New Posts  All Forums:Forum Nav:

So many EUEs...

post #1 of 12
Thread Starter 
I've recently gotten dozens of EUEs on my 970. I'm currently running only SMP to qualify my new passkey for the team competition. It seems that they download and then instantly mdrun 255 or something similar. Not even completing one step. What's the deal? Is this going to affect my ratio for getting bonuses?

Edit: I seem to have just gotten a good WU, its actually working
Also you can see my log file by clicking the link in my sig.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 970 4.15 @ ~1.39v HT ON, Turbo Off EVGA x58 3x SLI 2x EVGA GTX 980 SLI (watercooled), 1x EVGA GTX ... 6 GB 1600 OCZ DDR3 Gold Edition 7-7-7-18 @1475Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 840 SSD 250GB, 2xSamsungF3 1TB (Raid0) 22x Super Multi, 8x Blu-ray Reader Windows 7 Ultimate x64 2x Yamakasi Catleap Q270s (2560x1440) 
PowerCaseMouseAudio
Kingwin 1000w Platinum HAF 932 Black Interior Logitech G500 Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 970 4.15 @ ~1.39v HT ON, Turbo Off EVGA x58 3x SLI 2x EVGA GTX 980 SLI (watercooled), 1x EVGA GTX ... 6 GB 1600 OCZ DDR3 Gold Edition 7-7-7-18 @1475Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 840 SSD 250GB, 2xSamsungF3 1TB (Raid0) 22x Super Multi, 8x Blu-ray Reader Windows 7 Ultimate x64 2x Yamakasi Catleap Q270s (2560x1440) 
PowerCaseMouseAudio
Kingwin 1000w Platinum HAF 932 Black Interior Logitech G500 Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
post #2 of 12


???
Waiting on X399
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II B57 @ X4 3.9 Gigabyte 790FXTA-UD5 Sapphire Radeon 290 8 GB G.Skill 2133 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
250 GB 840 EVO Noctua NH-D14 Windows 10 Logitech K350 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic x750 Corsair 600T Logitech G100s Razer Goliathus Speed 
Audio
Plantronics Gamecom 788 
  hide details  
Reply
Waiting on X399
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II B57 @ X4 3.9 Gigabyte 790FXTA-UD5 Sapphire Radeon 290 8 GB G.Skill 2133 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
250 GB 840 EVO Noctua NH-D14 Windows 10 Logitech K350 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic x750 Corsair 600T Logitech G100s Razer Goliathus Speed 
Audio
Plantronics Gamecom 788 
  hide details  
Reply
post #3 of 12
Quote:
Originally Posted by Klue22 View Post
I've recently gotten dozens of EUEs on my 970. I'm currently running only SMP to qualify my new passkey for the competition. It seems that they download and then instantly mdrun 255 or something similar. Not even completing one step. What's the deal? Is this going to affect my ratio for getting bonuses?

Edit: I seem to have just gotten a good WU, its actually working
Also you can see my log file by clicking the link in my sig.
If you get enough EUE's to drop your completion avg below 80% yes it will affect your bonus points. Are you using a different pass key# or name, You should already be qualified for bonus points with your current ones. Usually when I get instant EUE's like you are it is when I am messing with my OC and most of the time it is when messing with the memory. Loosen up the timings a little and see if that helps try something like 8-8-8-24-1T and see if that helps any. If it does you can adjust the timings up/down from that point.
Toy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 980X 4.4Ghz P6T SE ASUS ENGTX 460 Super Talent DDR3 2000 
Hard DriveOSPowerCase
2-64GB SSD-0 Raid 4-Seagate 500GB (2TB) 0-Raid Ubuntu 10.10 CoolMax 1200W Thermaltake Kandalf LCS 
  hide details  
Reply
Toy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 980X 4.4Ghz P6T SE ASUS ENGTX 460 Super Talent DDR3 2000 
Hard DriveOSPowerCase
2-64GB SSD-0 Raid 4-Seagate 500GB (2TB) 0-Raid Ubuntu 10.10 CoolMax 1200W Thermaltake Kandalf LCS 
  hide details  
Reply
post #4 of 12
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by beers View Post


