Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › H50 bad temp
New Posts  All Forums:Forum Nav:

H50 bad temp - Page 6

post #51 of 105
I might be wrong here, but what I'm seeing from your picture of the setup is that you have mounted it so it blows air from inside the case through the rad to the outside of the case. I would suggest turning it around as I believe is stated to work best for the H50 (and H70).

Sorry if anyone already suggested that, I took a quick glance over the pages but didn't see it noticed.
So sexy it Hz
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7 920 D0] [Asus P6T Deluxe V2] [EVGA GTX 1070 SC Gaming ACX 3.0] [12Gb PC3-16000 Kingston HyperX T1] 
Hard DriveMonitorPowerCase
[2x120GB Vertex2] [WD6401AALS] [WD15EARS] [WD30... [Dell 3007WFP] [Acer P191w] [TX850] [Silverstone FT02-BW] 
  hide details  
Reply
So sexy it Hz
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7 920 D0] [Asus P6T Deluxe V2] [EVGA GTX 1070 SC Gaming ACX 3.0] [12Gb PC3-16000 Kingston HyperX T1] 
Hard DriveMonitorPowerCase
[2x120GB Vertex2] [WD6401AALS] [WD15EARS] [WD30... [Dell 3007WFP] [Acer P191w] [TX850] [Silverstone FT02-BW] 
  hide details  
Reply
post #52 of 105
Yeah something off, his H50 shouldnt be stuggling with that dual core. 1350RPM sounds low, my BIOS is reporting 1738RPM. I would look thru some of the other H50 threads and see what it's normally at.

NVM: 1400RPM is normal, dunno why mine reports higher
Edited by BinaryDemon - 1/27/11 at 3:05am
Spit in God's Eye
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-5960x @ 4.26 ghz core / 3.53 ghz uncore - 1.... AsRock X99 Extreme3 EVGA GTX980 Ti 16gb (4x4gb) Crucial DDR4 2133 CL15  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
A-Data SP600 256gb SSD (C:) Samsung 840 EVO 1TB SSD (D:) Seagate 2TB Hybrid Drive (E:) LITE-ON 24x DVDRW 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H110 Win 10 x64 HP 2511x ( 25" 1080p ) AZIO L70 
PowerCaseMouseAudio
Corsair TX750 Antec 300 (Modded) Logitech M100 Onboard 
  hide details  
Reply
Spit in God's Eye
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-5960x @ 4.26 ghz core / 3.53 ghz uncore - 1.... AsRock X99 Extreme3 EVGA GTX980 Ti 16gb (4x4gb) Crucial DDR4 2133 CL15  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
A-Data SP600 256gb SSD (C:) Samsung 840 EVO 1TB SSD (D:) Seagate 2TB Hybrid Drive (E:) LITE-ON 24x DVDRW 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H110 Win 10 x64 HP 2511x ( 25" 1080p ) AZIO L70 
PowerCaseMouseAudio
Corsair TX750 Antec 300 (Modded) Logitech M100 Onboard 
  hide details  
Reply
post #53 of 105
for that voltage that is a very good temp for h50.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Doh eVGA 759 Classy Gigabyte GTX 470 6 gb Mushkin Blackline 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
80gb SSD, 2x640 Black, 2x1TB Green, 640 Green Samsung DVD-RW W7 64bit 1920x1200 Asus 25.5 incher 
KeyboardPowerCaseMouse
Realforce 86ub + HHKbp2 Silverstone Zeus 850W Ravenfish Rayzor Naga | Sseries Xai 
Mouse Pad
Rayzor Sphex | PT Talent 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 Doh eVGA 759 Classy Gigabyte GTX 470 6 gb Mushkin Blackline 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
80gb SSD, 2x640 Black, 2x1TB Green, 640 Green Samsung DVD-RW W7 64bit 1920x1200 Asus 25.5 incher 
KeyboardPowerCaseMouse
Realforce 86ub + HHKbp2 Silverstone Zeus 850W Ravenfish Rayzor Naga | Sseries Xai 
Mouse Pad
Rayzor Sphex | PT Talent 
  hide details  
Reply
post #54 of 105
Think youre doing something wrong if pump is ok. As5 dunno about the recomended way for Intel, but amd chip is a microscopically thin translucent film of TM on cooler plate then a grain of uncooked rice size bit of tim smack in center of CPU, attached cooler plate, couple of tiny turns each way with light pressure then screw down. Thats the manufacturers guide, dont know where all this five dots, lines here and there etc comes from...unless its for Intel chips

The pick is of my temps on my sig rig after days of pc use....Only the Corsair at low revs pushiung air out no fan on back just an empty fan casing.....

