Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › GTX 260 broken or?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GTX 260 broken or?

post #1 of 11
Thread Starter 
I'll keep this as short as possible, since I already had a whole story written and was about to post it when it suddenly logged out with no reason and no way to recover the text, so I'm kinda pissed .
My problem:

Bought and installed a Palit Geforce 260 GTX in November 2009, worked perfectly, computer suddenly slowed down alot in December 2010, for example scrolling in IE lagged and pretty much the whole OS slowed down, tried multiple XP's reinstalls, cleaned the whole computer, until I took out the Palit and the computer became normal again.

My question: Might it be my PSU that is broken and thus cannot provide enough power for the Palit (My default GPU is an onboard Ati Radeon X1250 so that runs well), or is it just that the Palit has died after 1 year?
I can see no damage on the Palit.

Specs:

Intel Core 2 Duo 4400 at 2 GHZ
3072 MB RAM (Not totally sure, DxDiag is sketchy)
Ati Radeon Xpress 1250
Trust SC-5250 5.1 Surround Sound Card
Zalman ZM600-HP (600W)

(No other hardware installed or taken out since I installed and later took out the Palit)

Thanks in advance for anyone who even takes the time to read this,

-Daan013
post #2 of 11
Im guessing you tried a large variety of different drives for the card?
New 1090T
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 1090T Asus CrossHair IV Evga gtx470 2x2 G.Skill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung F3 1TB Asus To be installed Asus 23.6 
KeyboardPowerCaseMouse
Eclipse 750HX Corsair Homemade Death Adder 
Mouse Pad
Table 
  hide details  
Reply
New 1090T
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 1090T Asus CrossHair IV Evga gtx470 2x2 G.Skill 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung F3 1TB Asus To be installed Asus 23.6 
KeyboardPowerCaseMouse
Eclipse 750HX Corsair Homemade Death Adder 
Mouse Pad
Table 
  hide details  
Reply
post #3 of 11
Laggy page scrolling might be drivers, have you installed the latest drivers from nvidia?
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I7 4790k 4.7ghz Asrock Z97 Extreme4 Gigabyte G1 GTX 970 SLI @ 1590Mhz Gigabyte G1 GTX 970 SLI @ 1590Mhz 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16gb GSkill Sniper 2200mhz Crucial MX100 256gb Samsung F3 1TB Samsung F3 1TB 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Seagate 3TB EK Supremacy Evo EK Nickel VGA Block x2 w/ Backplates Alphacool UT60 480mm Rad 
CoolingCoolingCoolingOS
Alphacool XT45 480mm Rad Dual D5 Pump w/ Dual Pump Top Gentle Typhoon AP-15s x18 Win 7 64 bit 
MonitorMonitorPowerCase
Qnix QX2710 1440P + 1080P IPS secondary Benq W1070 Projector on 120" Screen Seasonic Platinum 1200w Corsair 900D 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G9X Mionix Propus 380 ATH AD700 Creative X-Fi Titanium 
Audio
Logitech X-530 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
I7 4790k 4.7ghz Asrock Z97 Extreme4 Gigabyte G1 GTX 970 SLI @ 1590Mhz Gigabyte G1 GTX 970 SLI @ 1590Mhz 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16gb GSkill Sniper 2200mhz Crucial MX100 256gb Samsung F3 1TB Samsung F3 1TB 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Seagate 3TB EK Supremacy Evo EK Nickel VGA Block x2 w/ Backplates Alphacool UT60 480mm Rad 
CoolingCoolingCoolingOS
Alphacool XT45 480mm Rad Dual D5 Pump w/ Dual Pump Top Gentle Typhoon AP-15s x18 Win 7 64 bit 
MonitorMonitorPowerCase
Qnix QX2710 1440P + 1080P IPS secondary Benq W1070 Projector on 120" Screen Seasonic Platinum 1200w Corsair 900D 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G9X Mionix Propus 380 ATH AD700 Creative X-Fi Titanium 
Audio
Logitech X-530 
  hide details  
Reply
post #4 of 11
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Bluemustang View Post
Laggy page scrolling might be drivers, have you installed the latest drivers from nvidia?
Ofcourse.
post #5 of 11
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by W_Tillmans View Post
Im guessing you tried a large variety of different drives for the card?
I don't see why I would do that, it worked perfectly before with the driver that is made for the GTX 260.
post #6 of 11
Try it in a friends rig, if you still have the issue bake it!
Swag box m8
(13 items)
 
