Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › C300 128GB SSD problems
New Posts  All Forums:Forum Nav:

C300 128GB SSD problems - Page 5

post #41 of 77
You did a reinstall already with AHCI ?

This screen just shows the boot order... and yes I agree it shouldnt show as IDE
BlueMonster
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 950 (batch 3041A657) Gigabyte x58-ud3r XFX HD6970 2Gb Crossfire Corsair Dominator 6gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
C-300 64 Gb In Raid, WD 500Gb in Raid DVD/CD RW Windows 7 64bit Asus VE248H 1 over 3 Eyefinity with Ergotech Stand 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 510 Corsair HX850 Cooler Master HAF 932 (mod'd AMD version) Razer Naga 
  hide details  
Reply
BlueMonster
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 950 (batch 3041A657) Gigabyte x58-ud3r XFX HD6970 2Gb Crossfire Corsair Dominator 6gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
C-300 64 Gb In Raid, WD 500Gb in Raid DVD/CD RW Windows 7 64bit Asus VE248H 1 over 3 Eyefinity with Ergotech Stand 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 510 Corsair HX850 Cooler Master HAF 932 (mod'd AMD version) Razer Naga 
  hide details  
Reply
post #42 of 77
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by TDS View Post
You did a reinstall already with AHCI ?

This screen just shows the boot order... and yes I agree it shouldnt show as IDE
Ok I was checking the settings before i did the install and noticed that.. I'll do it now. Hopefully i'll have better results in about 30 minutes
Finally an i7
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K ASUS P8P67 Deluxe Radeon HD 6950 8GB Corsair Vengance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial 128GB SSD 6GBs LG Windows 7 64-bit Apple 24" Cinema Display 
PowerCase
Antec TruePower 650W NZXT Phantom 
  hide details  
Reply
Finally an i7
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K ASUS P8P67 Deluxe Radeon HD 6950 8GB Corsair Vengance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial 128GB SSD 6GBs LG Windows 7 64-bit Apple 24" Cinema Display 
PowerCase
Antec TruePower 650W NZXT Phantom 
  hide details  
Reply
post #43 of 77
Quote:
Originally Posted by dembo1305 View Post
what do you guys make of this screen shot??

