Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › E7400 - trouble getting to 4ghz
New Posts  All Forums:Forum Nav:

E7400 - trouble getting to 4ghz

post #1 of 22
Thread Starter 
I'm always getting BSOD 0x124 after 6secs running linx and my vtt is at 1.32v already... Should I push it further? What's the maximum limit?

My (most important) bios configurations:

CPU ratio 10x
FSB 400
vcore 1.35v (just to test that it's not a vcore problem)
fsb termination voltage 1.32v
NB voltage 1.20v

Please help
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
post #2 of 22
1.45V should be.
SS
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8435 3.06GHz G60VX GTX 260M HE 2 x 2GB 
Hard DriveOSMouse
MC 64GB SSD G2 & SG 320 W7 Pro x64 Razer Naga 
  hide details  
Reply
SS
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8435 3.06GHz G60VX GTX 260M HE 2 x 2GB 
Hard DriveOSMouse
MC 64GB SSD G2 & SG 320 W7 Pro x64 Razer Naga 
  hide details  
Reply
post #3 of 22
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=36500

1.3625 volts. But why are you running your chip at 10x instead of 10.5? Or are you trying to get your Ram running faster?
post #4 of 22
Thread Starter 
vcore? Isn't that a bit much voltage to the cpu?
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
post #5 of 22
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by animal0307 View Post
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=36500

1.3625 volts. But why are you running your chip at 10x instead of 10.5? Or are you trying to get your Ram running faster?
I was getting 0x7F BSOD errors and with that multiplier I don't have them
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
post #6 of 22
Thread Starter 
vcore was the problem, thanks. How much faster you think I can take the cpu? With a safe voltage (maximum 1.4 maybe)?
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
post #7 of 22
I've had a bug up my but for the last couple of months to hit 4.0 myself. But that requires a 421+ FSB and my ram multi set 1:1. I bet I gotta dump and insane amount of volts too. It look 1.38 to get to 3.56. If I hit 4.0 it will more then likely be a suicide and lapped.

It really depends on you chip. If you have to start adding a bunch just raise +5mhz on your FSB you are probably getting close to your max
post #8 of 22
Thread Starter 
Do you think that the cpu will manage to sustain 1.4v for how long (24/7 usage)? I'm thinking of replacing it in the next 6-12 months anyway
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
post #9 of 22
NB Voltage seems low to me...
My System
(13 items)
 
Ivy Bridge
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E6600 @ 3.71ghz | q6600 @ 3.8ghz P5N-E Sli | P5Q XFX HD5770 | HD5850 6gb G.Skill (900mhz) | 4gb Patriot (1000mhz) 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
750gb Caviar Black | 2x120gb Raid 0 Windows 7 64bit Home 2x Acer H233H | Acer P244W Microsoft x4 
PowerCaseMouseMouse Pad
Rocketfish 550w x2 Thermaltake V3 | Haf 912 Razer Abyssus Steel Series 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k Asus Maximus V Gene Sapphire HD6950 unlocked to HD6970 16gb RipJawsX 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial 1TB Western Digital Green Sata III Corsair H80 Windows 7 
PowerCase
Corsair HX650 CM Storm Enforcer 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
Ivy Bridge
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
C2D E6600 @ 3.71ghz | q6600 @ 3.8ghz P5N-E Sli | P5Q XFX HD5770 | HD5850 6gb G.Skill (900mhz) | 4gb Patriot (1000mhz) 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
750gb Caviar Black | 2x120gb Raid 0 Windows 7 64bit Home 2x Acer H233H | Acer P244W Microsoft x4 
PowerCaseMouseMouse Pad
Rocketfish 550w x2 Thermaltake V3 | Haf 912 Razer Abyssus Steel Series 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3770k Asus Maximus V Gene Sapphire HD6950 unlocked to HD6970 16gb RipJawsX 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial 1TB Western Digital Green Sata III Corsair H80 Windows 7 
PowerCase
Corsair HX650 CM Storm Enforcer 
  hide details  
Reply
post #10 of 22
Quote:
Originally Posted by hellfire72 View Post
NB Voltage seems low to me...
Ya i agree Nb volts look low. 1.4 volts? depends on cooling and temps.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › E7400 - trouble getting to 4ghz