Overclock.net › Forums › Components › Memory › dual channel issue
New Posts  All Forums:Forum Nav:

dual channel issue

post #1 of 3
Thread Starter 
hello everybody

trying to fix this problem
2 memory sticks kingston value ram 2gb 800, core 2 due e7300 and gigabyte ep45 ud3l

i tested ram separetly on voltage 1.960 v using memtest 4.15 they seem to be fine

when i put them together in dual channel setup "2 on yellow channel or red channel" they get like 1200 error

and even installing them on single channel "1 yellow and 1 red" the same problem i notice less errors


how could i be sure which one is bad or what is going on ?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
core i3 2100 H61 GIGA-BYTE intel HD 2000 Kingstone VR 
Hard DriveOSMonitorPower
2x1TB WD Black raid 0 WINDOWS 7 LG 32" cooler master 600w 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
core i3 2100 H61 GIGA-BYTE intel HD 2000 Kingstone VR 
Hard DriveOSMonitorPower
2x1TB WD Black raid 0 WINDOWS 7 LG 32" cooler master 600w 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
Maybe the rams are bad... or maybe they're not running at their official specs.
What are their official specs?
Animal Mother
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 2600k 4.5Ghz 1.368v  Gigabyte Z68X UD3H B3 ver. 1.3 MSI GTX 780 Ti Twin Frozr IV @ 1180Mhz 16GB Kingston Hyperx Savage 1600Mhz 9.9.9.27 1.5v 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Kingston UV400 240GB SSD, WD 3x640GB, 1TB & 3TB  Noctua NHU12P SE2 w/ KAZE 1200RPM & 1800RPM Windows 10 x64 Samsung P2450H 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Redragon Karuna Corsair TX750W V2 Cooler Master 690 II Advanced Redragon Pegasus 
Mouse PadAudio
SteelSeries QcK XFi Gamer Fatality Pro + Plantronics Gamecom 777 
  hide details  
Reply
Animal Mother
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 2600k 4.5Ghz 1.368v  Gigabyte Z68X UD3H B3 ver. 1.3 MSI GTX 780 Ti Twin Frozr IV @ 1180Mhz 16GB Kingston Hyperx Savage 1600Mhz 9.9.9.27 1.5v 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Kingston UV400 240GB SSD, WD 3x640GB, 1TB & 3TB  Noctua NHU12P SE2 w/ KAZE 1200RPM & 1800RPM Windows 10 x64 Samsung P2450H 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Redragon Karuna Corsair TX750W V2 Cooler Master 690 II Advanced Redragon Pegasus 
Mouse PadAudio
SteelSeries QcK XFi Gamer Fatality Pro + Plantronics Gamecom 777 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
bus 800 and they run @ 800 but memory read in memtest is 2959 Mb/s
i don\ know man

i have to say every one of them didn't finish windows 7 installation i have to bring a hynix 1gb to finish it after this i begain to run computer with single one first computer boot up good
then i begain my tests

kvr800d2n6/2gb
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
core i3 2100 H61 GIGA-BYTE intel HD 2000 Kingstone VR 
Hard DriveOSMonitorPower
2x1TB WD Black raid 0 WINDOWS 7 LG 32" cooler master 600w 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
core i3 2100 H61 GIGA-BYTE intel HD 2000 Kingstone VR 
Hard DriveOSMonitorPower
2x1TB WD Black raid 0 WINDOWS 7 LG 32" cooler master 600w 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Memory
Overclock.net › Forums › Components › Memory › dual channel issue