Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › POST loop after Win 7 install
New Posts  All Forums:Forum Nav:

POST loop after Win 7 install

post #1 of 8
Thread Starter 
Specs:
FIC P4M-915G/PD1
P4 3GHz
1GB DDR400 RAM
200GB Seagate SATA I HDD
ATI X600 PCI-E

It had XP on it originally. I formatted the HDD, and put Windows 7 on. It goes through the install, goes to the part where it finalizes settings (i.e. where you put your username in), then after it reboots, it POSTs, attempts to boot from CD, doesn't, and reboots. Doesn't even attempt to load the HDD, as soon as it does, it reboots. As if someone had pressed the reset button.

Don't know what to do. Any ideas?
Misery Business
(20 items)
 
Anklebiters
(5 items)
 
Ignorance
(9 items)
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-3630QM Nvidia GT640M 2GB 8GB DDR3-1600 Sandisk Plus 240GB 
OS
Windows 10 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Pentium Dual-Core T3200 Intel GMA4500MHD 4GB DDR2-667 120GB Kingston V300 SSD 
Optical DriveOSMonitorCase
HL-DT-ST GSA-T50N DVD-RW Windows 8.1 64-bit 15.4" 1280x800 Toshiba Satellite L300D (recased) 
Other
Intel WiFi Link 5100 agn 
  hide details  
Reply
Misery Business
(20 items)
 
Anklebiters
(5 items)
 
Ignorance
(9 items)
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-3630QM Nvidia GT640M 2GB 8GB DDR3-1600 Sandisk Plus 240GB 
OS
Windows 10 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Pentium Dual-Core T3200 Intel GMA4500MHD 4GB DDR2-667 120GB Kingston V300 SSD 
Optical DriveOSMonitorCase
HL-DT-ST GSA-T50N DVD-RW Windows 8.1 64-bit 15.4" 1280x800 Toshiba Satellite L300D (recased) 
Other
Intel WiFi Link 5100 agn 
  hide details  
Reply
post #2 of 8
Did you change the SATA mode of your HDD before the install? for AHCI for instance?

are the Boot device priorities set right?

Press F8 during the BIOS Post and choose your HDD where you installed windows to boot from. If it restarts again you'll need to perform a clean install again. Be sure not to remove the DVD until it successfully boots and you see the desktop.
I need upgrades
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T Foxconn A79A-S PNY GTS450 XLR8 KVR800D2N6/2G 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
WD2500AAKS WD3200AAKS WD10EARS WD3200JB 
Optical DriveOptical DriveCoolingOS
Asus DRW-1608P2 Asus DRW-1608P2 Corsair H70 Ubuntu Server 10.10 x64 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Professional x64 SP1 ASUS VW193S Logitech EX100 LC-Power 650W 
CaseMouseAudioAudio
Coolermaster Stacker 830 SE Logitech EX100 Creative Audigy 2 ZS Creative i-Trigue L3450 
  hide details  
Reply
I need upgrades
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T Foxconn A79A-S PNY GTS450 XLR8 KVR800D2N6/2G 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
WD2500AAKS WD3200AAKS WD10EARS WD3200JB 
Optical DriveOptical DriveCoolingOS
Asus DRW-1608P2 Asus DRW-1608P2 Corsair H70 Ubuntu Server 10.10 x64 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Professional x64 SP1 ASUS VW193S Logitech EX100 LC-Power 650W 
CaseMouseAudioAudio
Coolermaster Stacker 830 SE Logitech EX100 Creative Audigy 2 ZS Creative i-Trigue L3450 
  hide details  
Reply
post #3 of 8
Thread Starter 
Of course, AHCI, I didn't check that. Will check it tomorrow morning, falling asleep right now...
Boot device priorities are
DVD
HDD

Basically, there's 2 HDDs, one of which is faulty. I can't remember which one is faulty, but this is happening with both HDDs. I have now done a total of 4 clean installs, so will check the BIOS settings.
Misery Business
(20 items)
 
Anklebiters
(5 items)
 
Ignorance
(9 items)
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-3630QM Nvidia GT640M 2GB 8GB DDR3-1600 Sandisk Plus 240GB 
OS
Windows 10 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Pentium Dual-Core T3200 Intel GMA4500MHD 4GB DDR2-667 120GB Kingston V300 SSD 
Optical DriveOSMonitorCase
HL-DT-ST GSA-T50N DVD-RW Windows 8.1 64-bit 15.4" 1280x800 Toshiba Satellite L300D (recased) 
Other
Intel WiFi Link 5100 agn 
  hide details  
Reply
Misery Business
(20 items)
 
Anklebiters
(5 items)
 
Ignorance
(9 items)
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-3630QM Nvidia GT640M 2GB 8GB DDR3-1600 Sandisk Plus 240GB 
OS
Windows 10 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Pentium Dual-Core T3200 Intel GMA4500MHD 4GB DDR2-667 120GB Kingston V300 SSD 
Optical DriveOSMonitorCase
HL-DT-ST GSA-T50N DVD-RW Windows 8.1 64-bit 15.4" 1280x800 Toshiba Satellite L300D (recased) 
Other
Intel WiFi Link 5100 agn 
  hide details  
Reply
post #4 of 8
Thread Starter 
I cant find that setting in the BIOS at all.
What might it be known as?

