Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] Asus Maximus IV Extreme Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] Asus Maximus IV Extreme Owners Club - Page 53

post #521 of 2086
Quote:
Originally Posted by faulkton;13523017 
i think the ez plugs are to provide extra power to the pci slots for GPUs.

Probably not a good idea to use them to power up other things.

You mean the 4-pin molex connectors? Yes, they are for supplemental gpu power. I've got both plugged in for my cards, that way I won't melt my 24-pin.
 
KillTheBananas
(14 items)
 
Minecraft Server
(15 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500k @ 4.9Ghz 1.42v Asus Maximus IV Extreme Rev B3 EVGA 3GB GTX 780 FTW 8GB G.Skill Trident DDR3 1866Mhz 9-9-9-24 1.65v 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
40GB OCZ Vertex 2 SSD, 2x WD 320GB Raid-0, 1TB WD 2x Lite On LH-20A1S Windows 7 Ultimate x64 Hanns-G 28" | 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Gaming Antec HCP-1200 CoolerMaster HAF-X w/ window mod Logitech G9 Gaming Laser 
Mouse Pad
SteelSeries 63003SS QCK+ XXL 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955 @ 3.6Ghz MSI K9N2 SLI Platinum 2x 9600gt 1GB in SLI 2x 2GB Corsair Dominator 1066Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Blue 250GB 2x LiteOn DVD-RW Windows 7 Ultimate x64 HannsG Hi221D 22" 1680 x 1050 
KeyboardPowerCaseMouse
PS/2 Antec Earthwatts 650w Antec 900 Optical 
Audio
Realtek 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 X2 4200+ @ 2.2Ghz Tyan Tomcat S2866 PNY 8600GT 2x 1Gb, 2x 512MB Mix'n'match 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB WD don't remember XP x86 19" HannStar 1440x900 
MonitorKeyboardPowerCase
MiMO 7" USB Monitor PS/2 450W something Antec mid 
MouseMouse PadAudio
Dell hmmm no need 
  hide details  
Reply
 
KillTheBananas
(14 items)
 
Minecraft Server
(15 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500k @ 4.9Ghz 1.42v Asus Maximus IV Extreme Rev B3 EVGA 3GB GTX 780 FTW 8GB G.Skill Trident DDR3 1866Mhz 9-9-9-24 1.65v 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
40GB OCZ Vertex 2 SSD, 2x WD 320GB Raid-0, 1TB WD 2x Lite On LH-20A1S Windows 7 Ultimate x64 Hanns-G 28" | 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Gaming Antec HCP-1200 CoolerMaster HAF-X w/ window mod Logitech G9 Gaming Laser 
Mouse Pad
SteelSeries 63003SS QCK+ XXL 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955 @ 3.6Ghz MSI K9N2 SLI Platinum 2x 9600gt 1GB in SLI 2x 2GB Corsair Dominator 1066Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Caviar Blue 250GB 2x LiteOn DVD-RW Windows 7 Ultimate x64 HannsG Hi221D 22" 1680 x 1050 
KeyboardPowerCaseMouse
PS/2 Antec Earthwatts 650w Antec 900 Optical 
Audio
Realtek 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon 64 X2 4200+ @ 2.2Ghz Tyan Tomcat S2866 PNY 8600GT 2x 1Gb, 2x 512MB Mix'n'match 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160GB WD don't remember XP x86 19" HannStar 1440x900 
MonitorKeyboardPowerCase
MiMO 7" USB Monitor PS/2 450W something Antec mid 
MouseMouse PadAudio
Dell hmmm no need 
  hide details  
Reply
post #522 of 2086
@BimmaDave
Quote:
Wow, thanks for the thorough answer. In fact, I believe it was your post that I was referencing from hardforum on my original post. Lol.
You're welcome! happysmiley.gif
Quote:
I haven't had time yet to play with the graphics layout (want to finish my CPU O/C First) but I will post an update with a performance comparison between pcie1/3 and pcie1/4 when I do. Temps are good in PCIE1/3 because there is still 1 slot of space between them... and I might keep this configuration since my OC seems to greatly improve graphics performance, and why introduce more latency for no reason if temps are good?
Ah, good to know the temps are good when using PCE1 and 3. Do you use a dualslot vid? And i'm wondering about the impact of your CPU OC on GPU SLI performance!
TUF Classified
(5 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsCooling
Intel Core i7 4770K Asus Gryphon Z87 EVGA GTX780 Classified Corsair H100i 
Power
Corsair AX860i 
  hide details  
Reply
TUF Classified
(5 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsCooling
Intel Core i7 4770K Asus Gryphon Z87 EVGA GTX780 Classified Corsair H100i 
Power
Corsair AX860i 
  hide details  
Reply
post #523 of 2086
Quote:
Originally Posted by zerounleashednl;13524176 
@BimmaDave


You're welcome! happysmiley.gif


Ah, good to know the temps are good when using PCE1 and 3. Do you use a dualslot vid? And i'm wondering about the impact of your CPU OC on GPU SLI performance!

