Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Can't get > 400 FSB on my E8400, need suggestions
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Can't get > 400 FSB on my E8400, need suggestions

post #1 of 3
Thread Starter 
My setup:
Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz, Socket LGA775, 6MB, 1333MHz BOXED
Gigabyte GeForce GTX 460 1GB OC (GV-N460OC-1GI) - PCI-E / 2xDVI
OCZ nVIDIA SLI DDR2 PC6400 4096MB KIT, XTC, w/two 2048MB, CL5-4-4-15
Gigabyte GA-EP45-UD3LR, P45, Socket-775 ATX, GbLAN, DDR2, ICH10R, PCI-Ex(2.0)x16

Now i have set the FSB to 400 and changed memory to work in 1:1 and changed the timings to standard (5-4-4-15). All the volt still stands on AUTO. System at these settings are stable enough ^^, well it goes through IntelBurnTest and Orthos for 4hrs(after that i didn't wanna wait so i stopped it).

I've tested(memtest+) my memories at FSB 500 and then had DRRV 1.9 and i had increased MHC core and reference a bit don't remember how much.

Time for the weird stuff.
As said i can run with FSB 400 and AUTO setting on Vcore (1.225).
But if i increase FSB to 410 and Vcore to 1.35 i get bluescreen instantly.

How high do i need to increase my MHC core and reference, standard is 1.16/0.76. Can i leave all other volt options on AUTO that i don't touch or should i set them as well? Or is my motherboard stopping me?
post #2 of 3
Set:

Memory multilper ........2.0

CPU multiplier..............9

MCH core voltage........1.30V

CPU Termination volt....1.30V

CPU Core voltage.........1.xxV (what chip needs for that OC)..

RAM timings.................5-5-5-15

Ram Voltage................2.0V

CHEERS..
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6750 G0 @ 3.3GHz (1.25V LOAD) Asus P5KPL-VM G31 GeForce 8500GT @ 700/1600/445 Apacer 2x1GB 800MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Hitachi Deskstar 160GB (7200,8MB) LG DVD Win 7 Ultimate 64bit build 7601 LG 19" 
KeyboardPowerCaseMouse
5$ keyboard Cheap stuff Linkworld crappy/modded SmartBox cheap 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6750 G0 @ 3.3GHz (1.25V LOAD) Asus P5KPL-VM G31 GeForce 8500GT @ 700/1600/445 Apacer 2x1GB 800MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Hitachi Deskstar 160GB (7200,8MB) LG DVD Win 7 Ultimate 64bit build 7601 LG 19" 
KeyboardPowerCaseMouse
5$ keyboard Cheap stuff Linkworld crappy/modded SmartBox cheap 
Mouse Pad
N/A 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
thanks =). Using your settings i was able to get 410 stable . But going to 420 afterwards seems impossible. Using a Vcore of ~1.46 i still couldn't get it stable. Is this due to my CPU being a bit old and has its glory days behind it (3 years) or do i need to start changing other values as well?

EDIT: need 1.375 Vcore to be stable at 410 FSB
Edited by alzorz - 2/6/11 at 9:30am
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Can't get > 400 FSB on my E8400, need suggestions