Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Odd "POP" noise from left speaker
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Odd "POP" noise from left speaker

post #1 of 6
Thread Starter 
I'm running my audio from the on board ALC889 via TOSLINK to my Sony receiver. The 5 speakers are cheap but works and not too shabby - Panasonioc Home Threater AB-AFC280 2Way 2 speakers bass-ref. Both the front speakers are connected through high level filter on a precision acoustics HDS10 sub. DD Live enabled with DD ProLogic IIx enabled on the software side.

Problem - everything works perfectly fine as long as I am playing games or there is music playing by whatever applications. However, as long as there's no msuic/sound playing, the front left speaker and only it will produce a somewhat loud "POP" sound when I click the "Back" buttom on my web browser or using the "Back" key on my mouse. The "POP" sound only happens when I go back to the previous web page while not every single time it does that but I will say it happens once every 6 to 8 clicks which is quite weird and freaky.

Any suggestion or advice?
Main Rig V 6.8
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 6850K @ 4.4Ghz Asus Rog Rampage V Extreme U3.1 GTX 1080 Ti @ 2050/6000 Corsair Vengance LPX 16GB DDR4-2800 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Intel 600P 512GB NVMe Samsung 850 PRO 256GB Samsung 850 EVO 500GB WD Caviar Black 640GB X2 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H115i AIO Windows 10 Pro x64 Philips BDM4350UC 4K Monitor 10bit + LG IPS231P Corsair K70 LUX CherryMX Brown 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AX1200 80Plus Gold Thermaltake Core P3 Logitech G502 Proteus Core  ALC1150 Optical Out to Pioneer VSX-824-K 
  hide details  
Reply
Main Rig V 6.8
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 6850K @ 4.4Ghz Asus Rog Rampage V Extreme U3.1 GTX 1080 Ti @ 2050/6000 Corsair Vengance LPX 16GB DDR4-2800 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Intel 600P 512GB NVMe Samsung 850 PRO 256GB Samsung 850 EVO 500GB WD Caviar Black 640GB X2 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H115i AIO Windows 10 Pro x64 Philips BDM4350UC 4K Monitor 10bit + LG IPS231P Corsair K70 LUX CherryMX Brown 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AX1200 80Plus Gold Thermaltake Core P3 Logitech G502 Proteus Core  ALC1150 Optical Out to Pioneer VSX-824-K 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
something to do with static maybe :S or its just the sound made when u click back? lol
     
CPUCPUMotherboardGraphics
Xeon x5650 Xeon X5650 EVGA Classified SR2 EVGA GTX 680 FTW 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
EVGA GTX 680 FTW 24 GB DDR3 1600Mhz C9 1 TB WD Black 1 TB WD Black 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
1 TB WD Black 1 TB WD Black Kington Hyper X 3k 120GB OCZ Vertex 3 120GB 
OSPower
Windows 8 Cooler Master Silent Pro Hybrid 1050w 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930k Intel ES ASrock X79 Extreme4-m GTX 680 16GB 1600Mhz DDR3 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
240GB Samsung EVO SSD 2TB WD Green DVDrw Cooler Master Nepton 240m 
OSPowerCase
Windows 7 Ultmate Cooler Master VS550 Cooler Master Silencio 352 
  hide details  
Reply
     
