Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Internet stops working after awhile
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Internet stops working after awhile

post #1 of 12
Thread Starter 
This is a really weird problem. Or not. I don't know, it's never happened to me before.

At seemingly random intervals, my wireless internet just disconnects. Unplugging and replugging the wireless adapter doesn't work (I don't even get the "device removed/inserted" sounds). I can't reconnect from within Windows either.

I tried to restart the wireless services, but "Network List Service" gives me an error saying that it has "failed to respond in a timely manner" or something like that. So basically, I can't even restart the service.

When I try to restart Windows, it just stays on the "Shutting Down" screen for a really long time. I'm pretty sure it will BSOD if left long enough. It happened once. However, when I do a hard reset, everything works perfectly, which leads me to believe that it isn't a hardware problem (I hope it isn't, at least)

I should probably also mention that when I first installed Windows, my wireless adapter wouldn't work at all. I had to update the motherboard's BIOS for it to work. Not sure if this has anything to do with the problems I'm having now. I'm pretty sure I'm going to try a repair install to see if that helps anything.

Using Windows 7, by the way.
Edited by Spritanium - 2/15/11 at 9:10pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k @ 4.1 Gigabyte Z87X-UD3H Asus Radeon 7850 DirectCU II 2x8GB Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 830 128GB (OS & Programs) WD Caviar Black 500GB (Games) Seagate Barracuda 750GB (Files) Corsair H100i with SP120 Quiet Fans 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Technical Preview HP 2311x 23" (Dual Monitors) Logitech MK520 Antec TP-650 
CaseMouseAudioOther
Fractal Design Define R4 Logitech M310 Asus Xonar DG Blue Yeti USB Mic 
OtherOtherOther
Line 6 POD Studio GX Wacom Bamboo Pen Logitech C910 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k @ 4.1 Gigabyte Z87X-UD3H Asus Radeon 7850 DirectCU II 2x8GB Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 830 128GB (OS & Programs) WD Caviar Black 500GB (Games) Seagate Barracuda 750GB (Files) Corsair H100i with SP120 Quiet Fans 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Technical Preview HP 2311x 23" (Dual Monitors) Logitech MK520 Antec TP-650 
CaseMouseAudioOther
Fractal Design Define R4 Logitech M310 Asus Xonar DG Blue Yeti USB Mic 
OtherOtherOther
Line 6 POD Studio GX Wacom Bamboo Pen Logitech C910 
  hide details  
Reply
post #2 of 12
What wireless adapter are you using?
Going Blue
(22 items)
 
My Minecraft Box
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X5690 EVGA 132-BL-E758 EVGA GTX 970 Crucial Ballistix Tactical 3x8GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Kingston V300 120GB Seagate Sata II 1TB Seagate Sata II 500GB WD Sata II 500GB 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Crucial MX200 500GB Corsair H80i XIGMATEK XAF-F1255 Lian Li EX-36A1 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate SP1 64bit Dell 2009W IBM Model M Seasonic SS-660XP2 
CaseMouseMouse PadAudio
Semi Custom Logitech g400 SteelSeries QcK HD598 
OtherOther
CyberPower PFC MNPA19-XTR 10gb 
  hide details  
Reply
Going Blue
(22 items)
 
My Minecraft Box
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X5690 EVGA 132-BL-E758 EVGA GTX 970 Crucial Ballistix Tactical 3x8GB 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Kingston V300 120GB Seagate Sata II 1TB Seagate Sata II 500GB WD Sata II 500GB 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Crucial MX200 500GB Corsair H80i XIGMATEK XAF-F1255 Lian Li EX-36A1 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate SP1 64bit Dell 2009W IBM Model M Seasonic SS-660XP2 
CaseMouseMouse PadAudio
Semi Custom Logitech g400 SteelSeries QcK HD598 
OtherOther
CyberPower PFC MNPA19-XTR 10gb 
  hide details  
Reply
post #3 of 12
That's really odd. If possible, try reinstalling the OS.
post #4 of 12
Have you tried disabling this service "WLAN AutoConfig" after it connects? Could also try these commands in cmd prompt.
* ipconfig /release
* ipconfig /renew

