Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › BX5A Deluxe makes a *Thump* when turned on
New Posts  All Forums:Forum Nav:

BX5A Deluxe makes a *Thump* when turned on

post #1 of 6
Thread Starter 
Hey, I just bought a new pair of BX5A's last week, and one thing I have noticed is that when I turn on one of the speakers, it makes a *thump* noise. It isn't anything ridiculously loud, but it is audible. Is this normal? Because only one of the speakers does that. The other one turns on without any *thump*.
post #2 of 6
My old speakers used to do that, but they're old so I'm not sure. One speaker only is weird, is it the speaker everything is plugged into?
Marshmallow
(14 items)
 
Corsair H100 - Excellent Compact Cooler
Corsair Hydro Series H100 Extreme Performance Liquid CPU Cooler (CWCH100)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 @ 4.0GHz - 1.21v EVGA Classified X58 Asus GTX 580 DirectCU II 6GB Mushkin Blackline 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Corsair F60 + 1TB Spinpoint F3 Corsair H100 Windows 7 Ultimate x64 Asus MK241H 24" 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Das Model S Professional Silent Antec BP550 Plus NZXT Phantom Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
Marshmallow
(14 items)
 
Corsair H100 - Excellent Compact Cooler
Corsair Hydro Series H100 Extreme Performance Liquid CPU Cooler (CWCH100)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 @ 4.0GHz - 1.21v EVGA Classified X58 Asus GTX 580 DirectCU II 6GB Mushkin Blackline 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Corsair F60 + 1TB Spinpoint F3 Corsair H100 Windows 7 Ultimate x64 Asus MK241H 24" 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Das Model S Professional Silent Antec BP550 Plus NZXT Phantom Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Ipwnnubletz View Post
My old speakers used to do that, but they're old so I'm not sure. One speaker only is weird, is it the speaker everything is plugged into?
Yeah, everything is plugged in correctly and stuff X.X
I just called GC (the place I bought it from) and the guy said that he had a pair and his also made *thump* noises when turned on.

Wanted more feedback from some of the audiophiles on this forum because if it is something wrong, I am still within the 30 day return period.
post #4 of 6
It's just from turning on your amp source. It's a rush of current that runs through everything when you first turn it on. It happens in a lot of other electronics when you disconnect the ground before the positive connection on some connectors.
post #5 of 6
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Greg121986 View Post
It's just from turning on your amp source. It's a rush of current that runs through everything when you first turn it on. It happens in a lot of other electronics when you disconnect the ground before the positive connection on some connectors.
Ironic. The one that doesnt make the *thump* noise just died..... Time to go to GC to get it exchanged.... lolol
post #6 of 6
That's normal.
Intel Junk
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E4500 @ 2.75GHz GIGABYTE 965P-S3 PNY 8800GT 512MB Crucial Ballistix Tracer DDR2 1000MHz 2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 750GB AALS, Hitachi 160GB laptop none Windows 7 Ulitmate 32bit 22" Acer LCD AL2216W 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 350 Internet ASUS OEM 300W none Logitech RX300 
Mouse Pad
pads pads pads 
  hide details  
Reply
Intel Junk
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E4500 @ 2.75GHz GIGABYTE 965P-S3 PNY 8800GT 512MB Crucial Ballistix Tracer DDR2 1000MHz 2GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 750GB AALS, Hitachi 160GB laptop none Windows 7 Ulitmate 32bit 22" Acer LCD AL2216W 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 350 Internet ASUS OEM 300W none Logitech RX300 
Mouse Pad
pads pads pads 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio
Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › BX5A Deluxe makes a *Thump* when turned on