Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Something wrong with my 5870?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Something wrong with my 5870?

post #1 of 4
Thread Starter 
For the last few months, my 5870 has been getting way hotter than it used to in games, as well as the idle temp. My idle temp is around 48, and I remember when I first got it, it was never that hot. I got a good case (690II Advanced) and clean it out regularly. In games, it's going up to almost 75 degrees. I know that's not terribly hot, it just never used to be like that. Core Clock is at 850mhz, Mem clock 1200. Another thing, I actually had to Driver Sweep and reinstall my drivers because I was getting constant screen tears and anomalies before in and out of playing games a few months ago, doing this seemed to fix the screen tearing, but now it's just running really hot compared to before. Also, in MSI Afterburner, I have a profile with my old original overclocked speeds (880, 1235) and whenever I apply that profile of settings, the "screen tearing" begins to happen again. Is there a way of testing if something is wrong with my card? Or am I just being too paranoid...
Elite
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6850k @ 4.4ghz ASUS RAMPAGE V EDITION 10 (2) MSI GTX 1080 Sea Hawk EK X 16GB G.SKILL Ripjaws V 3200 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung 850 Pro 256GB SSD Mushkin Enhanced Reactor 1TB SSD EK Supremacy Evo (Nickel + Acetal) (2) Alphachool UT60 480mm 
CoolingCoolingMonitorPower
Bitspower Water Tank Z-Multi 250 Primochill Advanced LRT 3/8 x 5/8 Red ASUS ROG SWIFT PG278Q Corsair AX1200i 
CaseAudio
Phanteks Enthoo Elite Creative Sound Blaster Z 
  hide details  
Reply
Elite
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6850k @ 4.4ghz ASUS RAMPAGE V EDITION 10 (2) MSI GTX 1080 Sea Hawk EK X 16GB G.SKILL Ripjaws V 3200 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung 850 Pro 256GB SSD Mushkin Enhanced Reactor 1TB SSD EK Supremacy Evo (Nickel + Acetal) (2) Alphachool UT60 480mm 
CoolingCoolingMonitorPower
Bitspower Water Tank Z-Multi 250 Primochill Advanced LRT 3/8 x 5/8 Red ASUS ROG SWIFT PG278Q Corsair AX1200i 
CaseAudio
Phanteks Enthoo Elite Creative Sound Blaster Z 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
open the card and clean it out??
post #3 of 4
Quote:
Originally Posted by pmrballer123 View Post
open the card and clean it out??
This and re-apply some TIM. This should fix it at least ISOLATE your problem with temps, your fan may be clogged with dust or your tim could be going bad.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-5820k AsRock X99 R290 16GB DDR4 GSkill 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
3TB Hitachi Vertex 3 500GB Vertex 2 120GB Windows 10 
MonitorPowerCaseAudio
Samsung UHD28 Black Edition XFX 750W HAF X Xonar DX 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-5820k AsRock X99 R290 16GB DDR4 GSkill 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
3TB Hitachi Vertex 3 500GB Vertex 2 120GB Windows 10 
MonitorPowerCaseAudio
Samsung UHD28 Black Edition XFX 750W HAF X Xonar DX 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Use 825 - 1220 settings. That's where I run mine for optimum performance. Anything higher gives worse performance and a lot of extra heat for no reason. Actually for less performance. (maybe due to the excess heat)
If you still have problems at those settings revert back to the 800 - 1200 default settings, as they aren't much worse then my optimum settings.
Smoken Hot OCer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 960 OC 4.1GHz 165x25 1.272v ASUS P6TD Deluxe XFX/Sapphire 2X 5870 2GB Crossfired OC 900-1250 G Skill PI 3X2GB 1600 OC 1650 6-8-6-20 1T 60 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Vertex 2 SSD 120GB 34nm Windoz 7 Ultimate 64bit LG 23" W2361VG Saitek 
PowerCaseMouse
Corsair TX850w V2 NZXT Apollo Black Logitech MX Revolution wireless 
  hide details  
Reply
Smoken Hot OCer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 960 OC 4.1GHz 165x25 1.272v ASUS P6TD Deluxe XFX/Sapphire 2X 5870 2GB Crossfired OC 900-1250 G Skill PI 3X2GB 1600 OC 1650 6-8-6-20 1T 60 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ Vertex 2 SSD 120GB 34nm Windoz 7 Ultimate 64bit LG 23" W2361VG Saitek 
PowerCaseMouse
Corsair TX850w V2 NZXT Apollo Black Logitech MX Revolution wireless 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Something wrong with my 5870?