Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › motherboard died?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

motherboard died?

post #1 of 48
Thread Starter 
hey guys, i just put my computer together yesterday and was playing it today and it just shut off randomly. whenever i try to turn it on, the power led and fans come on for like 1/2 a second then just turn off, and i cant get past that.

do i have a faulty motherboard? i have not overclocked anything. i cant smell any smoke or burning from the psu. i havent attempted to take the gcard/memory etc out to test which component died yet.

i called a friend and he seems to think its the mobo or the cpu. my rig is in my sig. please help, i didnt know where to post this
post #2 of 48
is the fan on the cpu mounted correctly?

first thing to do is test what parts you can. then let us know what you have done and we can try work it out
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k p8p67 deluxe gtx480 ripjaws 2000mhz 
Hard DriveOSPowerCase
intel 80gb sammy f3 win 7 64bit ocz Z 1000 haf 932 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k p8p67 deluxe gtx480 ripjaws 2000mhz 
Hard DriveOSPowerCase
intel 80gb sammy f3 win 7 64bit ocz Z 1000 haf 932 
  hide details  
Reply
post #3 of 48
Thread Starter 
i think its mounted correctly, it was working before. what is the bare minimum i need for my comp to boot?
post #4 of 48
cpu, ram, graphics card just see if it boots with just then in. no hhd or dvd
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k p8p67 deluxe gtx480 ripjaws 2000mhz 
Hard DriveOSPowerCase
intel 80gb sammy f3 win 7 64bit ocz Z 1000 haf 932 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k p8p67 deluxe gtx480 ripjaws 2000mhz 
Hard DriveOSPowerCase
intel 80gb sammy f3 win 7 64bit ocz Z 1000 haf 932 
  hide details  
Reply
post #5 of 48
PSU or MB.
If it were the CPU the system would stay on (fans, etc) but do absolutely nothing (no HDD spinup, etc).
Waiting on X399
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II B57 @ X4 3.9 Gigabyte 790FXTA-UD5 Sapphire Radeon 290 8 GB G.Skill 2133 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
250 GB 840 EVO Noctua NH-D14 Windows 10 Logitech K350 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic x750 Corsair 600T Logitech G100s Razer Goliathus Speed 
Audio
Plantronics Gamecom 788 
  hide details  
Reply
Waiting on X399
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II B57 @ X4 3.9 Gigabyte 790FXTA-UD5 Sapphire Radeon 290 8 GB G.Skill 2133 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
250 GB 840 EVO Noctua NH-D14 Windows 10 Logitech K350 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic x750 Corsair 600T Logitech G100s Razer Goliathus Speed 
Audio
Plantronics Gamecom 788 
  hide details  
Reply
post #6 of 48
Did you OC that 2500k?

Sometimes the P67 motherboards, when an OC fails, it just does a power cycle of on-off-on-off all the time.

Reset the BIOS using the Clear CMOS button, and it should work again, happened to me the first day I had my 2600k.
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 7700k ASUS Maximus IX Formula EVGA GTX1080 Ti *soon* EVGA GTX1080 Ti *soon* 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Corsair Dominator Platinum 2666MHz CL16 Samsung 950 PRO M.2 512GB WD Red 4TB WD Green 1TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H110i GT Windows 10 PRO ASUS ROG Swift PG279Q Corsair K70 RGB MX Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA Supernova T2 850W Phanteks Enthoo Luxe Logitech G900 Chaos Spectrum Razer Destructor 2 
AudioAudioAudio
Beyerdynamic DT-770 PRO 80ohm JDS O2+ODAC Zalman MIC-M1 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 7700k ASUS Maximus IX Formula EVGA GTX1080 Ti *soon* EVGA GTX1080 Ti *soon* 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Corsair Dominator Platinum 2666MHz CL16 Samsung 950 PRO M.2 512GB WD Red 4TB WD Green 1TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H110i GT Windows 10 PRO ASUS ROG Swift PG279Q Corsair K70 RGB MX Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA Supernova T2 850W Phanteks Enthoo Luxe Logitech G900 Chaos Spectrum Razer Destructor 2 
AudioAudioAudio
Beyerdynamic DT-770 PRO 80ohm JDS O2+ODAC Zalman MIC-M1 
  hide details  
Reply
post #7 of 48
Thread Starter 
i wasnt overclocking at all, and ive tried hitting the cmos and it lights up but turns off immediately again, just like when i try and boot

