Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 5970 99% GPU usage on idle on any driver past 10.10E
New Posts  All Forums:Forum Nav:

5970 99% GPU usage on idle on any driver past 10.10E - Page 4

post #31 of 36
As for people still having this issue, tbh, I'm starting to wonder if it's because people are using driver cleaner and such. I upgrade my drivers and never have issues like this, but I just install over the old ones.

Even AMD said that uninstall and then installing new drivers can cause issues, and installing over is the best method.

I also wonder how bad it would be to go from like 10.3 to like 11.2. I'd say just update often and the issues become less frequent.
Ice Wings
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K @ 4.5GHz Asus Sabertooth Z77 Asus Nvidia Geforce GTX 980 Samsung Green MV-3V4G3D/US 8GB 2x4GB DDR3 1600MHZ 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
OCZ Agility 3 240GB  Samsung F4 HD204UI Noctua NH-D14 Windows 10 Pro 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus RoG Swift PG278Q Ducky One (DKON1687) MX Reds w/ PBT keycaps. SeaSonic X Series X650 Gold Fractal Design Define R4 
MouseMouse Pad
Logitech G303 Puretrak Talent  
  hide details  
Reply
Ice Wings
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K @ 4.5GHz Asus Sabertooth Z77 Asus Nvidia Geforce GTX 980 Samsung Green MV-3V4G3D/US 8GB 2x4GB DDR3 1600MHZ 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
OCZ Agility 3 240GB  Samsung F4 HD204UI Noctua NH-D14 Windows 10 Pro 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus RoG Swift PG278Q Ducky One (DKON1687) MX Reds w/ PBT keycaps. SeaSonic X Series X650 Gold Fractal Design Define R4 
MouseMouse Pad
Logitech G303 Puretrak Talent  
  hide details  
Reply
post #32 of 36
I experienced this issue with 11.2 drivers. with my tri-fire setup.
I just tried 11.4 to see if its any different, and I got the same thing with gpu1 and gpu3 at 99%.

I shall stick with 10.4 till something changes.
Mini worker
(7 items)
 
Blaue Liebe
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A8 5600K ASRock FM2A88X-ITX  SAPPHIRE Radeon HD 6570 Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveOSCase
OCZ Vertex 450 128gb w7 64bit Rosewill Legacy U2-B 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570k P67 Extreme4 Gen3 Asus GTX 570 direct cuII Ripjaws 8gb 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
1TB Seagate Barracude 7200rpm 120gb OCZ Vertex 3  60gb OCZ Agility 3 windows 7 pro X64 
MonitorPowerCaseMouse
HannsG 23" + AOC 24" Corsair HX850w Lian Li PC A70-F Razar Naga 
Audio
Sound Blaster X 
  hide details  
Reply
Mini worker
(7 items)
 
Blaue Liebe
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A8 5600K ASRock FM2A88X-ITX  SAPPHIRE Radeon HD 6570 Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveOSCase
OCZ Vertex 450 128gb w7 64bit Rosewill Legacy U2-B 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3570k P67 Extreme4 Gen3 Asus GTX 570 direct cuII Ripjaws 8gb 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
1TB Seagate Barracude 7200rpm 120gb OCZ Vertex 3  60gb OCZ Agility 3 windows 7 pro X64 
MonitorPowerCaseMouse
HannsG 23" + AOC 24" Corsair HX850w Lian Li PC A70-F Razar Naga 
Audio
Sound Blaster X 
  hide details  
Reply
post #33 of 36
Quick question. Im having the same problem... 99% usage after running a 3d application. Is AMD planning on fixing this?? Another question is... will I lose MSAA if i backtrack on drivers??
Bloodraged 930
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 930 4.01Ghz @ 1.232v (191x21) Foxconn Bloodrage GTI AMD R9 290 6g Mushkin Redline 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
750gig WD Black Mushkin 128g SSD Liteon 24x DVD/CD Corsair H50 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 X-Star 1440p BenQ GL2760H TT eSports Meka 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic X-Series 750w Cooler Master HAF 932 *painted Black* Roccat Kone+ Corsair 
Audio
Audio Technica ATH-M40x 
  hide details  
Reply
Bloodraged 930
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 930 4.01Ghz @ 1.232v (191x21) Foxconn Bloodrage GTI AMD R9 290 6g Mushkin Redline 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
750gig WD Black Mushkin 128g SSD Liteon 24x DVD/CD Corsair H50 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 X-Star 1440p BenQ GL2760H TT eSports Meka 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic X-Series 750w Cooler Master HAF 932 *painted Black* Roccat Kone+ Corsair 
Audio
Audio Technica ATH-M40x 
  hide details  
Reply
post #34 of 36
Follow this guy on Twitter for news on this issue...
http://twitter.com/#!/catalystcreator
Scant
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 Sabertooth X58 GTX 980Ti TwinFrozrV Dominator 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
850 Pro WD Blue WD Black WD Re 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Elements DVDRW (Yes, it is installed and functional.) H70 Hydro 10 Pro x64 
MonitorMonitorKeyboardPower
XL2430T SyncMaster 2693HM K95 RGB Red HX850W 
CaseMouseMouse PadAudio
690 PURE X-710BH QcK Heavy HD201 
Other
360 Wired Controller 
  hide details  
Reply
Scant
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-950 Sabertooth X58 GTX 980Ti TwinFrozrV Dominator 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
850 Pro WD Blue WD Black WD Re 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Elements DVDRW (Yes, it is installed and functional.) H70 Hydro 10 Pro x64 
MonitorMonitorKeyboardPower
XL2430T SyncMaster 2693HM K95 RGB Red HX850W 
CaseMouseMouse PadAudio
690 PURE X-710BH QcK Heavy HD201 
Other
360 Wired Controller 
  hide details  
Reply
post #35 of 36
I can't see AMD fixing this. I suspect its a problem with the call in the software asking the gpu to be used.
I'm not a programmer, but since this doesn't seem to be starting by installing ATI's drivers and is only caused by third party software sending the call to use GPU and then not stopping it. they can't write everyones software for them. Maybe an idea to start mailing the software that causes it to happen, rather then the hardware manufacturer.
Monster
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 1100T (3300 x6) Gigabyte GA-990FXA-UD3 Radeon 6950 2GB 8GB G-Skill Sniper 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 120gb/1.5 TB WD/640 GB WD Asus DVD-RW Combo Drive Win7 X64 23" Acer LED/27" Asus LED 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510 Corsair HX750 Coolermaster Cosmos S Microsoft Sidewinder x8 
  hide details  
Reply
Monster
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 1100T (3300 x6) Gigabyte GA-990FXA-UD3 Radeon 6950 2GB 8GB G-Skill Sniper 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 3 120gb/1.5 TB WD/640 GB WD Asus DVD-RW Combo Drive Win7 X64 23" Acer LED/27" Asus LED 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510 Corsair HX750 Coolermaster Cosmos S Microsoft Sidewinder x8 
  hide details  
Reply
post #36 of 36
same problem, running a single saphire 5850 and randomly GPU usage gets stuck at 99%, seems like it happens only when ingame or when exiting. happens with random games too, like bad company 2, starsiege, maplestory, rift. completely random it seems. 10.4 drivers btw.
Edited by labotimy - 9/18/11 at 8:10am
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 5970 99% GPU usage on idle on any driver past 10.10E