Flush your DNS
* ipconfig /flushdns
post #5 of 12
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by xxpenguinxx View Post
What wireless adapter are you using?
Trendnet TEW-644UB. It's compatible with Win7; I used it for over a year with zero problems on my old build.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k @ 4.1 Gigabyte Z87X-UD3H Asus Radeon 7850 DirectCU II 2x8GB Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 830 128GB (OS & Programs) WD Caviar Black 500GB (Games) Seagate Barracuda 750GB (Files) Corsair H100i with SP120 Quiet Fans 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Technical Preview HP 2311x 23" (Dual Monitors) Logitech MK520 Antec TP-650 
CaseMouseAudioOther
Fractal Design Define R4 Logitech M310 Asus Xonar DG Blue Yeti USB Mic 
OtherOtherOther
Line 6 POD Studio GX Wacom Bamboo Pen Logitech C910 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k @ 4.1 Gigabyte Z87X-UD3H Asus Radeon 7850 DirectCU II 2x8GB Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 830 128GB (OS & Programs) WD Caviar Black 500GB (Games) Seagate Barracuda 750GB (Files) Corsair H100i with SP120 Quiet Fans 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Technical Preview HP 2311x 23" (Dual Monitors) Logitech MK520 Antec TP-650 
CaseMouseAudioOther
Fractal Design Define R4 Logitech M310 Asus Xonar DG Blue Yeti USB Mic 
OtherOtherOther
Line 6 POD Studio GX Wacom Bamboo Pen Logitech C910 
  hide details  
Reply
post #6 of 12
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by FatalError View Post
That's really odd. If possible, try reinstalling the OS.
This is what I want to avoid. I installed it in late December, and I don't want to set up all my programs again.

Also, this isn't something that I would say frequently happens. It's happened twice in the past few weeks I believe.
Edited by Spritanium - 2/15/11 at 9:22pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k @ 4.1 Gigabyte Z87X-UD3H Asus Radeon 7850 DirectCU II 2x8GB Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 830 128GB (OS & Programs) WD Caviar Black 500GB (Games) Seagate Barracuda 750GB (Files) Corsair H100i with SP120 Quiet Fans 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Technical Preview HP 2311x 23" (Dual Monitors) Logitech MK520 Antec TP-650 
CaseMouseAudioOther
Fractal Design Define R4 Logitech M310 Asus Xonar DG Blue Yeti USB Mic 
OtherOtherOther
Line 6 POD Studio GX Wacom Bamboo Pen Logitech C910 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k @ 4.1 Gigabyte Z87X-UD3H Asus Radeon 7850 DirectCU II 2x8GB Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 830 128GB (OS & Programs) WD Caviar Black 500GB (Games) Seagate Barracuda 750GB (Files) Corsair H100i with SP120 Quiet Fans 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Technical Preview HP 2311x 23" (Dual Monitors) Logitech MK520 Antec TP-650 
CaseMouseAudioOther
Fractal Design Define R4 Logitech M310 Asus Xonar DG Blue Yeti USB Mic 
OtherOtherOther
Line 6 POD Studio GX Wacom Bamboo Pen Logitech C910 
  hide details  
Reply
post #7 of 12
Thread Starter 
Bump, still having this problem