CPUCPUMotherboardGraphics
Xeon x5650 Xeon X5650 EVGA Classified SR2 EVGA GTX 680 FTW 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
EVGA GTX 680 FTW 24 GB DDR3 1600Mhz C9 1 TB WD Black 1 TB WD Black 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
1 TB WD Black 1 TB WD Black Kington Hyper X 3k 120GB OCZ Vertex 3 120GB 
OSPower
Windows 8 Cooler Master Silent Pro Hybrid 1050w 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930k Intel ES ASrock X79 Extreme4-m GTX 680 16GB 1600Mhz DDR3 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
240GB Samsung EVO SSD 2TB WD Green DVDrw Cooler Master Nepton 240m 
OSPowerCase
Windows 7 Ultmate Cooler Master VS550 Cooler Master Silencio 352 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Thread Starter 
LOL, I know the click back sound.
But the POP sound sounds like someone pops a paper bag beside your eardrum
obviously not that bad but you get the idea
Main Rig V 6.8
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 6850K @ 4.4Ghz Asus Rog Rampage V Extreme U3.1 GTX 1080 Ti @ 2050/6000 Corsair Vengance LPX 16GB DDR4-2800 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Intel 600P 512GB NVMe Samsung 850 PRO 256GB Samsung 850 EVO 500GB WD Caviar Black 640GB X2 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H115i AIO Windows 10 Pro x64 Philips BDM4350UC 4K Monitor 10bit + LG IPS231P Corsair K70 LUX CherryMX Brown 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AX1200 80Plus Gold Thermaltake Core P3 Logitech G502 Proteus Core  ALC1150 Optical Out to Pioneer VSX-824-K 
  hide details  
Reply
Main Rig V 6.8
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 6850K @ 4.4Ghz Asus Rog Rampage V Extreme U3.1 GTX 1080 Ti @ 2050/6000 Corsair Vengance LPX 16GB DDR4-2800 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Intel 600P 512GB NVMe Samsung 850 PRO 256GB Samsung 850 EVO 500GB WD Caviar Black 640GB X2 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H115i AIO Windows 10 Pro x64 Philips BDM4350UC 4K Monitor 10bit + LG IPS231P Corsair K70 LUX CherryMX Brown 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AX1200 80Plus Gold Thermaltake Core P3 Logitech G502 Proteus Core  ALC1150 Optical Out to Pioneer VSX-824-K 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
It may be a Realtek driver problem that I had experienced with my ALC269 on-board. Try to downgrade your driver to a much older version. 2.22 worked for me. It's shocking that

1. So many computers ship with this broken driver, and
2. Most people don't notice this sound problem.

See

http://www.overclock.net/sound-cards...ws-7-file.html
Edited by ZAKOH - 2/11/11 at 1:11pm
post #5 of 6
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by ZAKOH View Post
It may be a Realtek driver problem that I had experienced with my ALC269 on-board. Try to downgrade your driver to a much older version. 2.22 worked for me. It's shocking that

1. So many computers ship with this broken driver, and
2. Most people don't notice this sound problem.

See

http://www.overclock.net/sound-cards...ws-7-file.html
Thanks, actually driver 2.5 fixed my problem! Guess sound chip needs constantly updates too.
Main Rig V 6.8
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 6850K @ 4.4Ghz Asus Rog Rampage V Extreme U3.1 GTX 1080 Ti @ 2050/6000 Corsair Vengance LPX 16GB DDR4-2800 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Intel 600P 512GB NVMe Samsung 850 PRO 256GB Samsung 850 EVO 500GB WD Caviar Black 640GB X2 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H115i AIO Windows 10 Pro x64 Philips BDM4350UC 4K Monitor 10bit + LG IPS231P Corsair K70 LUX CherryMX Brown 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AX1200 80Plus Gold Thermaltake Core P3 Logitech G502 Proteus Core  ALC1150 Optical Out to Pioneer VSX-824-K 
  hide details  
Reply
Main Rig V 6.8
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 6850K @ 4.4Ghz Asus Rog Rampage V Extreme U3.1 GTX 1080 Ti @ 2050/6000 Corsair Vengance LPX 16GB DDR4-2800 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Intel 600P 512GB NVMe Samsung 850 PRO 256GB Samsung 850 EVO 500GB WD Caviar Black 640GB X2 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H115i AIO Windows 10 Pro x64 Philips BDM4350UC 4K Monitor 10bit + LG IPS231P Corsair K70 LUX CherryMX Brown 
PowerCaseMouseAudio
Corsair AX1200 80Plus Gold Thermaltake Core P3 Logitech G502 Proteus Core  ALC1150 Optical Out to Pioneer VSX-824-K 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
I got curious with the last reply, and so I went and downloaded the latest Realtek HD driver, 2.58. It has the same problem! I guess Realtek can't get anything right. I went back to 2.22. I think I will never ever again try to update it again.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio
Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Odd "POP" noise from left speaker