Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › A8N-sli prem help asap
New Posts  All Forums:Forum Nav:

A8N-sli prem help asap

post #1 of 7
Thread Starter 
Hello some time ago i tried to fix my second PC and posted here however got nowhere and now i wanna give it another shot, the specs are asus a8n-sli prem, 4200+ dual core, 8600gts. Now this is the problem, after its turned off when u go to turn it on all u get is a black screen, no beeps, no nothing, however once u reset cmos it works perfectly fine and then once u restart/turn off the pc it will just be a black screen again untill u reset it once again and i have to constantly reset cmos each time i turn it on. things ive tried: Different BIOS versions, new cmos battery, played around with ram sticks, im not sure where to go from here any help will be extremely good.
Tachyon
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955BE C3 stepping GA-MA790X-UD4 Sapphire 5970 w/ 8600gt physX OCZ 4GB 8500 Platinum 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate 320gb Windows7 64-bit Tt EVO Blue 750w Antec 900 (Modded) 
  hide details  
Reply
Tachyon
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955BE C3 stepping GA-MA790X-UD4 Sapphire 5970 w/ 8600gt physX OCZ 4GB 8500 Platinum 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate 320gb Windows7 64-bit Tt EVO Blue 750w Antec 900 (Modded) 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
What revision of 4200 are you using? According to Asus' website the only 4200 CPUs supported for that board are revision E4 and E6...with a max of 4GB of DDR400 RAM
DD Boxen
(23 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon E3-1230 Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3 Powercolor 6970 2GB G. Skill 1600mHz Ripjaws 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
SpinpontF3 1TB, WD 250, and WD320 Lite-On DT Waterblocks DT5Noz Waterblock Swiftech Komodo 6900-1 Waterblock 
CoolingCoolingCoolingOS
Swiftech MCR-220 Drive radiator Swiftech MCR-220 QP radiator 6xGentle Typhoon AP-15s Archx64 KDE4.5, Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Eyefinity 3-head 5265x1050 OCN Ducky!! MX Blue Switches XFX 750W Black Edition Mountain Mods H2gO 
MouseAudioAudioAudio
Razer Naga Asus Xonar Essence STX Sennheiser 595 Sony STR-DE995 A/V receiver 
OtherOther
Lian Li Card flash memory reader Asus PCE-N15 Wifi-N card 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1055T Gigabyte 790 Sapphire 4850x2 2x2GB 1600mHz 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
A few Yes Vista/7 Das Keyboard 
Power
Ugly 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Qualcomm Snapdragon APQ8060 1.2 GHz Something kinda small Qualcomm Adreno core 16GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
None N/A WebOS 3.0.2 9.7" XGA, multitouch 
PowerCase
6300mAh Piano Black 
  hide details  
Reply
DD Boxen
(23 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon E3-1230 Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3 Powercolor 6970 2GB G. Skill 1600mHz Ripjaws 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
SpinpontF3 1TB, WD 250, and WD320 Lite-On DT Waterblocks DT5Noz Waterblock Swiftech Komodo 6900-1 Waterblock 
CoolingCoolingCoolingOS
Swiftech MCR-220 Drive radiator Swiftech MCR-220 QP radiator 6xGentle Typhoon AP-15s Archx64 KDE4.5, Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Eyefinity 3-head 5265x1050 OCN Ducky!! MX Blue Switches XFX 750W Black Edition Mountain Mods H2gO 
MouseAudioAudioAudio
Razer Naga Asus Xonar Essence STX Sennheiser 595 Sony STR-DE995 A/V receiver 
OtherOther
Lian Li Card flash memory reader Asus PCE-N15 Wifi-N card 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1055T Gigabyte 790 Sapphire 4850x2 2x2GB 1600mHz 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
A few Yes Vista/7 Das Keyboard 
Power
Ugly 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Qualcomm Snapdragon APQ8060 1.2 GHz Something kinda small Qualcomm Adreno core 16GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
None N/A WebOS 3.0.2 9.7" XGA, multitouch 
PowerCase
6300mAh Piano Black 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Thread Starter 
mm I shoulda said this , the pc was working with this setup for about 2 years b4 one day it randomly crashed and after that I had to reset cmos every time
Tachyon
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955BE C3 stepping GA-MA790X-UD4 Sapphire 5970 w/ 8600gt physX OCZ 4GB 8500 Platinum 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate 320gb Windows7 64-bit Tt EVO Blue 750w Antec 900 (Modded) 
  hide details  
Reply
Tachyon
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955BE C3 stepping GA-MA790X-UD4 Sapphire 5970 w/ 8600gt physX OCZ 4GB 8500 Platinum 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate 320gb Windows7 64-bit Tt EVO Blue 750w Antec 900 (Modded) 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Thread Starter 
I just tried different, working, video card and cpu and
the same problem persists.....help meh
Tachyon
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955BE C3 stepping GA-MA790X-UD4 Sapphire 5970 w/ 8600gt physX OCZ 4GB 8500 Platinum 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate 320gb Windows7 64-bit Tt EVO Blue 750w Antec 900 (Modded) 
  hide details  
Reply
Tachyon
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955BE C3 stepping GA-MA790X-UD4 Sapphire 5970 w/ 8600gt physX OCZ 4GB 8500 Platinum 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate 320gb Windows7 64-bit Tt EVO Blue 750w Antec 900 (Modded) 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
NVRAM or EEPROM on the mobo is bad. There is no fix. You can try a different bios chip, but I doubt it will help.
Master
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
8320 FX Sabertooth 990FX 2x EVGA GTX580 4 gig G.Skill Flares 
Hard DriveCoolingOSPower
Patriot Inferno SSD Custom Water XP PCP&C 750 
  hide details  
Reply
Master
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
8320 FX Sabertooth 990FX 2x EVGA GTX580 4 gig G.Skill Flares 
Hard DriveCoolingOSPower
Patriot Inferno SSD Custom Water XP PCP&C 750 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
If you tried a different gpu and cpu, then that pretty much just leaves your mobo as the culprit. See above post ^
post #7 of 7
Thread Starter 
ye..
Tachyon
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955BE C3 stepping GA-MA790X-UD4 Sapphire 5970 w/ 8600gt physX OCZ 4GB 8500 Platinum 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate 320gb Windows7 64-bit Tt EVO Blue 750w Antec 900 (Modded) 
  hide details  
Reply
Tachyon
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955BE C3 stepping GA-MA790X-UD4 Sapphire 5970 w/ 8600gt physX OCZ 4GB 8500 Platinum 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate 320gb Windows7 64-bit Tt EVO Blue 750w Antec 900 (Modded) 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › A8N-sli prem help asap