Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › Raid 0 rebulid???
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Raid 0 rebulid???

post #1 of 6
Thread Starter 
I just updated my bios to 1305 and when the raid screen comes up it says failed. It shows both of my drives, one marked member disk(0) and the other is now marked non-raid disk. How do I get it back to the way it was? I did reset the sata options to raid in the bios but it didn't help
Edited by 6speed - 2/19/11 at 8:35am
 
Server
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.8GHz ASUS P8P67 PRO MSI R9 390 8GB 8GB RIPJAWS X @ 1648 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2X WD 320GB RAID 0 / 1TB WD ASUS DVDRW Corsair H50 push/pull Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VK246H 24" 2ms 1920x1080 3$ Dell Corsair 650W Azza Solano 1000 
MouseMouse PadAudio
Logitech Coffee table Asus Xonar DG 
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 Asus P5E3 Pro  Geforce 7350LE OCZ Platinum 4GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Green 1TB WD Caviar Black 1.5TB Cooler Master Hyper 101i cooler Windows Home Server 2011 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 14" Dell Antec 500w Cooler Master HAF 912 
Mouse
Dell 
  hide details  
Reply
 
Server
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.8GHz ASUS P8P67 PRO MSI R9 390 8GB 8GB RIPJAWS X @ 1648 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2X WD 320GB RAID 0 / 1TB WD ASUS DVDRW Corsair H50 push/pull Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VK246H 24" 2ms 1920x1080 3$ Dell Corsair 650W Azza Solano 1000 
MouseMouse PadAudio
Logitech Coffee table Asus Xonar DG 
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 Asus P5E3 Pro  Geforce 7350LE OCZ Platinum 4GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Green 1TB WD Caviar Black 1.5TB Cooler Master Hyper 101i cooler Windows Home Server 2011 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 14" Dell Antec 500w Cooler Master HAF 912 
Mouse
Dell 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
Thread Starter 
It's the only 2 drives I have hooked up right now if that matters.
 
Server
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.8GHz ASUS P8P67 PRO MSI R9 390 8GB 8GB RIPJAWS X @ 1648 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2X WD 320GB RAID 0 / 1TB WD ASUS DVDRW Corsair H50 push/pull Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VK246H 24" 2ms 1920x1080 3$ Dell Corsair 650W Azza Solano 1000 
MouseMouse PadAudio
Logitech Coffee table Asus Xonar DG 
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 Asus P5E3 Pro  Geforce 7350LE OCZ Platinum 4GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Green 1TB WD Caviar Black 1.5TB Cooler Master Hyper 101i cooler Windows Home Server 2011 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 14" Dell Antec 500w Cooler Master HAF 912 
Mouse
Dell 
  hide details  
Reply
 
Server
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.8GHz ASUS P8P67 PRO MSI R9 390 8GB 8GB RIPJAWS X @ 1648 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2X WD 320GB RAID 0 / 1TB WD ASUS DVDRW Corsair H50 push/pull Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VK246H 24" 2ms 1920x1080 3$ Dell Corsair 650W Azza Solano 1000 
MouseMouse PadAudio
Logitech Coffee table Asus Xonar DG 
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 Asus P5E3 Pro  Geforce 7350LE OCZ Platinum 4GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Green 1TB WD Caviar Black 1.5TB Cooler Master Hyper 101i cooler Windows Home Server 2011 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 14" Dell Antec 500w Cooler Master HAF 912 
Mouse
Dell 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Quote:
Originally Posted by 6speed View Post
I just updated my bios to 1305 and when the raid screen comes up it says failed. It shows both of my drives, one marked member disk(0) and the other is now marked non-raid disk. How do I get it back to the way it was? I did reset the sata options to raid in the bios but it didn't help
In bios, set "Control Config", "Set SATA AS"......."RAID"
Reboot and during post press "CTRL I" (might not have to do this)
Blue & Gold X79
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-4930K  Asus X79-DELUXE  EVGA GTX 980 ti SC ACX 2.0 G.SKILL RipjawZ Series 16GB (4 x 4GB) 1866 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
OCZ Vertex4 128GB (OS) WD RE4 2x500GB RAID0 WD Caviar Black 2TB OCZ Vector 180 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vector180 480GB 480GB OCZ Vector 180 series OCZ Vector 180 480GB Lite-on DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG Blue Ray Burner Cooler Master TPC 812  Microsoft Windows 10 x64 Asus PB278Q 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G19 Corsair HX1000 HAF932 Blue (custom paint) Logitech G500 
Mouse Pad
Staples 
  hide details  
Reply
Blue & Gold X79
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-4930K  Asus X79-DELUXE  EVGA GTX 980 ti SC ACX 2.0 G.SKILL RipjawZ Series 16GB (4 x 4GB) 1866 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
OCZ Vertex4 128GB (OS) WD RE4 2x500GB RAID0 WD Caviar Black 2TB OCZ Vector 180 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vector180 480GB 480GB OCZ Vector 180 series OCZ Vector 180 480GB Lite-on DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG Blue Ray Burner Cooler Master TPC 812  Microsoft Windows 10 x64 Asus PB278Q 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G19 Corsair HX1000 HAF932 Blue (custom paint) Logitech G500 
Mouse Pad
Staples 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Thread Starter 
Yea I did that but then it puts me in the intel rapid storage screen. I just don't know what to to to rebuild the array without having to erase everything
 