i tried taking each ram out and booting, still no luck :C

edit: do u mean the cmos button in the back i/o panel?
Edited by Vuashke - 2/10/11 at 4:15am
post #8 of 48
Quote:
Originally Posted by Vuashke View Post
i wasnt overclocking at all, and ive tried hitting the cmos and it lights up but turns off immediately again, just like when i try and boot

i tried taking each ram out and booting, still no luck :C
Have you connected the motherboard speaker? If so, does it maky any beep sounds?
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 7700k ASUS Maximus IX Formula EVGA GTX1080 Ti *soon* EVGA GTX1080 Ti *soon* 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Corsair Dominator Platinum 2666MHz CL16 Samsung 950 PRO M.2 512GB WD Red 4TB WD Green 1TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H110i GT Windows 10 PRO ASUS ROG Swift PG279Q Corsair K70 RGB MX Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA Supernova T2 850W Phanteks Enthoo Luxe Logitech G900 Chaos Spectrum Razer Destructor 2 
AudioAudioAudio
Beyerdynamic DT-770 PRO 80ohm JDS O2+ODAC Zalman MIC-M1 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 7700k ASUS Maximus IX Formula EVGA GTX1080 Ti *soon* EVGA GTX1080 Ti *soon* 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Corsair Dominator Platinum 2666MHz CL16 Samsung 950 PRO M.2 512GB WD Red 4TB WD Green 1TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H110i GT Windows 10 PRO ASUS ROG Swift PG279Q Corsair K70 RGB MX Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA Supernova T2 850W Phanteks Enthoo Luxe Logitech G900 Chaos Spectrum Razer Destructor 2 
AudioAudioAudio
Beyerdynamic DT-770 PRO 80ohm JDS O2+ODAC Zalman MIC-M1 
  hide details  
Reply
post #9 of 48
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by kcuestag;12332066 
Have you connected the motherboard speaker? If so, does it maky any beep sounds?

motherboard speaker? i dunno, i connected all the front panel cables including a hd audio, but not a speaker. when i try turning it on, i hear a click and everything just dies. i dont know where the click is coming from, i think its the fan on my cpu cooler or the psu? cant tell

also, i used realtemp to check my cpu temps before all this, and at idle they were low 30s/mid 30s.
post #10 of 48
That "click" is the motherboard, I heard that too before.

Try turning off your rig, take off the motherboard battery for a few minutes, put it back on, fire up the power supply, turn on the PC, see if it works.

If it then doesn't work, most likely it is your motherboard faulty, but it's weird it died in 1 day

Hope I was helpful.

Kevin.
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 7700k ASUS Maximus IX Formula EVGA GTX1080 Ti *soon* EVGA GTX1080 Ti *soon* 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Corsair Dominator Platinum 2666MHz CL16 Samsung 950 PRO M.2 512GB WD Red 4TB WD Green 1TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H110i GT Windows 10 PRO ASUS ROG Swift PG279Q Corsair K70 RGB MX Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA Supernova T2 850W Phanteks Enthoo Luxe Logitech G900 Chaos Spectrum Razer Destructor 2 
AudioAudioAudio
Beyerdynamic DT-770 PRO 80ohm JDS O2+ODAC Zalman MIC-M1 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 7700k ASUS Maximus IX Formula EVGA GTX1080 Ti *soon* EVGA GTX1080 Ti *soon* 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB Corsair Dominator Platinum 2666MHz CL16 Samsung 950 PRO M.2 512GB WD Red 4TB WD Green 1TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H110i GT Windows 10 PRO ASUS ROG Swift PG279Q Corsair K70 RGB MX Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA Supernova T2 850W Phanteks Enthoo Luxe Logitech G900 Chaos Spectrum Razer Destructor 2 
AudioAudioAudio
Beyerdynamic DT-770 PRO 80ohm JDS O2+ODAC Zalman MIC-M1 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › motherboard died?