bit 2 x 17" BenQ FP71G+ 
PowerCase
1200 Watt Antec CM Storm Scout 
  hide details  
Reply
post #20 of 32
Are you sure that's a CPU 4pin power cable and not a 2nd PCIe 4 pin power cable? They're marked. Read your MB manual again and make sure you have all the right cables plugged into their correct sockets.
Then do a CMOS and start over in BIOS.
Seems it's a human mistake, not the computers.
Smoken Hot OCer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 960 OC 4.1GHz 165x25 1.272v ASUS P6TD Deluxe XFX/Sapphire 2X 5870 2GB Crossfired OC 900-1250 G Skill PI 3X2GB 1600 OC 1650 6-8-6-20 1T 60 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Vertex 2 SSD 120GB 34nm Windoz 7 Ultimate 64bit LG 23" W2361VG Saitek 
PowerCaseMouse
Corsair TX850w V2 NZXT Apollo Black Logitech MX Revolution wireless 
  hide details  
Reply
Smoken Hot OCer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 960 OC 4.1GHz 165x25 1.272v ASUS P6TD Deluxe XFX/Sapphire 2X 5870 2GB Crossfired OC 900-1250 G Skill PI 3X2GB 1600 OC 1650 6-8-6-20 1T 60 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Vertex 2 SSD 120GB 34nm Windoz 7 Ultimate 64bit LG 23" W2361VG Saitek 
PowerCaseMouse
Corsair TX850w V2 NZXT Apollo Black Logitech MX Revolution wireless 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Wont boot need help