Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › PC dead?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

PC dead?

post #1 of 6
Thread Starter 
Hey everyone.

So, I got up this morning, got ready for work, and turned on the computer to check my email etc before leaving for work, but it won't boot. It won't do anything. All of the lights on the motherboard are lit up, but the fans powered through the motherboard don't spin. The boot sequence lights on the motherboard don't get past the CPU light. Nothing appears on the monitor (monitor stays in powersave state).

Last night everything was fine.

Anyone have any ideas? I'm afraid my motherboard might be dead.

Cheers
My System
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @4.4ghz Asus Rampage III Extreme EVGA GTX 1080 FTW Corsair Dominator GT CMT12GX3M3A2000C9  
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
OCZ Vertex 3 120gb maxIOPS OCZ Vertex 4 128gb 12 TB various HDDs Windows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
30" Dell 3008WFP & some 24" benq IBM Model M 13 Antec TPQ 1200w OC edition Corsair 900D 
MouseAudioAudioAudio
Razer Naga Sennheiser HD-650 Asus Xonar Essence STX Little Dot MkIV Headphone Amp 
OtherOtherOther
Filco Majestouch I Cherry MX Blue Ducky Cherry MX Greens Topre Realforce 104UB 
  hide details  
Reply
My System
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @4.4ghz Asus Rampage III Extreme EVGA GTX 1080 FTW Corsair Dominator GT CMT12GX3M3A2000C9  
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
OCZ Vertex 3 120gb maxIOPS OCZ Vertex 4 128gb 12 TB various HDDs Windows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
30" Dell 3008WFP & some 24" benq IBM Model M 13 Antec TPQ 1200w OC edition Corsair 900D 
MouseAudioAudioAudio
Razer Naga Sennheiser HD-650 Asus Xonar Essence STX Little Dot MkIV Headphone Amp 
OtherOtherOther
Filco Majestouch I Cherry MX Blue Ducky Cherry MX Greens Topre Realforce 104UB 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
Same thing happens to me with my Rampage III Formula - if you have any fans connected to the PSU they will power up. Mine will work for several days, and then stop working, no power to onboard fans - if you have ROG connect, you will see that it won't post.

My only solution is to RMA it, not sure what causes it.
The Laptop
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7 2860QM AMD Radeon HD 6770M Corsair Vengence 1600MHz Samsung 840 Pro 256GB 
OSMonitor
Mac OS X 10.8 1680 x 1050 anti-glare high resolution  
  hide details  
Reply
The Laptop
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7 2860QM AMD Radeon HD 6770M Corsair Vengence 1600MHz Samsung 840 Pro 256GB 
OSMonitor
Mac OS X 10.8 1680 x 1050 anti-glare high resolution  
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Thread Starter 
Aye, sounds exactly like what is happening to me.

Does yours start to work again? Or did you just have to RMA yours?