Well, I've hit 5ghz Stable now with 50x 100.1 bclk at 1.415v (bios), 1.135 VCCIO, and 1.7 PLL with LLC on 100%, 350khz phase, and LN2 Mode on, running 1868Mhz Memory at 9-9-9-24-2t (damn corsair sticks wouldn't do 1t no matter what I tried). I'm on water, and all temps peak at about ~68c even with intel burntest 2.5 and win7 x64 sp1 (~130GFlops) on max burn. Did 20 passes with BurnTest2.5 at max burn and 8hrs of prime95 blend... which is way more than enough for me to be convinced its stable lol.

Does anybody else use LN2 Mode? Anyone know if it's not good to use LN2 24/7? I turned it off and although still stable, my O/C Benched significantly lower in every benchmark. I have found limited information about what it actually does... I know it helps with cold boots at extremely high voltages, but I don't know how it effects performance once booted (or if it does at all).

Anyway, back to the topic... I did have time to benchmark the system at stock speeds vs OC'd and with both pcie1/3 and pcie1/4 configs so Here are my results for you and anyone else curious about the PCIE Layout.

**Note** My 570's OC Settings are as follows: 1100mV, 875 Core Clock/1750 Shader Clock, 1975MHz memory

PCIE1/3 (Intel Native x8/x8):

Stock Clocks Vantage: 43,331 (38,923 GPU/65,623 CPU)
5Ghz Vantage: 49,785 (44,273 GPU/79,465 CPU)


PCIE1/4 (Intel Native x8, NF200 X16 (according to bios... I know it still only has x8 bandwidth to CPU))

Stock Clocks Vantage: 42,242 (37,852 GPU/65,219 CPU)
5Ghz Vantage: 48,607 (42,972 GPU/80,129 CPU)


WOW!!! Immediately after running this test, my jaw dropped at how much performance gain there was with the O/C!! My x58 scored higher GPU scores compared to 2600 Stock, but at 5Ghz, the 2600k blows the x58 out of the water!! So apparently the fact that it's only x8/x8 doesn't matter, since OCing the chip improves PCIE performance significantly beyond the small difference between x8x8 and x16x16.

**What really gets me about this... is that when lga2011 comes out and the new CPU's support quad channel RAM and 32 lanes of PCIE in the built-in PCIE Controller, OCing will make an even Bigger impact on 2-way SLI because the PCIE bus will O/C and be able to run each card at x16/x16 which means at least another 3-5% performance!!**

Back on topic...I think I will be keeping the PCIE1/3 Layout since the cards run acceptably cool with just 1 slot of spacing. Card temps peaked out at about 72c, which isn't too bad (although summer is coming... lol). I definitely have to buy a new Silicon SLI Bridge though, my 90mm silicon EVGA bridge is too long, and this floppy orange crap has got to go!!

Hope that helps anyone interested in all this. Also, If anyone's interested, I'll post my detailed OC Settings at 5Ghz. I'm pretty sure my chip is above average in OC potential and voltages, but I'm not 100% sure (Any opinions about this would be appreciated) but it did still take me almost 2 full days to dial in 5ghz 100% stable at the lowest voltages possible.

-Dave
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 d0 EVGA X58 Classified x58/NF200 3x GTX280 3-way SLI 12GB OCZ DDR3-1800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
MTRON Pro 7500 SSD, 2xVelociraptor 300gb in RAID0 LG 22x DVDRW-DL Windows Vista x64 SP2 3x HP w2408 24" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II UltraX3 1600w Modular Antec 1200 Razer Diamondback 3g 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 d0 EVGA X58 Classified x58/NF200 3x GTX280 3-way SLI 12GB OCZ DDR3-1800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
MTRON Pro 7500 SSD, 2xVelociraptor 300gb in RAID0 LG 22x DVDRW-DL Windows Vista x64 SP2 3x HP w2408 24" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II UltraX3 1600w Modular Antec 1200 Razer Diamondback 3g 
  hide details  
Reply
post #524 of 2086
Hey guys-

I've been having major problems with Asus AI Suite on Win7 Pro x64 SP1. I can't get ANY of the asus utilities (AI Suite, ROG Connect, Digi+VRM, etc.) to install or work at all. I installed the patch several times with no change, tried safe mode, ran as administrator, etc. No luck.

Before the patch, my pc would just lock up instantly. Now, after the patch, when I try to launch the programs or installers (any of the utils) it just sits there for 10 seconds then says "this program stopped responding" and closes. Then it installs a stupid ASUS service that REALLY slows the computer down next time it reboots and I have to manually disable it and delete the ASUS folder from my program files (x86) folder.

I'm thinking maybe it's my bios (1303) which is Much newer than the newest version of AISuite. Anybody using 1303 successfully with AI Suite? I don't really need it but it's one of the reasons I bought this board (it's really cool!) and I wish it would work. I'd be OK with waiting for ASUS to update the software to make it compatible, but first I want to make sure that's all it is.