Edited by moonmanas - 1/27/11 at 3:24am
TheFlyer
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX8120 GIGABYTE UD5 REV1 XFX HD6950 G.Skill RipJaws Z 4x4GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Vertex 4 128GB Sony Optiaric XSPC Rasa 240 7/64/ULT 
MonitorKeyboardPowerCase
Benq G2420HD 24" LCD yep NZXT Hale 750 NZXT Phantom White 
MouseMouse Pad
yep nope 
  hide details  
Reply
TheFlyer
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX8120 GIGABYTE UD5 REV1 XFX HD6950 G.Skill RipJaws Z 4x4GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Vertex 4 128GB Sony Optiaric XSPC Rasa 240 7/64/ULT 
MonitorKeyboardPowerCase
Benq G2420HD 24" LCD yep NZXT Hale 750 NZXT Phantom White 
MouseMouse Pad
yep nope 
  hide details  
Reply
post #55 of 105
Thread Starter 
Itreid the fans the other ways and still the same temps I don't know I think I'm just going to un-install it and go just go get a new cpu cooler. What software could I use to check the fan/pump spped?
Surfer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @3.8GHz Asus Maximus Formula ATI 4870X2 830/1000 4GB Patriot Viper II 6400LL @ 1008MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 X 500GB LG DVD-RW Windows 7 64 bit 2 X 20" Dell 2009W 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell 750W PC P&C Silencer Corsair 600T Logitech V220 
Mouse Pad
Nividia 
  hide details  
Reply
Surfer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @3.8GHz Asus Maximus Formula ATI 4870X2 830/1000 4GB Patriot Viper II 6400LL @ 1008MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 X 500GB LG DVD-RW Windows 7 64 bit 2 X 20" Dell 2009W 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell 750W PC P&C Silencer Corsair 600T Logitech V220 
Mouse Pad
Nividia 
  hide details  
Reply
post #56 of 105
If u have it on the 3 pin power output on mobo it should show in bios....HWmonitor is accurate and free http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html to monitor it from windows....
TheFlyer
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX8120 GIGABYTE UD5 REV1 XFX HD6950 G.Skill RipJaws Z 4x4GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Vertex 4 128GB Sony Optiaric XSPC Rasa 240 7/64/ULT 
MonitorKeyboardPowerCase
Benq G2420HD 24" LCD yep NZXT Hale 750 NZXT Phantom White 
MouseMouse Pad
yep nope 
  hide details  
Reply
TheFlyer
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX8120 GIGABYTE UD5 REV1 XFX HD6950 G.Skill RipJaws Z 4x4GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Vertex 4 128GB Sony Optiaric XSPC Rasa 240 7/64/ULT 
MonitorKeyboardPowerCase
Benq G2420HD 24" LCD yep NZXT Hale 750 NZXT Phantom White 
MouseMouse Pad
yep nope 
  hide details  
Reply
post #57 of 105
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by moonmanas View Post
If u have it on the 3 pin power output on mobo it should show in bios....HWmonitor is accurate and free http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html to monitor it from windows....
Well then its tunring at 1350rpm. so its a bad pump?
Surfer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @3.8GHz Asus Maximus Formula ATI 4870X2 830/1000 4GB Patriot Viper II 6400LL @ 1008MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 X 500GB LG DVD-RW Windows 7 64 bit 2 X 20" Dell 2009W 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell 750W PC P&C Silencer Corsair 600T Logitech V220 
Mouse Pad
Nividia 
  hide details  
Reply
Surfer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 @3.8GHz Asus Maximus Formula ATI 4870X2 830/1000 4GB Patriot Viper II 6400LL @ 1008MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2 X 500GB LG DVD-RW Windows 7 64 bit 2 X 20" Dell 2009W 
KeyboardPowerCaseMouse
Dell 750W PC P&C Silencer Corsair 600T Logitech V220 
Mouse Pad
Nividia 
  hide details  
Reply
post #58 of 105
make sure that you have any controls over the fan header that the pumps on disabled, my once went in to cool and quite mode after a bios reset, which can cause low flow rate, my bios reports 1300 ish for the pump and 1700 for the fan
^3
(11 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5930K  EVGA x99 Micro EVGA GTX 980 SC ACX 16GB Corsair DDR4 Vengeance LPX Black PC4-21300 
Hard DriveCoolingOSMonitor
500GB Samsung 840 EVO H105 Win 10 ASUS ROG PG279 
KeyboardPowerCase
Ducky Shine 1 MX-Red Corsair AX 860i  Fractal Design Node 804 Black 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Core i7 @ 2.6  GT650 16GB of 1600 MHz DDR3L SDRAM 256GB SSD 
OSMonitorKeyboard
Mac OSX Lion Retina Display US layout 
  hide details  
Reply
^3
(11 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5930K  EVGA x99 Micro EVGA GTX 980 SC ACX 16GB Corsair DDR4 Vengeance LPX Black PC4-21300 
Hard DriveCoolingOSMonitor
500GB Samsung 840 EVO H105 Win 10 ASUS ROG PG279 
KeyboardPowerCase
Ducky Shine 1 MX-Red Corsair AX 860i  Fractal Design Node 804 Black 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Core i7 @ 2.6  GT650 16GB of 1600 MHz DDR3L SDRAM 256GB SSD 
OSMonitorKeyboard
Mac OSX Lion Retina Display US layout 
  hide details  
Reply
post #59 of 105
I have an H50 on push/pull blowing air out; case temp is currently 25C and CPU is doing minor processing at 38C (Phenom II 965 @ modest 3.8ghz overclock).

