Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › Nothing but problems with new SSD
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Nothing but problems with new SSD

post #1 of 21
Thread Starter 
I just received my C300 64GB SSD and tried to install windows on it. I get to where it says that windows is preparing the computer for use for the first time and it just hangs there. Now, after trying to reinstall 3 times, I tried installing it from my main HDD. Now, it tells me there are drivers missing and it cannot even find them on the windows disk. At this point I am ready to throw this SSD out of my window.....
New build!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k Asus P8P67 PRO EVGA GTX 570 8GB Gskill Ripjaws X 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 1TB Spinpoint f3 (Data) C300 64GB (boot) Samsung Win 7 64 Ultimate BenQ 24" 
PowerCaseMouse
Corsair HX850 HAF X MX Revolution 
  hide details  
Reply
New build!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k Asus P8P67 PRO EVGA GTX 570 8GB Gskill Ripjaws X 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 1TB Spinpoint f3 (Data) C300 64GB (boot) Samsung Win 7 64 Ultimate BenQ 24" 
PowerCaseMouse
Corsair HX850 HAF X MX Revolution 
  hide details  
Reply
post #2 of 21
Disconnect all drives except the SSD
Change to AHCI mode in the BIOS
Try installing again.
If it works, reconnect your other drive/s
post #3 of 21
Quote:
Originally Posted by Rust1d?;12141182 
I just received my C300 64GB SSD and tried to install windows on it. I get to where it says that windows is preparing the computer for use for the first time and it just hangs there. Now, after trying to reinstall 3 times, I tried installing it from my main HDD. Now, it tells me there are drivers missing and it cannot even find them on the windows disk. At this point I am ready to throw this SSD out of my window.....

That doesn't even sound like an SDD problem. It sounds like a Windows installation problem. It is probably just a coincidence with your SSD. Windows only works when it wants to work, you must treat it nicely. It has its moods.
Mine
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700K 4.0GHz Quad-Core Asus Z170 PRO GAMING ATX LGA1151 EVGA GeForce GTX 1070 8GB SC Gaming ACX 3.0 G.Skill Ripjaws V Series 16GB (2 x 8GB) DDR4-3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
PNY CS1311 480GB SSD Barracuda 500 WD 1000 WD 1000 
CoolingOSMonitorMonitor
Thermalright TRUE Spirit 140 POWER 73.6 CFM Windows 10 Acer S277HK 27" 4K Acer 23" 1080p 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer 23" 1080p Razer Black Widow Ultimate EVGA SuperNOVA G2 550W 80+ Gold Corsair 330R Titanium Edition ATX 
Mouse
Logitech G303 Daedalus Apex 
  hide details  
Reply
Mine
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-6700K 4.0GHz Quad-Core Asus Z170 PRO GAMING ATX LGA1151 EVGA GeForce GTX 1070 8GB SC Gaming ACX 3.0 G.Skill Ripjaws V Series 16GB (2 x 8GB) DDR4-3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
PNY CS1311 480GB SSD Barracuda 500 WD 1000 WD 1000 
CoolingOSMonitorMonitor
Thermalright TRUE Spirit 140 POWER 73.6 CFM Windows 10 Acer S277HK 27" 4K Acer 23" 1080p 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer 23" 1080p Razer Black Widow Ultimate EVGA SuperNOVA G2 550W 80+ Gold Corsair 330R Titanium Edition ATX 
Mouse
Logitech G303 Daedalus Apex 
  hide details  
Reply
post #4 of 21
Windows 7 acts up a lot when more than 1 drive is connected during installation.
post #5 of 21
Quote:
Originally Posted by tw33k;12141632 
Disconnect all drives except the SSD
Change to AHCI mode in the BIOS
Try installing again.
If it works, reconnect your other drive/s