Server
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.8GHz ASUS P8P67 PRO MSI R9 390 8GB 8GB RIPJAWS X @ 1648 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2X WD 320GB RAID 0 / 1TB WD ASUS DVDRW Corsair H50 push/pull Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VK246H 24" 2ms 1920x1080 3$ Dell Corsair 650W Azza Solano 1000 
MouseMouse PadAudio
Logitech Coffee table Asus Xonar DG 
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 Asus P5E3 Pro  Geforce 7350LE OCZ Platinum 4GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Green 1TB WD Caviar Black 1.5TB Cooler Master Hyper 101i cooler Windows Home Server 2011 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 14" Dell Antec 500w Cooler Master HAF 912 
Mouse
Dell 
  hide details  
Reply
 
Server
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.8GHz ASUS P8P67 PRO MSI R9 390 8GB 8GB RIPJAWS X @ 1648 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2X WD 320GB RAID 0 / 1TB WD ASUS DVDRW Corsair H50 push/pull Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VK246H 24" 2ms 1920x1080 3$ Dell Corsair 650W Azza Solano 1000 
MouseMouse PadAudio
Logitech Coffee table Asus Xonar DG 
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 Asus P5E3 Pro  Geforce 7350LE OCZ Platinum 4GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Green 1TB WD Caviar Black 1.5TB Cooler Master Hyper 101i cooler Windows Home Server 2011 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 14" Dell Antec 500w Cooler Master HAF 912 
Mouse
Dell 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Thread Starter 
Isn't there some sort of bootable program that has raid options to repair or try and rebuild? It only seems that the one drive just needs to be set back to raid again. None of the data is bad as far as I know
 
Server
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.8GHz ASUS P8P67 PRO MSI R9 390 8GB 8GB RIPJAWS X @ 1648 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2X WD 320GB RAID 0 / 1TB WD ASUS DVDRW Corsair H50 push/pull Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VK246H 24" 2ms 1920x1080 3$ Dell Corsair 650W Azza Solano 1000 
MouseMouse PadAudio
Logitech Coffee table Asus Xonar DG 
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 Asus P5E3 Pro  Geforce 7350LE OCZ Platinum 4GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Green 1TB WD Caviar Black 1.5TB Cooler Master Hyper 101i cooler Windows Home Server 2011 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 14" Dell Antec 500w Cooler Master HAF 912 
Mouse
Dell 
  hide details  
Reply
 
Server
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.8GHz ASUS P8P67 PRO MSI R9 390 8GB 8GB RIPJAWS X @ 1648 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2X WD 320GB RAID 0 / 1TB WD ASUS DVDRW Corsair H50 push/pull Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VK246H 24" 2ms 1920x1080 3$ Dell Corsair 650W Azza Solano 1000 
MouseMouse PadAudio
Logitech Coffee table Asus Xonar DG 
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 Asus P5E3 Pro  Geforce 7350LE OCZ Platinum 4GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Green 1TB WD Caviar Black 1.5TB Cooler Master Hyper 101i cooler Windows Home Server 2011 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 14" Dell Antec 500w Cooler Master HAF 912 
Mouse
Dell 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
I installed win 7 on another drive i had and hooked up the 2 raid drives. In hdtune it shows one at 298GB(320GB drive) and the other as a raid drive at 596GB. I scanned the 298 and get no errors but when i scan the 596 raid drive I get tons of them. I'm assuming its because only half of its there.
 
Server
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.8GHz ASUS P8P67 PRO MSI R9 390 8GB 8GB RIPJAWS X @ 1648 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2X WD 320GB RAID 0 / 1TB WD ASUS DVDRW Corsair H50 push/pull Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VK246H 24" 2ms 1920x1080 3$ Dell Corsair 650W Azza Solano 1000 
MouseMouse PadAudio
Logitech Coffee table Asus Xonar DG 
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 Asus P5E3 Pro  Geforce 7350LE OCZ Platinum 4GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Green 1TB WD Caviar Black 1.5TB Cooler Master Hyper 101i cooler Windows Home Server 2011 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 14" Dell Antec 500w Cooler Master HAF 912 
Mouse
Dell 
  hide details  
Reply
 
Server
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.8GHz ASUS P8P67 PRO MSI R9 390 8GB 8GB RIPJAWS X @ 1648 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2X WD 320GB RAID 0 / 1TB WD ASUS DVDRW Corsair H50 push/pull Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VK246H 24" 2ms 1920x1080 3$ Dell Corsair 650W Azza Solano 1000 
MouseMouse PadAudio
Logitech Coffee table Asus Xonar DG 
CPUMotherboardGraphicsRAM
q6600 Asus P5E3 Pro  Geforce 7350LE OCZ Platinum 4GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Green 1TB WD Caviar Black 1.5TB Cooler Master Hyper 101i cooler Windows Home Server 2011 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 14" Dell Antec 500w Cooler Master HAF 912 
Mouse
Dell 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Hard Drives & Storage
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › Raid 0 rebulid???