Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus p8p67 Pro NOT POST CONSTANT RED CPU LIGHT [SOLVED].
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Asus p8p67 Pro NOT POST CONSTANT RED CPU LIGHT [SOLVED].

post #1 of 33
Thread Starter 
EDIT: IT WAS THE MOBO!!! NEW MOBO ARRIVED AND ALL IS WORKING FINE.

Before I put everything together I checked to see each component was working, once I put it together it just messed me up, spent over 12 hours building this from scratch, from modding the case to creating the loop which works fine from I can tell. Now for some reason the power switches and the rest of the buttons on my front case dont work (still figuring that one out), I have to switch it on using the paperclip method, anyways the real problem is that it doesn't even post. I tried with rams in different slots and even without, cleared cmos, even with battery out and still when I switch it on the cpu red light is constant, this obviously indicates that there's something wrong with the cpu or maybe someone can shed some more light on this.


Thanks ocn

heres my build:

sorry for poor picture quality I was using my phone




check project 'sandy under water' for full worklog on this rig
Edited by munaim1 - 4/4/11 at 9:40am
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #2 of 33
You're missing the 12v cable going into your processor, top middle of the motherboard slightly to the left, it's a blue 8 pin connector. Also, your memory needs to be moved, you need a strip in slot 1 and a strip in slot 3

Comps
post #3 of 33
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by compuman145 View Post
You're missing the 12v cable going into your processor, top middle of the motherboard slightly to the left, it's a blue 8 pin connector. Also, your memory needs to be moved, you need a strip in slot 1 and a strip in slot 3

Comps
this pic was taken before since then its more complete with all the connections in place, also tried ram in different slots.
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #4 of 33
Well I need an up to date picture then.

EDIT - sorry to say this, remove your watercooling loop and run it on the stock heatsink, You could be shorting out somewhere.

Also, You did put the risers on your motherboard backplate didn't you.
Edited by compuman145 - 2/11/11 at 7:31pm
post #5 of 33
Thread Starter 
heres a little updated pic (need to tidy up a bit for final build),



you mean the standoffs? the brass spacers right? if so yep. I'll try with stock cooler tommorrow, im knackered tonight. btw do know what can cause the red cpu light to appear?

By the way this is the only thing that needs to be connected for the front panel switches to work right?

it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #6 of 33
Yep, that's it for the switch,

You might need to pull it off and turn it around. I've had that a few times.

Also, if you try with the stock cooler you'll eliminate any shorting issues. Also, whilst you're doing that, check your thermal paste and make sure that it's not shorting around your processor I.E you put too much on.

Comps
post #7 of 33
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by compuman145 View Post
Yep, that's it for the switch,

You might need to pull it off and turn it around. I've had that a few times.

Also, if you try with the stock cooler you'll eliminate any shorting issues. Also, whilst you're doing that, check your thermal paste and make sure that it's not shorting around your processor I.E you put too much on.

Comps
I'v actually tried that a few times and it still doesnt work might have done somethink while I took the case apart. Anyways I'll try the stock cooler tomorrow and hope that it works. by the way I only used a small dab (grain of rice) of ic diamond in the middle and thought it would do, maybe it was too less. Will report back tomorrow.

Thanks
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #8 of 33
No, the grain of rice would be fine.

I would say take off your waterblock and try the stock cooler. Also, did you do the 24 hour leak test?

Comps
post #9 of 33
try the ram in the colored slots
I love Corsair
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2x Xeon E5645 OC'd 4GHZ EVGA Super Record 2 (SR-2) Palit + Gigabyte GTX 580 3GB in SLI 12GB Corsair XMS3 + 12GB Patriot 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4x Intel 510 in RAID for boot + 4TB for storage Blu Ray combo drive from samsung Windows 7 "pro" 3x Asus VEH467 with trifxstand + LG IPS  
KeyboardPowerCaseMouse
Blackwidow Ultimate Strider 1k Silver 800D G500 
Mouse PadAudio
Miniature rug Some 100$ sound card my dad used to own. 
  hide details  
Reply
I love Corsair
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2x Xeon E5645 OC'd 4GHZ EVGA Super Record 2 (SR-2) Palit + Gigabyte GTX 580 3GB in SLI 12GB Corsair XMS3 + 12GB Patriot 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
4x Intel 510 in RAID for boot + 4TB for storage Blu Ray combo drive from samsung Windows 7 "pro" 3x Asus VEH467 with trifxstand + LG IPS  
KeyboardPowerCaseMouse
Blackwidow Ultimate Strider 1k Silver 800D G500 
Mouse PadAudio
Miniature rug Some 100$ sound card my dad used to own. 
  hide details  
Reply
post #10 of 33
Did you Pull the sticker off your CPU block?
Stormy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core I5-3570K Gigabyte Z77X-D3H Geforce GTX Titan Geforce GTX Titan 
RAMHard DriveHard DriveOS
Samsung 30nm 16GB Corsair Neutron GTX 120GB Plextor M5P 256GB Win 8 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U3011 Razer Blackwidow Tournament Edition Coolermaster Silent Pro Platinum 1000W Coolermaster Storm Stryker 
Mouse
Razer Taipan 
  hide details  
Reply
Stormy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core I5-3570K Gigabyte Z77X-D3H Geforce GTX Titan Geforce GTX Titan 
RAMHard DriveHard DriveOS
Samsung 30nm 16GB Corsair Neutron GTX 120GB Plextor M5P 256GB Win 8 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U3011 Razer Blackwidow Tournament Edition Coolermaster Silent Pro Platinum 1000W Coolermaster Storm Stryker 
Mouse
Razer Taipan 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus p8p67 Pro NOT POST CONSTANT RED CPU LIGHT [SOLVED].