Do this exact list, and you will be fine. Are you using this drive as a Sata II or Sata III ?
BlueMonster
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 950 (batch 3041A657) Gigabyte x58-ud3r XFX HD6970 2Gb Crossfire Corsair Dominator 6gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
C-300 64 Gb In Raid, WD 500Gb in Raid DVD/CD RW Windows 7 64bit Asus VE248H 1 over 3 Eyefinity with Ergotech Stand 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 510 Corsair HX850 Cooler Master HAF 932 (mod'd AMD version) Razer Naga 
  hide details  
Reply
BlueMonster
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 950 (batch 3041A657) Gigabyte x58-ud3r XFX HD6970 2Gb Crossfire Corsair Dominator 6gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
C-300 64 Gb In Raid, WD 500Gb in Raid DVD/CD RW Windows 7 64bit Asus VE248H 1 over 3 Eyefinity with Ergotech Stand 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 510 Corsair HX850 Cooler Master HAF 932 (mod'd AMD version) Razer Naga 
  hide details  
Reply
post #6 of 21
Yeah probably not your ssd.
post #7 of 21
Also when u get to the point where it is going to install windows, may help if under advanced or options cant recall which, but click that and have the mobo ACHI driver on USB stick and browse to that to install driver, or I suppose even direct to mobo installation cd/dvd Ive had similar probs with ssd when NOT doing that......you'll be thrilled in the end ;-)
TheFlyer
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX8120 GIGABYTE UD5 REV1 XFX HD6950 G.Skill RipJaws Z 4x4GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Vertex 4 128GB Sony Optiaric XSPC Rasa 240 7/64/ULT 
MonitorKeyboardPowerCase
Benq G2420HD 24" LCD yep NZXT Hale 750 NZXT Phantom White 
MouseMouse Pad
yep nope 
  hide details  
Reply
TheFlyer
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX8120 GIGABYTE UD5 REV1 XFX HD6950 G.Skill RipJaws Z 4x4GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Vertex 4 128GB Sony Optiaric XSPC Rasa 240 7/64/ULT 
MonitorKeyboardPowerCase
Benq G2420HD 24" LCD yep NZXT Hale 750 NZXT Phantom White 
MouseMouse Pad
yep nope 
  hide details  
Reply
post #8 of 21
Thread Starter 
I did the exact steps and am still stuck on Setup is preparing your computer for first use
New build!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k Asus P8P67 PRO EVGA GTX 570 8GB Gskill Ripjaws X 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 1TB Spinpoint f3 (Data) C300 64GB (boot) Samsung Win 7 64 Ultimate BenQ 24" 
PowerCaseMouse
Corsair HX850 HAF X MX Revolution 
  hide details  
Reply
New build!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k Asus P8P67 PRO EVGA GTX 570 8GB Gskill Ripjaws X 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 1TB Spinpoint f3 (Data) C300 64GB (boot) Samsung Win 7 64 Ultimate BenQ 24" 
PowerCaseMouse
Corsair HX850 HAF X MX Revolution 
  hide details  
Reply
post #9 of 21
had this before not with an ssd, how are u stopping it by pulling the power? Try doing that then have boot to ssd as first and only drive, leave the windows disc in. so it may boot to windows where u left off and get past the glitch, seems like a glitch...
TheFlyer
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX8120 GIGABYTE UD5 REV1 XFX HD6950 G.Skill RipJaws Z 4x4GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Vertex 4 128GB Sony Optiaric XSPC Rasa 240 7/64/ULT 
MonitorKeyboardPowerCase
Benq G2420HD 24" LCD yep NZXT Hale 750 NZXT Phantom White 
MouseMouse Pad
yep nope 
  hide details  
Reply
TheFlyer
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX8120 GIGABYTE UD5 REV1 XFX HD6950 G.Skill RipJaws Z 4x4GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Vertex 4 128GB Sony Optiaric XSPC Rasa 240 7/64/ULT 
MonitorKeyboardPowerCase
Benq G2420HD 24" LCD yep NZXT Hale 750 NZXT Phantom White 
MouseMouse Pad
yep nope 
  hide details  
Reply
post #10 of 21
Thread Starter 
No, I just hit the reset button. As of now I am still trying to install windows on this crappy SSD...I had no problems on my previous 2 installs on samsung spinpoints
New build!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k Asus P8P67 PRO EVGA GTX 570 8GB Gskill Ripjaws X 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 1TB Spinpoint f3 (Data) C300 64GB (boot) Samsung Win 7 64 Ultimate BenQ 24" 
PowerCaseMouse
Corsair HX850 HAF X MX Revolution 
  hide details  
Reply
New build!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k Asus P8P67 PRO EVGA GTX 570 8GB Gskill Ripjaws X 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 1TB Spinpoint f3 (Data) C300 64GB (boot) Samsung Win 7 64 Ultimate BenQ 24" 
PowerCaseMouse
Corsair HX850 HAF X MX Revolution 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: SSD
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › Nothing but problems with new SSD