It lists the SSD as IDE even with all those other settings set?
It indicates you're probably using a "mixed" or "compatibility" mode somewhere. It is for legacy support for ancient OSes. All drives should be in native AHCI mode.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5645 Asus Rampage II Gene eVGA GTX460 SSC 3x4GB Corsair Dominator PC3-12800 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Crucial C300 64GB Seagate Momentus XT 750 Western Digital GP 2TB EARS Windows 7 Premium 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VE278Q DSI SMK-88 Seasonic X-660 Lian Li U6B 2011 SE 
MouseMouse Pad
Logitech G500 KAI.g3 HIEN - HARD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5645 Asus Rampage II Gene eVGA GTX460 SSC 3x4GB Corsair Dominator PC3-12800 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Crucial C300 64GB Seagate Momentus XT 750 Western Digital GP 2TB EARS Windows 7 Premium 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VE278Q DSI SMK-88 Seasonic X-660 Lian Li U6B 2011 SE 
MouseMouse Pad
Logitech G500 KAI.g3 HIEN - HARD 
  hide details  
Reply
post #44 of 77
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by RonindeBeatrice View Post
It indicates you're probably using a "mixed" or "compatibility" mode somewhere. It is for legacy support for ancient OSes. All drives should be in native AHCI mode.
well ill proceed with my other drive unplugged for now and see what happens
Finally an i7
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K ASUS P8P67 Deluxe Radeon HD 6950 8GB Corsair Vengance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial 128GB SSD 6GBs LG Windows 7 64-bit Apple 24" Cinema Display 
PowerCase
Antec TruePower 650W NZXT Phantom 
  hide details  
Reply
Finally an i7
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K ASUS P8P67 Deluxe Radeon HD 6950 8GB Corsair Vengance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial 128GB SSD 6GBs LG Windows 7 64-bit Apple 24" Cinema Display 
PowerCase
Antec TruePower 650W NZXT Phantom 
  hide details  
Reply
post #45 of 77
Quote:
Originally Posted by dembo1305 View Post
well ill proceed with my other drive unplugged for now and see what happens
If you haven't already, it's not a bad idea to set your SSD in AHCI mode, unplug your other drive altogether and reinstall the OS.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5645 Asus Rampage II Gene eVGA GTX460 SSC 3x4GB Corsair Dominator PC3-12800 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Crucial C300 64GB Seagate Momentus XT 750 Western Digital GP 2TB EARS Windows 7 Premium 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VE278Q DSI SMK-88 Seasonic X-660 Lian Li U6B 2011 SE 
MouseMouse Pad
Logitech G500 KAI.g3 HIEN - HARD 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5645 Asus Rampage II Gene eVGA GTX460 SSC 3x4GB Corsair Dominator PC3-12800 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Crucial C300 64GB Seagate Momentus XT 750 Western Digital GP 2TB EARS Windows 7 Premium 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VE278Q DSI SMK-88 Seasonic X-660 Lian Li U6B 2011 SE 
MouseMouse Pad
Logitech G500 KAI.g3 HIEN - HARD 
  hide details  
Reply
post #46 of 77
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by RonindeBeatrice View Post
If you haven't already, it's not a bad idea to set your SSD in AHCI mode, unplug your other drive altogether and reinstall the OS.
Well the drive definitely has speed installing.. I just finished installing windows let me download that benchmark and see what happened
Finally an i7
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K ASUS P8P67 Deluxe Radeon HD 6950 8GB Corsair Vengance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial 128GB SSD 6GBs LG Windows 7 64-bit Apple 24" Cinema Display 
PowerCase
Antec TruePower 650W NZXT Phantom 
  hide details  
Reply
Finally an i7
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K ASUS P8P67 Deluxe Radeon HD 6950 8GB Corsair Vengance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial 128GB SSD 6GBs LG Windows 7 64-bit Apple 24" Cinema Display 
PowerCase
Antec TruePower 650W NZXT Phantom 
  hide details  
Reply
post #47 of 77
Thread Starter 
I just ran that test and it's showing it as msahci now but i'm still only getting 187 on the reads and 91 on the writes?!
Finally an i7
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K ASUS P8P67 Deluxe Radeon HD 6950 8GB Corsair Vengance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial 128GB SSD 6GBs LG Windows 7 64-bit Apple 24" Cinema Display 
PowerCase
Antec TruePower 650W NZXT Phantom 
  hide details  
Reply
Finally an i7
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K ASUS P8P67 Deluxe Radeon HD 6950 8GB Corsair Vengance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial 128GB SSD 6GBs LG Windows 7 64-bit Apple 24" Cinema Display 
PowerCase
Antec TruePower 650W NZXT Phantom 
  hide details  
Reply
post #48 of 77
Quote:
Originally Posted by dembo1305 View Post
I just ran that test and it's showing it as msahci now but i'm still only getting 187 on the reads and 91 on the writes?!
Although some may say there is no difference in a Sata2 and Sata3 Cable, Do you have a Sata3 Cable you could try? There should be 2 provided with your motherboard.
post #49 of 77
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by pangeltveit View Post
Although some may say there is no difference in a Sata2 and Sata3 Cable, Do you have a Sata3 Cable you could try? There should be 2 provided with your motherboard.
I don't think so but i can check? Anyway to note the difference in the two cables?
Finally an i7
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K ASUS P8P67 Deluxe Radeon HD 6950 8GB Corsair Vengance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial 128GB SSD 6GBs LG Windows 7 64-bit Apple 24" Cinema Display 
PowerCase
Antec TruePower 650W NZXT Phantom 
  hide details  
Reply
Finally an i7
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K ASUS P8P67 Deluxe Radeon HD 6950 8GB Corsair Vengance 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial 128GB SSD 6GBs LG Windows 7 64-bit Apple 24" Cinema Display 
PowerCase
Antec TruePower 650W NZXT Phantom 
  hide details  
Reply
post #50 of 77
First of all... there is no such difference in a sata II or Sata III cable.... a Sata cable is a Sata cable.......


Did you update your firmware for your drive?
When you did the reinstall... did you utilize the options in windows install to delete the existing partitions... and then install letting windows reformat ?

is this before or after you installed your MB disk for MB drivers? When you run the AS SSD... what driver is showing it is using ?

do you have any other drives connected ?
BlueMonster
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 950 (batch 3041A657) Gigabyte x58-ud3r XFX HD6970 2Gb Crossfire Corsair Dominator 6gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
C-300 64 Gb In Raid, WD 500Gb in Raid DVD/CD RW Windows 7 64bit Asus VE248H 1 over 3 Eyefinity with Ergotech Stand 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 510 Corsair HX850 Cooler Master HAF 932 (mod'd AMD version) Razer Naga 
  hide details  
Reply
BlueMonster
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 950 (batch 3041A657) Gigabyte x58-ud3r XFX HD6970 2Gb Crossfire Corsair Dominator 6gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
C-300 64 Gb In Raid, WD 500Gb in Raid DVD/CD RW Windows 7 64bit Asus VE248H 1 over 3 Eyefinity with Ergotech Stand 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 510 Corsair HX850 Cooler Master HAF 932 (mod'd AMD version) Razer Naga 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: SSD
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › C300 128GB SSD problems