Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [5870] Black Screen/100% fan
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[5870] Black Screen/100% fan

post #1 of 4
Thread Starter 
I have this issue since i got a second 5870, if i try em in xfire or on there own i get the issue. It happens in games randomly (10mins - hours) of gaming.

When the crash happens my monitors go into standby as if theres no signal from the gpu. Sound still plays somtimes and gpu fan spins up to 100%. Sometimes i can just reboot manually, other times i have to reset the cmos

Checked temps,drivers,reseted gpu's. What could be the problem?
Red Fetish
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980x Evga X58 Classified (e760) 2 x HD5870 6GB Corsair Dominator GT 2000MHz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
120GB OCZ Vetex2, 2x WD 300GB Windows 7 Ultimate x64 3 x LG 23" E2360 LED (Eyefinity) Logitech G110 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec 1200 Quatro Lian Li Armoursuit P50R (AMD Edition) Logitech G9 Dell XPS 
  hide details  
Reply
Red Fetish
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980x Evga X58 Classified (e760) 2 x HD5870 6GB Corsair Dominator GT 2000MHz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
120GB OCZ Vetex2, 2x WD 300GB Windows 7 Ultimate x64 3 x LG 23" E2360 LED (Eyefinity) Logitech G110 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec 1200 Quatro Lian Li Armoursuit P50R (AMD Edition) Logitech G9 Dell XPS 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
Sounds like a driver issue. The cards are running stock speeds? You weren't having this issue until you added the xfire but now that you added xfire you can't get either to work.

Could be a setting in the catalyst control center as well. Is there a way to disable xfire and try with a single card?
I'm Back
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055T @3.71 Asus M4A785TD EVO Gigabyte GTX 460 1GB Corsair XMS 3 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Spinpoint Western Digital Caviar Western Digital Caviar black Sony CD DVD R/WR 
CoolingOSOSMonitor
Megahalems in Push/Pull Windows 7 x64 Arch Linux x64 with Openbox Samsung Smart TV 
MonitorKeyboardPowerCase
Hanns G POS Saitek Eclipse II Corsair 750 TX NZXT Source 210 
Mouse
Logitech G9 
  hide details  
Reply
I'm Back
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055T @3.71 Asus M4A785TD EVO Gigabyte GTX 460 1GB Corsair XMS 3 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Spinpoint Western Digital Caviar Western Digital Caviar black Sony CD DVD R/WR 
CoolingOSOSMonitor
Megahalems in Push/Pull Windows 7 x64 Arch Linux x64 with Openbox Samsung Smart TV 
MonitorKeyboardPowerCase
Hanns G POS Saitek Eclipse II Corsair 750 TX NZXT Source 210 
Mouse
Logitech G9 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Basics first man. Is your PSU connected correctly and did you clear the CMOS after adding the second card?

I 'sometimes' ie, rarely get this issue if I play a game in eyefinity and then switch to extended using a shortcut and play another game.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k @ 4.5 ASUS Maximus IV Extreme Quadfire 5970/5870/5870 2xCMT4GX3M2A2000C8 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Agility 3 Hitachi Deskstar ASUS DVD-R/W 1xEX480, 2xMCR420XP, 2xDDC-1+ 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 64 3x LG E2351 Corsair 60 Mech Corsair AX1200 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 700D Cyborg Rat 3 Roccat Sota LG 5.1 Surround Sound System 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k @ 4.5 ASUS Maximus IV Extreme Quadfire 5970/5870/5870 2xCMT4GX3M2A2000C8 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Agility 3 Hitachi Deskstar ASUS DVD-R/W 1xEX480, 2xMCR420XP, 2xDDC-1+ 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 64 3x LG E2351 Corsair 60 Mech Corsair AX1200 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 700D Cyborg Rat 3 Roccat Sota LG 5.1 Surround Sound System 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by loki_reborn View Post
Basics first man. Is your PSU connected correctly and did you clear the CMOS after adding the second card?

I 'sometimes' ie, rarely get this issue if I play a game in eyefinity and then switch to extended using a shortcut and play another game.
Yes all's connected correctly, i do use a shortcut to switch between exteneded and mirrored. I only clear the cmos is when i get a crash and try reboot, if it fails the only fix is to clear the cmos.
Red Fetish
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980x Evga X58 Classified (e760) 2 x HD5870 6GB Corsair Dominator GT 2000MHz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
120GB OCZ Vetex2, 2x WD 300GB Windows 7 Ultimate x64 3 x LG 23" E2360 LED (Eyefinity) Logitech G110 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec 1200 Quatro Lian Li Armoursuit P50R (AMD Edition) Logitech G9 Dell XPS 
  hide details  
Reply
Red Fetish
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980x Evga X58 Classified (e760) 2 x HD5870 6GB Corsair Dominator GT 2000MHz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
120GB OCZ Vetex2, 2x WD 300GB Windows 7 Ultimate x64 3 x LG 23" E2360 LED (Eyefinity) Logitech G110 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec 1200 Quatro Lian Li Armoursuit P50R (AMD Edition) Logitech G9 Dell XPS 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › [5870] Black Screen/100% fan