I thought I had gotten lucky, after hearing about so many others who had to RMA this board. I built the system last June, and it has been fine up until today :/
My System
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @4.4ghz Asus Rampage III Extreme EVGA GTX 1080 FTW Corsair Dominator GT CMT12GX3M3A2000C9  
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
OCZ Vertex 3 120gb maxIOPS OCZ Vertex 4 128gb 12 TB various HDDs Windows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
30" Dell 3008WFP & some 24" benq IBM Model M 13 Antec TPQ 1200w OC edition Corsair 900D 
MouseAudioAudioAudio
Razer Naga Sennheiser HD-650 Asus Xonar Essence STX Little Dot MkIV Headphone Amp 
OtherOtherOther
Filco Majestouch I Cherry MX Blue Ducky Cherry MX Greens Topre Realforce 104UB 
  hide details  
Reply
My System
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @4.4ghz Asus Rampage III Extreme EVGA GTX 1080 FTW Corsair Dominator GT CMT12GX3M3A2000C9  
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
OCZ Vertex 3 120gb maxIOPS OCZ Vertex 4 128gb 12 TB various HDDs Windows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
30" Dell 3008WFP & some 24" benq IBM Model M 13 Antec TPQ 1200w OC edition Corsair 900D 
MouseAudioAudioAudio
Razer Naga Sennheiser HD-650 Asus Xonar Essence STX Little Dot MkIV Headphone Amp 
OtherOtherOther
Filco Majestouch I Cherry MX Blue Ducky Cherry MX Greens Topre Realforce 104UB 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
unplug everything.. leave just the 8 and 24 pin connected.. turn it on and see what happens.. if still dont work take it out of the case and put in on a flat surface. with just one ram stick on. and try it. try everything before you rma.
Snow Giant
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8120 Crosshair V Formula NVIDIA GeForce 9800 GT (Microsoft Corporation -... Corsair  
RAMRAMRAMHard Drive
Corsair  Corsair  Corsair  SSD 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
HDD sony dvd cd rw drive and sony blu ray drive Win 7 Pro Gamers edition 27 LED ASUS 
KeyboardPowerCaseMouse
RAZER BLACK WIDOW 1050 watt corsair tHERMALTAKE LVL 10 GT SNOW EDITION razer mamba 
  hide details  
Reply
Snow Giant
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8120 Crosshair V Formula NVIDIA GeForce 9800 GT (Microsoft Corporation -... Corsair  
RAMRAMRAMHard Drive
Corsair  Corsair  Corsair  SSD 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
HDD sony dvd cd rw drive and sony blu ray drive Win 7 Pro Gamers edition 27 LED ASUS 
KeyboardPowerCaseMouse
RAZER BLACK WIDOW 1050 watt corsair tHERMALTAKE LVL 10 GT SNOW EDITION razer mamba 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Thread Starter 
Aye, I plan on breaking it all down tonight when I get home from work and trying it out of the case with just one stick of ram.

If it does end up being the motherboard, I hope Asus will let me RMA it direct instead of going through the retailer. The retailer in question is notorious for 6-12 week turnarounds on mobo RMA. Last time I had to RMA an Asus product, I just did it direct (one of my GTX480s) and had a new one in less than a week.
My System
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @4.4ghz Asus Rampage III Extreme EVGA GTX 1080 FTW Corsair Dominator GT CMT12GX3M3A2000C9  
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
OCZ Vertex 3 120gb maxIOPS OCZ Vertex 4 128gb 12 TB various HDDs Windows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
30" Dell 3008WFP & some 24" benq IBM Model M 13 Antec TPQ 1200w OC edition Corsair 900D 
MouseAudioAudioAudio
Razer Naga Sennheiser HD-650 Asus Xonar Essence STX Little Dot MkIV Headphone Amp 
OtherOtherOther
Filco Majestouch I Cherry MX Blue Ducky Cherry MX Greens Topre Realforce 104UB 
  hide details  
Reply
My System
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @4.4ghz Asus Rampage III Extreme EVGA GTX 1080 FTW Corsair Dominator GT CMT12GX3M3A2000C9  
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
OCZ Vertex 3 120gb maxIOPS OCZ Vertex 4 128gb 12 TB various HDDs Windows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
30" Dell 3008WFP & some 24" benq IBM Model M 13 Antec TPQ 1200w OC edition Corsair 900D 
MouseAudioAudioAudio
Razer Naga Sennheiser HD-650 Asus Xonar Essence STX Little Dot MkIV Headphone Amp 
OtherOtherOther
Filco Majestouch I Cherry MX Blue Ducky Cherry MX Greens Topre Realforce 104UB 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Mine will not work for 1 - 2 days, and then will work again for about a week or so, and then continue the cycle. I just finally had a chance to submit an RMA - I'm not sure how RMA's work in Australia, but I got it so that they will send me a replacement, and then I send them back mine within 14 days with a pre paid box.

I should be getting my new board within a couple of days - good luck! (just let them know that since it is an expensive board you would like to have it cross shipped, and talk with Asus directly.)
The Laptop
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7 2860QM AMD Radeon HD 6770M Corsair Vengence 1600MHz Samsung 840 Pro 256GB 
OSMonitor
Mac OS X 10.8 1680 x 1050 anti-glare high resolution  
  hide details  
Reply
The Laptop
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7 2860QM AMD Radeon HD 6770M Corsair Vengence 1600MHz Samsung 840 Pro 256GB 
OSMonitor
Mac OS X 10.8 1680 x 1050 anti-glare high resolution  
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › PC dead?