Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › [Resolved] [Gigabyte GA-X58A-UD5] "A disk read error occurred" after a cold reboot
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Resolved] [Gigabyte GA-X58A-UD5] "A disk read error occurred" after a cold reboot

post #1 of 2
Thread Starter 
Hi Guys,
First of all I have to say that I'm not fluent in english, I'm french. Sorry for all my grammar mistakes.
I've purchased a new SSD drive OCZ Vertex2 120go (firmware 1.25). And I have some very strange problems.
- I installed the drive in the SATA_0 port which is corresponding to the intel ICH10R sata chip. I activated the AHCI mode in the bios.
- I installed win7 on my drive. Everything was fast and very good.
- I installed on the drivers, windows updates etc....
- I reboot a lot of times and I never had an error.

Here is the strange thing. I shutdown my pc (with the button in the start menu). If I wait for about several minutes and I boot my PC, I have this message :
"A disk read error occurred
Press Ctrl+alt+del to restart"
The only thing I can do is switch off completely my pc (ie Remove the power cable) waiting for the motherboard is completely off. And after that, I can normally boot on win7.

What's the matter ? Please Help me !!!

I've already post a new thread on the OCZ Forum : Here
And I've done a lot of things, nothing works.

Thanks everybody
Edited by jay113 - 1/27/11 at 3:08am
post #2 of 2
Thread Starter 
Case closed Here
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: SSD
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › [Resolved] [Gigabyte GA-X58A-UD5] "A disk read error occurred" after a cold reboot