I've got 3 options for SATA mode. Combined, Enhanced and SATA only. SATA only disables IDE drives (the ODDs), and it was already on Enhanced. Trying it on Combined.
Misery Business
(20 items)
 
Anklebiters
(5 items)
 
Ignorance
(9 items)
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-3630QM Nvidia GT640M 2GB 8GB DDR3-1600 Sandisk Plus 240GB 
OS
Windows 10 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Pentium Dual-Core T3200 Intel GMA4500MHD 4GB DDR2-667 120GB Kingston V300 SSD 
Optical DriveOSMonitorCase
HL-DT-ST GSA-T50N DVD-RW Windows 8.1 64-bit 15.4" 1280x800 Toshiba Satellite L300D (recased) 
Other
Intel WiFi Link 5100 agn 
  hide details  
Reply
Misery Business
(20 items)
 
Anklebiters
(5 items)
 
Ignorance
(9 items)
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-3630QM Nvidia GT640M 2GB 8GB DDR3-1600 Sandisk Plus 240GB 
OS
Windows 10 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Pentium Dual-Core T3200 Intel GMA4500MHD 4GB DDR2-667 120GB Kingston V300 SSD 
Optical DriveOSMonitorCase
HL-DT-ST GSA-T50N DVD-RW Windows 8.1 64-bit 15.4" 1280x800 Toshiba Satellite L300D (recased) 
Other
Intel WiFi Link 5100 agn 
  hide details  
Reply
post #5 of 8
Move HDD to the top of the boot order, once your in the finalizing part Windows should be running off the HDD.
TJ-08
(14 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k ASRock Z77 Extreme-4M Saphire 6770 G.Skill Sniper 2x4gb 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 128gb WD Black 640gb Broken Asus H60 Push/Pull 
OSMonitorKeyboardPower
W7 Pro Acer 23 / Panasonic 720 Logitech Corsair 750tx 
CaseMouse
TJ-08e Logitech 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2630QM Lenovo HM65 Socket 988B Nvidia GT555M G.Skill 1333 8GB 
Hard DriveOS
Intel 320 W7 Pro 
  hide details  
Reply
TJ-08
(14 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k ASRock Z77 Extreme-4M Saphire 6770 G.Skill Sniper 2x4gb 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 830 128gb WD Black 640gb Broken Asus H60 Push/Pull 
OSMonitorKeyboardPower
W7 Pro Acer 23 / Panasonic 720 Logitech Corsair 750tx 
CaseMouse
TJ-08e Logitech 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2630QM Lenovo HM65 Socket 988B Nvidia GT555M G.Skill 1333 8GB 
Hard DriveOS
Intel 320 W7 Pro 
  hide details  
Reply
post #6 of 8
Thread Starter 
After the first reboot, is it running off the HDD?

EDIT: Off topic, but... 1000TH POST.
Edited by Markeh - 2/6/11 at 5:31am
Misery Business
(20 items)
 
Anklebiters
(5 items)
 
Ignorance
(9 items)
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-3630QM Nvidia GT640M 2GB 8GB DDR3-1600 Sandisk Plus 240GB 
OS
Windows 10 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Pentium Dual-Core T3200 Intel GMA4500MHD 4GB DDR2-667 120GB Kingston V300 SSD 
Optical DriveOSMonitorCase
HL-DT-ST GSA-T50N DVD-RW Windows 8.1 64-bit 15.4" 1280x800 Toshiba Satellite L300D (recased) 
Other
Intel WiFi Link 5100 agn 
  hide details  
Reply
Misery Business
(20 items)
 
Anklebiters
(5 items)
 
Ignorance
(9 items)
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-3630QM Nvidia GT640M 2GB 8GB DDR3-1600 Sandisk Plus 240GB 
OS
Windows 10 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Pentium Dual-Core T3200 Intel GMA4500MHD 4GB DDR2-667 120GB Kingston V300 SSD 
Optical DriveOSMonitorCase
HL-DT-ST GSA-T50N DVD-RW Windows 8.1 64-bit 15.4" 1280x800 Toshiba Satellite L300D (recased) 
Other
Intel WiFi Link 5100 agn 
  hide details  
Reply
post #7 of 8
I had this problem after upgrading from Vista just after Christmas, as has been said I needed to mess around with my boot order and it sorted it out.

Good luck!
Wasp
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 760 MSI GD85 9800 GTX+ 2 x Twin 3x DDR3 2Gb 
OS
Windows 7 Home Premiun 
  hide details  
Reply
Wasp
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 760 MSI GD85 9800 GTX+ 2 x Twin 3x DDR3 2Gb 
OS
Windows 7 Home Premiun 
  hide details  
Reply
post #8 of 8
Thread Starter 
Changed the boot order, but also changed to Combined Mode and now 7 is installed. Then I installed the drivers for the SoundBlaster Live 24-bit... BSOD heaven. :l Stupid Creative drivers...
Misery Business
(20 items)
 
Anklebiters
(5 items)
 
Ignorance
(9 items)
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-3630QM Nvidia GT640M 2GB 8GB DDR3-1600 Sandisk Plus 240GB 
OS
Windows 10 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Pentium Dual-Core T3200 Intel GMA4500MHD 4GB DDR2-667 120GB Kingston V300 SSD 
Optical DriveOSMonitorCase
HL-DT-ST GSA-T50N DVD-RW Windows 8.1 64-bit 15.4" 1280x800 Toshiba Satellite L300D (recased) 
Other
Intel WiFi Link 5100 agn 
  hide details  
Reply
Misery Business
(20 items)
 
Anklebiters
(5 items)
 
Ignorance
(9 items)
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-3630QM Nvidia GT640M 2GB 8GB DDR3-1600 Sandisk Plus 240GB 
OS
Windows 10 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Pentium Dual-Core T3200 Intel GMA4500MHD 4GB DDR2-667 120GB Kingston V300 SSD 
Optical DriveOSMonitorCase
HL-DT-ST GSA-T50N DVD-RW Windows 8.1 64-bit 15.4" 1280x800 Toshiba Satellite L300D (recased) 
Other
Intel WiFi Link 5100 agn 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › POST loop after Win 7 install