Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › Booting problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Booting problem

post #1 of 5
Thread Starter 
When overclocked at 3Ghz+ the computer doesn't boot. (Turns on but monitor gets no signal). At normal speeds (2.8Ghz) it boots fine. It takes 3 trys to get it to boot at 3.5, 2 trys at 3.2, and 1 try at 3. Once it actually boots at 3.5, It is stable and runs fine. What could be the problem?



Mobo > http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813157200
CPU in sig.
post #2 of 5
when you're overclocking do you make any voltage adjustments? Those will probably need to be done in order to boot.
 
Work Rig
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2700k @ 4.5GHz  Asus P8Z68-V/Gen3 Asus GTX 1070 Strix OC G.Skill Ripjaws 16GB 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
Crucial M4 128GB + 1TB F3 + Crucial M500 256GB Noctua NH-D15S Windows 10 Pro Cooler Master Novatouch TKL 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master V1000 600T SE Roccat Kone XTD Steel Series 9HD 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 Rampage III Gene 2x EVGA GTX 680 SLI 24gb HyperX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
960GB Crucial M500 Intel Stock Windows 7 64bit Enterprise HP ZR2440w + Z24i 
KeyboardPowerCase
Ducky Brown Antec TP-750 Antec Sonata 
  hide details  
Reply
 
Work Rig
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2700k @ 4.5GHz  Asus P8Z68-V/Gen3 Asus GTX 1070 Strix OC G.Skill Ripjaws 16GB 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
Crucial M4 128GB + 1TB F3 + Crucial M500 256GB Noctua NH-D15S Windows 10 Pro Cooler Master Novatouch TKL 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master V1000 600T SE Roccat Kone XTD Steel Series 9HD 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 Rampage III Gene 2x EVGA GTX 680 SLI 24gb HyperX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
960GB Crucial M500 Intel Stock Windows 7 64bit Enterprise HP ZR2440w + Z24i 
KeyboardPowerCase
Ducky Brown Antec TP-750 Antec Sonata 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by ez12a View Post
when you're overclocking do you make any voltage adjustments? Those will probably need to be done in order to boot.
I have the voltage at 1.4 and it's stable.
post #4 of 5
Thread Starter 
Anyone?

I know this isn't a graphics card or a powersupply problem because I had a raidmax 530w powersupply, then replaced it with an X650 and the problem was still there. It happens weather or not the graphics card is in or out.
post #5 of 5
did you bump the cpu-nb voltage?
nb speed?
ht link speed?
     
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ryzen R7 1700X Asrock X370 Taichi Zotac GTX1070 Reference Blower (SLI) Zotac GTX1070 Reference Blower (SLI) 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial Value Ram 8GB X4 2133 MHZ (Total 32GB) Samsung SM951 256GB NVME Sandisk Ultra II 960GB  Asustor AS1002T + 4TB X2 HGST Ultrastar 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Pionner BD-RW IDcooling Frostflow 120L (White) + NMB 4710KL P/P Windows 10 Professional X64 Dell U2715H (DP) 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2414H (DP) Ducky DK9008 G2 Pro PBT + Vortex Grey Doublesho... Superflower Leadex Gold 650W  Fractal Design Define R5 Blackout With Window 
MouseMouse PadAudioAudio
CM Storm Xornet II Custom Mousepads Swan M200MKIII (Bookshelves) Audinst HUD-MX2 (DAC) + 2X MUSES2 
AudioAudioOther
Audio Technia IM03 (IEM) JVC HA-MX10-B (Headphones) 2X Yate Loon D14BH-12 PWM (Intake) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 3632QM Lenovo Nvidia NVS4200M Crucial 8GBX2 DDR3L 1600MHZ  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Liteon S900 256GB DVDRW 2x Heatpipe Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 14" HD+ Lenovo Backlit KB 90W Adaptor + 9 Cell Batt T430 
Audio
S.M.S.L M2 DAC 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ryzen R7 1700X Asrock X370 Taichi Zotac GTX1070 Reference Blower (SLI) Zotac GTX1070 Reference Blower (SLI) 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial Value Ram 8GB X4 2133 MHZ (Total 32GB) Samsung SM951 256GB NVME Sandisk Ultra II 960GB  Asustor AS1002T + 4TB X2 HGST Ultrastar 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Pionner BD-RW IDcooling Frostflow 120L (White) + NMB 4710KL P/P Windows 10 Professional X64 Dell U2715H (DP) 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2414H (DP) Ducky DK9008 G2 Pro PBT + Vortex Grey Doublesho... Superflower Leadex Gold 650W  Fractal Design Define R5 Blackout With Window 
MouseMouse PadAudioAudio
CM Storm Xornet II Custom Mousepads Swan M200MKIII (Bookshelves) Audinst HUD-MX2 (DAC) + 2X MUSES2 
AudioAudioOther
Audio Technia IM03 (IEM) JVC HA-MX10-B (Headphones) 2X Yate Loon D14BH-12 PWM (Intake) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 3632QM Lenovo Nvidia NVS4200M Crucial 8GBX2 DDR3L 1600MHZ  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Liteon S900 256GB DVDRW 2x Heatpipe Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 14" HD+ Lenovo Backlit KB 90W Adaptor + 9 Cell Batt T430 
Audio
S.M.S.L M2 DAC 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › Booting problem