???
I have no idea what that means...
My system is stable, which is the weird thing. I can run prim95 and IBT but ever since I've changed to my team passkey I've gotten numerous EUEs at the very start of the WU. Plus I haven't changed my OC settings recently.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 970 4.15 @ ~1.39v HT ON, Turbo Off EVGA x58 3x SLI 2x EVGA GTX 980 SLI (watercooled), 1x EVGA GTX ... 6 GB 1600 OCZ DDR3 Gold Edition 7-7-7-18 @1475Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 840 SSD 250GB, 2xSamsungF3 1TB (Raid0) 22x Super Multi, 8x Blu-ray Reader Windows 7 Ultimate x64 2x Yamakasi Catleap Q270s (2560x1440) 
PowerCaseMouseAudio
Kingwin 1000w Platinum HAF 932 Black Interior Logitech G500 Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 970 4.15 @ ~1.39v HT ON, Turbo Off EVGA x58 3x SLI 2x EVGA GTX 980 SLI (watercooled), 1x EVGA GTX ... 6 GB 1600 OCZ DDR3 Gold Edition 7-7-7-18 @1475Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 840 SSD 250GB, 2xSamsungF3 1TB (Raid0) 22x Super Multi, 8x Blu-ray Reader Windows 7 Ultimate x64 2x Yamakasi Catleap Q270s (2560x1440) 
PowerCaseMouseAudio
Kingwin 1000w Platinum HAF 932 Black Interior Logitech G500 Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
post #5 of 12
Quote:
Originally Posted by Klue22 View Post
I have no idea what that means...
My system is stable, which is the weird thing. I can run prim95 and IBT but ever since I've changed to my team passkey I've gotten numerous EUEs at the very start of the WU. Plus I haven't changed my OC settings recently.
We know that Prime95 and IBT mean nothing when it comes to folding. I was only able to see 1 failed WU when I looked at your log so it was not very helpful were the failures different WU's or was the same WU failing over and over again. If they were different WU's which ones were they. It is very rare to have multiple bad smp WU's in a row. I have actually never heard of it happening. It could be that something got corrupted in the folding folder when you changed ID's and passkey but I saw where you had installed a new client in the log and still had one fail which points to OC instability.
Toy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 980X 4.4Ghz P6T SE ASUS ENGTX 460 Super Talent DDR3 2000 
Hard DriveOSPowerCase
2-64GB SSD-0 Raid 4-Seagate 500GB (2TB) 0-Raid Ubuntu 10.10 CoolMax 1200W Thermaltake Kandalf LCS 
  hide details  
Reply
Toy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 980X 4.4Ghz P6T SE ASUS ENGTX 460 Super Talent DDR3 2000 
Hard DriveOSPowerCase
2-64GB SSD-0 Raid 4-Seagate 500GB (2TB) 0-Raid Ubuntu 10.10 CoolMax 1200W Thermaltake Kandalf LCS 
  hide details  
Reply
post #6 of 12
Thread Starter 
It failed more than one, I've since cleaned the folding directory. At the time it didn't seem to help but now it seems to be working. The thing that was weird was that I folded just fine before I changed my passkey.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 970 4.15 @ ~1.39v HT ON, Turbo Off EVGA x58 3x SLI 2x EVGA GTX 980 SLI (watercooled), 1x EVGA GTX ... 6 GB 1600 OCZ DDR3 Gold Edition 7-7-7-18 @1475Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 840 SSD 250GB, 2xSamsungF3 1TB (Raid0) 22x Super Multi, 8x Blu-ray Reader Windows 7 Ultimate x64 2x Yamakasi Catleap Q270s (2560x1440) 
PowerCaseMouseAudio
Kingwin 1000w Platinum HAF 932 Black Interior Logitech G500 Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 970 4.15 @ ~1.39v HT ON, Turbo Off EVGA x58 3x SLI 2x EVGA GTX 980 SLI (watercooled), 1x EVGA GTX ... 6 GB 1600 OCZ DDR3 Gold Edition 7-7-7-18 @1475Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 840 SSD 250GB, 2xSamsungF3 1TB (Raid0) 22x Super Multi, 8x Blu-ray Reader Windows 7 Ultimate x64 2x Yamakasi Catleap Q270s (2560x1440) 
PowerCaseMouseAudio
Kingwin 1000w Platinum HAF 932 Black Interior Logitech G500 Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
post #7 of 12
Thread Starter 
Okay this is really starting to get on my nerves. I reset everything to stock settings and it still fails instantly. What's going on?!?!?

