Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Bluescreen help needed, msahci.sys
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Bluescreen help needed, msahci.sys

post #1 of 4
Thread Starter 
PC is my sig rig, I've had 4 of these, when the system is basically idle right after a cold boot. One was just sitting at desktop, the others while in IE. One was while I was in services.msc looking at services.

I just ran P95 for 4.5 hours with no errors, and it's running as I type this. No game crashes, no crashes during vid encoding or anything else.

Of note: 1: I think my SATA DVDRom may be dying, makes odd noise lately. 2: On the boots when this happens it seems like some startup items load slow, or have probs. AVG state is wierd, EVGA precision loads slow, Razer HID loads slow, maybe my imagination.

Another note: This rig is dual-booting Win 7 x32 and x64. I've had the bluescreens on the x32 side as well, 2 of them. That side runs apps fine as well, and the events were the same, idle or during IE or windows explorer.



Any ideas? Let me know if more screenies needed.

PS: I've run SFC /SCANNOW from a command promt on the x64 and x32 side and it finished with no errors.
Edited by 2thAche - 2/5/11 at 2:32pm
More Cores
(20 items)
 
 
SFF: HADRON
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930K @ 4.8Ghz offset ASrock X79 Extreme6/GB EVGA GTX680 FTW with EK waterblock EVGA GTX650 for PhysX 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G-Skill 4x4GB DDR3 1866 8-9-9-24@1.5V Samsung 840 Pro 128GB Agility 3 240GB x2 RAID 0 WD 500GB X2 RAID 0 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Raystorm XSPC Dual Bay reservoir with Alphacool variable... Alphacool NexXxoS UT60 Full Copper Triple 120mm... EK GTX680 FTW waterblock 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit Ultimate HP tSS-25X11LED 25" 1080p PC Power&Cooling Silentpower 910W Xigmatek Elysium 
MouseMouse PadAudioAudio
Razer Deathadder 3500 Rocketfish Creative Sound Core3D Logitech Z5300 
CPUMotherboardGraphicsRAM
960T unlocked to X6 ASUS M4A79XTD Evo Sapphire HD6870 1GB 2x2GB Ripjaws 7-8-7-24 F3-12800CL7D-4GBRM  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 128GB WD 320GB HDD Lite-On DVD-RW Corsair H100 
OSPowerCase
Win 7 x64 Ultimate OCZ Stealthstream 600W HAF XB 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570K P8Z77-I MSI 560 Ti TF2 Samsung 20nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M500 Kuhler 620 Windows 7 x64 52" Samsung LED TV 
CaseAudio
EVGA Hadron Air Denon receiver/ Polk audio 
  hide details  
Reply
More Cores
(20 items)
 
 
SFF: HADRON
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930K @ 4.8Ghz offset ASrock X79 Extreme6/GB EVGA GTX680 FTW with EK waterblock EVGA GTX650 for PhysX 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G-Skill 4x4GB DDR3 1866 8-9-9-24@1.5V Samsung 840 Pro 128GB Agility 3 240GB x2 RAID 0 WD 500GB X2 RAID 0 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Raystorm XSPC Dual Bay reservoir with Alphacool variable... Alphacool NexXxoS UT60 Full Copper Triple 120mm... EK GTX680 FTW waterblock 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit Ultimate HP tSS-25X11LED 25" 1080p PC Power&Cooling Silentpower 910W Xigmatek Elysium 
MouseMouse PadAudioAudio
Razer Deathadder 3500 Rocketfish Creative Sound Core3D Logitech Z5300 
CPUMotherboardGraphicsRAM
960T unlocked to X6 ASUS M4A79XTD Evo Sapphire HD6870 1GB 2x2GB Ripjaws 7-8-7-24 F3-12800CL7D-4GBRM  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 128GB WD 320GB HDD Lite-On DVD-RW Corsair H100 
OSPowerCase
Win 7 x64 Ultimate OCZ Stealthstream 600W HAF XB 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570K P8Z77-I MSI 560 Ti TF2 Samsung 20nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M500 Kuhler 620 Windows 7 x64 52" Samsung LED TV 
CaseAudio
EVGA Hadron Air Denon receiver/ Polk audio 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
windows is stressing out with the AHCI driver for your drives. Try to install the latest chipset drivers from your board manufacturer.

NTOSKernel.dll failing is not a good sign though
I need upgrades
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T Foxconn A79A-S PNY GTS450 XLR8 KVR800D2N6/2G 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
WD2500AAKS WD3200AAKS WD10EARS WD3200JB 
Optical DriveOptical DriveCoolingOS
Asus DRW-1608P2 Asus DRW-1608P2 Corsair H70 Ubuntu Server 10.10 x64 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Professional x64 SP1 ASUS VW193S Logitech EX100 LC-Power 650W 
CaseMouseAudioAudio
Coolermaster Stacker 830 SE Logitech EX100 Creative Audigy 2 ZS Creative i-Trigue L3450 
  hide details  
Reply
I need upgrades
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T Foxconn A79A-S PNY GTS450 XLR8 KVR800D2N6/2G 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
WD2500AAKS WD3200AAKS WD10EARS WD3200JB 
Optical DriveOptical DriveCoolingOS
Asus DRW-1608P2 Asus DRW-1608P2 Corsair H70 Ubuntu Server 10.10 x64 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Professional x64 SP1 ASUS VW193S Logitech EX100 LC-Power 650W 
CaseMouseAudioAudio
Coolermaster Stacker 830 SE Logitech EX100 Creative Audigy 2 ZS Creative i-Trigue L3450 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Maybe try 50 Linx and 10Hrs prime - it could be stability.

Not a fix but prolly a workaround is get the Intel Rapid Storage Driver for your Southbridge, Windows will use that and not msahci.sys
Not SLi any more
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4.0 Asus P6TD-Deluxe EVGA GTX770 SC 6GB XMS3 @1530 cas7 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Intel X25-M 80GB OCZ Agility 120GB Intel X25-M 40GB LG Blue ROM DVD RW 
CoolingOSMonitorKeyboard
Water cooled w/ T-Balancer BigNG Win 7 x64 Asus PB298Q Cherry 4100L 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair HX1000 MM UFO-U2 R.A.T. 7 Contagion G.L.I.D.E 9 
AudioAudio
Xonar Essence STX SR80i, DT770 or HT-R518 w/ Monitor Audio BR's 
  hide details  
Reply
Not SLi any more
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4.0 Asus P6TD-Deluxe EVGA GTX770 SC 6GB XMS3 @1530 cas7 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Intel X25-M 80GB OCZ Agility 120GB Intel X25-M 40GB LG Blue ROM DVD RW 
CoolingOSMonitorKeyboard
Water cooled w/ T-Balancer BigNG Win 7 x64 Asus PB298Q Cherry 4100L 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair HX1000 MM UFO-U2 R.A.T. 7 Contagion G.L.I.D.E 9 
AudioAudio
Xonar Essence STX SR80i, DT770 or HT-R518 w/ Monitor Audio BR's 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
try upping the qpi voltage a little
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Bluescreen help needed, msahci.sys