I've noticed that the last two times it's happened have been while Ustream Producer was open, but it's happened at other times too.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k @ 4.1 Gigabyte Z87X-UD3H Asus Radeon 7850 DirectCU II 2x8GB Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 830 128GB (OS & Programs) WD Caviar Black 500GB (Games) Seagate Barracuda 750GB (Files) Corsair H100i with SP120 Quiet Fans 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Technical Preview HP 2311x 23" (Dual Monitors) Logitech MK520 Antec TP-650 
CaseMouseAudioOther
Fractal Design Define R4 Logitech M310 Asus Xonar DG Blue Yeti USB Mic 
OtherOtherOther
Line 6 POD Studio GX Wacom Bamboo Pen Logitech C910 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k @ 4.1 Gigabyte Z87X-UD3H Asus Radeon 7850 DirectCU II 2x8GB Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 830 128GB (OS & Programs) WD Caviar Black 500GB (Games) Seagate Barracuda 750GB (Files) Corsair H100i with SP120 Quiet Fans 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Technical Preview HP 2311x 23" (Dual Monitors) Logitech MK520 Antec TP-650 
CaseMouseAudioOther
Fractal Design Define R4 Logitech M310 Asus Xonar DG Blue Yeti USB Mic 
OtherOtherOther
Line 6 POD Studio GX Wacom Bamboo Pen Logitech C910 
  hide details  
Reply
post #8 of 12
Did you even try the stuff i posted?
post #9 of 12
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by KILLER_K View Post
Did you even try the stuff i posted?
Yeah. I tried the ipconfig commands, and it just gave me some message about not being able to do anything. I'll have to try it again the next time it happens to see what the actual message was.

And once again, doing a hard reset made it work perfectly :I
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k @ 4.1 Gigabyte Z87X-UD3H Asus Radeon 7850 DirectCU II 2x8GB Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 830 128GB (OS & Programs) WD Caviar Black 500GB (Games) Seagate Barracuda 750GB (Files) Corsair H100i with SP120 Quiet Fans 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Technical Preview HP 2311x 23" (Dual Monitors) Logitech MK520 Antec TP-650 
CaseMouseAudioOther
Fractal Design Define R4 Logitech M310 Asus Xonar DG Blue Yeti USB Mic 
OtherOtherOther
Line 6 POD Studio GX Wacom Bamboo Pen Logitech C910 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k @ 4.1 Gigabyte Z87X-UD3H Asus Radeon 7850 DirectCU II 2x8GB Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 830 128GB (OS & Programs) WD Caviar Black 500GB (Games) Seagate Barracuda 750GB (Files) Corsair H100i with SP120 Quiet Fans 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Technical Preview HP 2311x 23" (Dual Monitors) Logitech MK520 Antec TP-650 
CaseMouseAudioOther
Fractal Design Define R4 Logitech M310 Asus Xonar DG Blue Yeti USB Mic 
OtherOtherOther
Line 6 POD Studio GX Wacom Bamboo Pen Logitech C910 
  hide details  
Reply
post #10 of 12
Thread Starter 
Bump
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k @ 4.1 Gigabyte Z87X-UD3H Asus Radeon 7850 DirectCU II 2x8GB Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 830 128GB (OS & Programs) WD Caviar Black 500GB (Games) Seagate Barracuda 750GB (Files) Corsair H100i with SP120 Quiet Fans 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Technical Preview HP 2311x 23" (Dual Monitors) Logitech MK520 Antec TP-650 
CaseMouseAudioOther
Fractal Design Define R4 Logitech M310 Asus Xonar DG Blue Yeti USB Mic 
OtherOtherOther
Line 6 POD Studio GX Wacom Bamboo Pen Logitech C910 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k @ 4.1 Gigabyte Z87X-UD3H Asus Radeon 7850 DirectCU II 2x8GB Corsair Dominator Platinum 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 830 128GB (OS & Programs) WD Caviar Black 500GB (Games) Seagate Barracuda 750GB (Files) Corsair H100i with SP120 Quiet Fans 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Technical Preview HP 2311x 23" (Dual Monitors) Logitech MK520 Antec TP-650 
CaseMouseAudioOther
Fractal Design Define R4 Logitech M310 Asus Xonar DG Blue Yeti USB Mic 
OtherOtherOther
Line 6 POD Studio GX Wacom Bamboo Pen Logitech C910 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Windows
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Internet stops working after awhile