Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › 4 months, won't boot to 4.25 anymore
New Posts  All Forums:Forum Nav:

4 months, won't boot to 4.25 anymore - Page 5

post #41 of 44
I gave it 1.48v. i know it's way too much but my chip was a bad batch, it required high vcore to be stable at 4.0. But the cooling was near perfect. Ven-x, push pull fans and ocz freeze tim.

so the conclusion is if you have a bad batch like me which needs high vcore to be stable, then don't fold at all. because being constant under load with high voltage really kills the cpu doesn't matter if it's well cooled or not.
BACI DESTROYER
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700K @ 4.7 w/ EK Monoblock ASUS Maximus Gene VIII NVIDIA TITAN X Pascal w/EK Waterblock & Backplate 32GB Gskill DDR4 3200Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 950 Pro NVMe 512GB 2x3TB 7200RPM HDDs EK Revo D5, Nemesis GTS 420 + 280 rads, 5x 14cm... Linux Mint 18.1 Cinnamon 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS SWIFT PG279Q 1440p 165Hz Razer Blackwidow Chroma Corsair RM1000x Fractal Design Define S 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder Chroma Razer Sphex Schiit Stack DAC&AMP + JBL LSR305 Studio Monitors 
  hide details  
Reply
BACI DESTROYER
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700K @ 4.7 w/ EK Monoblock ASUS Maximus Gene VIII NVIDIA TITAN X Pascal w/EK Waterblock & Backplate 32GB Gskill DDR4 3200Mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 950 Pro NVMe 512GB 2x3TB 7200RPM HDDs EK Revo D5, Nemesis GTS 420 + 280 rads, 5x 14cm... Linux Mint 18.1 Cinnamon 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS SWIFT PG279Q 1440p 165Hz Razer Blackwidow Chroma Corsair RM1000x Fractal Design Define S 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder Chroma Razer Sphex Schiit Stack DAC&AMP + JBL LSR305 Studio Monitors 
  hide details  
Reply
post #42 of 44
Thread Starter 
Well, bad news. This morning, it happened again. So I'm gonna turn down the clocks to 3.8 (136x28) for a few weeks and see if this stops. If it doesn't I think I will try a fresh install of windows 7. If that doesn't work, I going to find another motherboard to try. I'll keep you guys posted on what happens.
Big Dog
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4790k at 4.5GHz Asus Maximus VII Hero AMD Firepro W7000 Silicon Power 2 x 8Gb 2400 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2xWD 1Tb 64Mb RAID 1 Samsung 840 Evo 250Gb Samsung DVD Under water 
OSMonitorKeyboardPower
Linux Mint / Win7 Pro Dell U3011 and 2007WFP  Filco Ninja Tenkeyless, red switches Crosair TX950W 
CaseMouseAudio
CM HAF932 Razer Death Adder Asus Essense STX, HD555 
  hide details  
Reply
Big Dog
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4790k at 4.5GHz Asus Maximus VII Hero AMD Firepro W7000 Silicon Power 2 x 8Gb 2400 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2xWD 1Tb 64Mb RAID 1 Samsung 840 Evo 250Gb Samsung DVD Under water 
OSMonitorKeyboardPower
Linux Mint / Win7 Pro Dell U3011 and 2007WFP  Filco Ninja Tenkeyless, red switches Crosair TX950W 
CaseMouseAudio
CM HAF932 Razer Death Adder Asus Essense STX, HD555 
  hide details  
Reply
post #43 of 44
Thread Starter 
UPDATE: I've got a solid 3.8 overclock that I will be using over the next few weeks to see if the problem goes away.

Reading up on this forum, I've heard some people mention that the 980x has a cold start bug. Could this be what I am experiencing?
Big Dog
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4790k at 4.5GHz Asus Maximus VII Hero AMD Firepro W7000 Silicon Power 2 x 8Gb 2400 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2xWD 1Tb 64Mb RAID 1 Samsung 840 Evo 250Gb Samsung DVD Under water 
OSMonitorKeyboardPower
Linux Mint / Win7 Pro Dell U3011 and 2007WFP  Filco Ninja Tenkeyless, red switches Crosair TX950W 
CaseMouseAudio
CM HAF932 Razer Death Adder Asus Essense STX, HD555 
  hide details  
Reply
Big Dog
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4790k at 4.5GHz Asus Maximus VII Hero AMD Firepro W7000 Silicon Power 2 x 8Gb 2400 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2xWD 1Tb 64Mb RAID 1 Samsung 840 Evo 250Gb Samsung DVD Under water 
OSMonitorKeyboardPower
Linux Mint / Win7 Pro Dell U3011 and 2007WFP  Filco Ninja Tenkeyless, red switches Crosair TX950W 
CaseMouseAudio
CM HAF932 Razer Death Adder Asus Essense STX, HD555 
  hide details  
Reply
post #44 of 44
Quote:
Originally Posted by esp42089 View Post
Well, bad news. This morning, it happened again. So I'm gonna turn down the clocks to 3.8 (136x28) for a few weeks and see if this stops. If it doesn't I think I will try a fresh install of windows 7. If that doesn't work, I going to find another motherboard to try. I'll keep you guys posted on what happens.
Yes please keep us posted and good luck!!
H.O.G
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 DO 4.4GHz HT ASUS P6T 3x Nvidia 6GB OCZ,Gold DDR3 8-8-8-24 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Intel-x25V, X25M,WD Caviar Black 500 Asus DVD NH- D14 7 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
6x Wireless CM Silent Pro M 600-Modular CM Storm Scout 
MouseMouse PadAudio
MX 1000 Wireless It's black Creative Fatal1ty Headset 
  hide details  
Reply
H.O.G
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 DO 4.4GHz HT ASUS P6T 3x Nvidia 6GB OCZ,Gold DDR3 8-8-8-24 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Intel-x25V, X25M,WD Caviar Black 500 Asus DVD NH- D14 7 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
6x Wireless CM Silent Pro M 600-Modular CM Storm Scout 
MouseMouse PadAudio
MX 1000 Wireless It's black Creative Fatal1ty Headset 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › 4 months, won't boot to 4.25 anymore