7 x BL460c
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K Asus P8P67 Sapphire HD 5770 2x8GB Corsair 1333MHz 
Hard DriveMonitorMonitorPower
Corsair Force 3 120GB Aoc F22S+ Aoc F22S+ Powercool 850W 80+ 
Case
NZXT Phantom 
CPUCPUMotherboardRAM
Xeon E5520  Xeon E5520  BL460c G6 12GB ECC DDR3 
Hard DriveOS
1TB of SAN Server 2008 R2 
  hide details  
Reply
Swag box m8
(13 items)
 
7 x BL460c
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K Asus P8P67 Sapphire HD 5770 2x8GB Corsair 1333MHz 
Hard DriveMonitorMonitorPower
Corsair Force 3 120GB Aoc F22S+ Aoc F22S+ Powercool 850W 80+ 
Case
NZXT Phantom 
CPUCPUMotherboardRAM
Xeon E5520  Xeon E5520  BL460c G6 12GB ECC DDR3 
Hard DriveOS
1TB of SAN Server 2008 R2 
  hide details  
Reply
post #7 of 11
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by overclocker23578 View Post
Try it in a friends rig, if you still have the issue bake it!
I don't have any friends that know anything about computers, let alone allowing me to install hardware and drivers in theirs (not to mention they all use laptops).
By the way, what is baking?
post #8 of 11
Quote:
Originally Posted by Daan013 View Post
I don't have any friends that know anything about computers, let alone allowing me to install hardware and drivers in theirs (not to mention they all use laptops).
By the way, what is baking?
Literally putting it in an oven to bake, which sometimes fixes the problem.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k ASUS P8Z68-V PRO BFG GTS 250 OC 512MB 4GB Corsair Vengeance  
Hard DriveOSPowerCase
Seagate Barracuda 7200.10 500GB Windows 7 Home Premium 64bit BFG GS 550W Zalman Z9 Plus 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k ASUS P8Z68-V PRO BFG GTS 250 OC 512MB 4GB Corsair Vengeance  
Hard DriveOSPowerCase
Seagate Barracuda 7200.10 500GB Windows 7 Home Premium 64bit BFG GS 550W Zalman Z9 Plus 
  hide details  
Reply
post #9 of 11
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by -Allen- View Post
Literally putting it in an oven to bake, which sometimes fixes the problem.
I'll keep that in mind as a last resort then
post #10 of 11
its fun fun fun


Shake and Bake
Triggers broom
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 Gigabyte GA-EX58-UD3R  Gigabyte GTX460 Super Talent 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
Seagate Barracuda LG DVD+/-RW SATA Drive EK Supreme LXT EK 240 Rad 
CoolingOSMonitorKeyboard
EK big res and 2.2 pump Windows 7 Ultimate x64 HP 2159v  Razer Arctosa 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair CX600 Xigmatek Midgard Razer Abyssus Steelseries cheapo one 
AudioOther
Sony TA-D607 iPhone 4 
  hide details  
Reply
Triggers broom
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 920 Gigabyte GA-EX58-UD3R  Gigabyte GTX460 Super Talent 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
Seagate Barracuda LG DVD+/-RW SATA Drive EK Supreme LXT EK 240 Rad 
CoolingOSMonitorKeyboard
EK big res and 2.2 pump Windows 7 Ultimate x64 HP 2159v  Razer Arctosa 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair CX600 Xigmatek Midgard Razer Abyssus Steelseries cheapo one 
AudioOther
Sony TA-D607 iPhone 4 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › GTX 260 broken or?