What is your pump speed showing? My pump is going at 1400rpm on PWR fan output and fans are running almost silent at 1400rpm also. (just noted your most recent post, that should be fine at 1350)

Have heard some people have probs with mounting when not properly removing old thermal paste before applying new paste/pad. The paste applied to the H50 when you buy it is pretty good in it'self but needs a clean contact. Make sure that you have screwed all screws/pins down equally and don't have all the pressure on one side.

Hope this helps, sorry if I have repeated previous advice
Mah Bubbeh
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 965BE Asus Crosshair III 2 x Crossfire Radeon HD 5850 (reference) 8GB Dominator DDR3 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 120gb + 2tb or so in various sata hdds Samsung External DVD-RW Windows 7 x64 Premium 2 x 23" LG FLatron W2361V 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Corsair HX 650W Thermaltake Soprano w/ window Logitech Laser 
  hide details  
Reply
Mah Bubbeh
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 965BE Asus Crosshair III 2 x Crossfire Radeon HD 5850 (reference) 8GB Dominator DDR3 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 120gb + 2tb or so in various sata hdds Samsung External DVD-RW Windows 7 x64 Premium 2 x 23" LG FLatron W2361V 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Illuminated Corsair HX 650W Thermaltake Soprano w/ window Logitech Laser 
  hide details  
Reply
post #60 of 105
Quote:
Originally Posted by MasterFire View Post
I might be wrong here, but what I'm seeing from your picture of the setup is that you have mounted it so it blows air from inside the case through the rad to the outside of the case. I would suggest turning it around as I believe is stated to work best for the H50 (and H70).

Sorry if anyone already suggested that, I took a quick glance over the pages but didn't see it noticed.
aye, ur right man, the rads probs getting the air pushed away on both sides;

outside << rad >> inside

corsair says that the temps are best if its set up

outside >> rad >> inside
^3
(11 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5930K  EVGA x99 Micro EVGA GTX 980 SC ACX 16GB Corsair DDR4 Vengeance LPX Black PC4-21300 
Hard DriveCoolingOSMonitor
500GB Samsung 840 EVO H105 Win 10 ASUS ROG PG279 
KeyboardPowerCase
Ducky Shine 1 MX-Red Corsair AX 860i  Fractal Design Node 804 Black 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Core i7 @ 2.6  GT650 16GB of 1600 MHz DDR3L SDRAM 256GB SSD 
OSMonitorKeyboard
Mac OSX Lion Retina Display US layout 
  hide details  
Reply
^3
(11 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5930K  EVGA x99 Micro EVGA GTX 980 SC ACX 16GB Corsair DDR4 Vengeance LPX Black PC4-21300 
Hard DriveCoolingOSMonitor
500GB Samsung 840 EVO H105 Win 10 ASUS ROG PG279 
KeyboardPowerCase
Ducky Shine 1 MX-Red Corsair AX 860i  Fractal Design Node 804 Black 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Core i7 @ 2.6  GT650 16GB of 1600 MHz DDR3L SDRAM 256GB SSD 
OSMonitorKeyboard
Mac OSX Lion Retina Display US layout 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › H50 bad temp