Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › E7400 - trouble getting to 4ghz
New Posts  All Forums:Forum Nav:

E7400 - trouble getting to 4ghz - Page 2

post #11 of 22
Thread Starter 
I got it "stable" with vcore 1.376v. Now it's running some tests. Now is there any need to invrease NB voltage? If I do so, will I be able to lower the vcore?

Edit: at this vcore my temps don't go over 62C running linx
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
post #12 of 22
It's possible. What tests are you running? If you are using Linx/IBT and you pass 20+ runs with max mem then you cpu volts should be fine. If you are running Prime and passed Linx/ITB but fail then you need to up other system volts.
post #13 of 22
Thread Starter 
Ok, thanks. It's running linx 20 runs, 6 run by now. Temps are great, 62ºC max. Tomorrow I'll run orthos blend for as many hours as I can and we'll see what comes of it... But this vcore is making me wondering since I saw a couple of e7400 at 4ghz (421x9.5) at 1.325v...

Edit: failed linx...
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
post #14 of 22
Every chip is different. But 62C while running Linx is pretty nice.
post #15 of 22
Thread Starter 
I bumped NB voltage to 1.26v and i got BSOD 0x124, so I'll try 1.4v vcore and see how it goes...
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
post #16 of 22
My NB is running at 1.4 something I think. Stock is 1.25. It took quite abit of juice on my board. Have you run Prime95?
post #17 of 22
Thread Starter 
No, I'm getting BSOD 0x124 at first seconds of linx... Trying to figure out whats causing it...
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
post #18 of 22
Thread Starter 
I think I've got it "stable" with 1.4v vcore, 1.36v vtt and 1.3v NB voltage. It's finishing the linx 20 runs test and tomorrow I'll run orthos. If it's stable then I'll aim to 4.2ghz
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
post #19 of 22
Nice.
post #20 of 22
Thread Starter 
Thanks for the help, by the way +1
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
Rubbish
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E7400 @ 4ghz 1.376v Asus P5Q3 Sapphire HD6870 Kingston 4GB DDR3 1333MHZ 
Hard DriveHard DriveOSOS
Samsung Spinpoint F3 WD Green Windows 7 64bit Lubuntu 64bit 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream 700W Cooler Master 690 II with side window Razer Deathadder Black Edition 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › E7400 - trouble getting to 4ghz