EDIT: Okay I've solved the issue...I think. In the target bar on my folding shortcut I changed to to -smp as opposed to -smp 11. Is there some strange issue with running -smp 11? I've never had a problem doing bigadv. Most SMP units seem to disagree with it though, at least on my system.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 970 4.15 @ ~1.39v HT ON, Turbo Off EVGA x58 3x SLI 2x EVGA GTX 980 SLI (watercooled), 1x EVGA GTX ... 6 GB 1600 OCZ DDR3 Gold Edition 7-7-7-18 @1475Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 840 SSD 250GB, 2xSamsungF3 1TB (Raid0) 22x Super Multi, 8x Blu-ray Reader Windows 7 Ultimate x64 2x Yamakasi Catleap Q270s (2560x1440) 
PowerCaseMouseAudio
Kingwin 1000w Platinum HAF 932 Black Interior Logitech G500 Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 970 4.15 @ ~1.39v HT ON, Turbo Off EVGA x58 3x SLI 2x EVGA GTX 980 SLI (watercooled), 1x EVGA GTX ... 6 GB 1600 OCZ DDR3 Gold Edition 7-7-7-18 @1475Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 840 SSD 250GB, 2xSamsungF3 1TB (Raid0) 22x Super Multi, 8x Blu-ray Reader Windows 7 Ultimate x64 2x Yamakasi Catleap Q270s (2560x1440) 
PowerCaseMouseAudio
Kingwin 1000w Platinum HAF 932 Black Interior Logitech G500 Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
post #8 of 12
Quote:
Originally Posted by Klue22 View Post
Okay this is really starting to get on my nerves. I reset everything to stock settings and it still fails instantly. What's going on?!?!?

EDIT: Okay I've solved the issue...I think. In the target bar on my folding shortcut I changed to to -smp as opposed to -smp 11. Is there some strange issue with running -smp 11? I've never had a problem doing bigadv. Most SMP units seem to disagree with it though, at least on my system.
Yes ther is a known issue between prime numbers and running F@H the check out the link below.

http://foldingforum.org/viewtopic.ph...umbers#p165234
Toy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 980X 4.4Ghz P6T SE ASUS ENGTX 460 Super Talent DDR3 2000 
Hard DriveOSPowerCase
2-64GB SSD-0 Raid 4-Seagate 500GB (2TB) 0-Raid Ubuntu 10.10 CoolMax 1200W Thermaltake Kandalf LCS 
  hide details  
Reply
Toy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 980X 4.4Ghz P6T SE ASUS ENGTX 460 Super Talent DDR3 2000 
Hard DriveOSPowerCase
2-64GB SSD-0 Raid 4-Seagate 500GB (2TB) 0-Raid Ubuntu 10.10 CoolMax 1200W Thermaltake Kandalf LCS 
  hide details  
Reply
post #9 of 12
Thread Starter 
Good link, thanks for the advice gramps. I was not aware of the prime number thing but I may have to run -smp 10 or something in the future. Any idea on what would be the most efficient to run? I need to leave some room for my GPU clients so -smp 12 is a no-go.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 970 4.15 @ ~1.39v HT ON, Turbo Off EVGA x58 3x SLI 2x EVGA GTX 980 SLI (watercooled), 1x EVGA GTX ... 6 GB 1600 OCZ DDR3 Gold Edition 7-7-7-18 @1475Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 840 SSD 250GB, 2xSamsungF3 1TB (Raid0) 22x Super Multi, 8x Blu-ray Reader Windows 7 Ultimate x64 2x Yamakasi Catleap Q270s (2560x1440) 
PowerCaseMouseAudio
Kingwin 1000w Platinum HAF 932 Black Interior Logitech G500 Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 970 4.15 @ ~1.39v HT ON, Turbo Off EVGA x58 3x SLI 2x EVGA GTX 980 SLI (watercooled), 1x EVGA GTX ... 6 GB 1600 OCZ DDR3 Gold Edition 7-7-7-18 @1475Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 840 SSD 250GB, 2xSamsungF3 1TB (Raid0) 22x Super Multi, 8x Blu-ray Reader Windows 7 Ultimate x64 2x Yamakasi Catleap Q270s (2560x1440) 
PowerCaseMouseAudio
Kingwin 1000w Platinum HAF 932 Black Interior Logitech G500 Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
post #10 of 12
Quote:
Originally Posted by Klue22 View Post
I have no idea what that means...
My system is stable, which is the weird thing. I can run prim95 and IBT but ever since I've changed to my team passkey I've gotten numerous EUEs at the very start of the WU. Plus I haven't changed my OC settings recently.
It was a visual pun. A female sheep is called an ewe. Just popped in here to mention that
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Overclock.net Folding@Home Team