If anyone has a way around this problem, it would be GREATLY appreciated!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 d0 EVGA X58 Classified x58/NF200 3x GTX280 3-way SLI 12GB OCZ DDR3-1800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
MTRON Pro 7500 SSD, 2xVelociraptor 300gb in RAID0 LG 22x DVDRW-DL Windows Vista x64 SP2 3x HP w2408 24" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II UltraX3 1600w Modular Antec 1200 Razer Diamondback 3g 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 d0 EVGA X58 Classified x58/NF200 3x GTX280 3-way SLI 12GB OCZ DDR3-1800 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
MTRON Pro 7500 SSD, 2xVelociraptor 300gb in RAID0 LG 22x DVDRW-DL Windows Vista x64 SP2 3x HP w2408 24" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Eclipse II UltraX3 1600w Modular Antec 1200 Razer Diamondback 3g 
  hide details  
Reply
post #525 of 2086
Here's some updated bios from Shamino~

New 1407 bios

** Although it is marked as 1407 it is a latest -> newer than 1485**

Improved S3 resume
Upcoming Mem-TweakIT Support Added

http://www.freefilehosting.net/maximusiv-extreme-asus-1407
post #526 of 2086
Quote:
Originally Posted by BimmaDave;13531392 
Hey guys-

I've been having major problems with Asus AI Suite on Win7 Pro x64 SP1. I can't get ANY of the asus utilities (AI Suite, ROG Connect, Digi+VRM, etc.) to install or work at all. I installed the patch several times with no change, tried safe mode, ran as administrator, etc. No luck.

Before the patch, my pc would just lock up instantly. Now, after the patch, when I try to launch the programs or installers (any of the utils) it just sits there for 10 seconds then says "this program stopped responding" and closes. Then it installs a stupid ASUS service that REALLY slows the computer down next time it reboots and I have to manually disable it and delete the ASUS folder from my program files (x86) folder.

I'm thinking maybe it's my bios (1303) which is Much newer than the newest version of AISuite. Anybody using 1303 successfully with AI Suite? I don't really need it but it's one of the reasons I bought this board (it's really cool!) and I wish it would work. I'd be OK with waiting for ASUS to update the software to make it compatible, but first I want to make sure that's all it is.

If anyone has a way around this problem, it would be GREATLY appreciated!

I just installed the original AI Suite II with BIOS 1303 and it works fine. Installed the Suite first then the patch. It takes some time to install everything, approval windows keep popping up for every program that needs to be installed. Uninstall everything and then re-install. I looked for the updated AI suite but the ASUS rep took it down at the Hardforum.
Render Bender
(10 items)
 
On The Move
(11 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel X5690 Xeon (12 Cores @ 3.46) Nvidia Titan Xp 64GB 1333MHz ECC DDR3 Samsung 850 EVO 1TB x2 - RAID 0 
MonitorCaseAudio
Samsung UN40JU6700 40" 4K Curved Apple Mac Pro 2010 Klipsch 2.1 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core 2 Duo Nvidia GeForce 9400M 8GB 1067 MHz DDR3 Toshiba 500GB 
OSMonitorKeyboardCase
Mavericks 10.9 Dell U3011 Rosewill Mech Reds 2010 Unibody 
MouseMouse PadAudio
Logitech G700 Multi-Touch Kilpsch 2.1 
  hide details  
Reply
Render Bender
(10 items)
 
On The Move
(11 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel X5690 Xeon (12 Cores @ 3.46) Nvidia Titan Xp 64GB 1333MHz ECC DDR3 Samsung 850 EVO 1TB x2 - RAID 0 
MonitorCaseAudio
Samsung UN40JU6700 40" 4K Curved Apple Mac Pro 2010 Klipsch 2.1 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core 2 Duo Nvidia GeForce 9400M 8GB 1067 MHz DDR3 Toshiba 500GB 
OSMonitorKeyboardCase
Mavericks 10.9 Dell U3011 Rosewill Mech Reds 2010 Unibody 
MouseMouse PadAudio
Logitech G700 Multi-Touch Kilpsch 2.1 
  hide details  
Reply
post #527 of 2086
hello i need to know this .

thanks for any help .


i need to know couple things to be shore that everything is OK with my motherboard

with Maximus IV Extreme


we have
2 x Intel® Gigabit LAN

in the control panel - network and Internet - change adepter settings .

i have tow lan card one is ''Intel(R) 82583V Gigabit Network Connection''

and the second is "Intel(R) 82579V Gigabit Network Connection"

my qouston is its ok ? that one is 82583v and the second one is 82579v ..that ok? everybody else have the same thing?

and one more thing in the IO panel there is a CMOS reset button..

its need to be ? on all the time ? because even if i don't press on him the small led is on all the time in color green that OK to?
post #528 of 2086
Quote:
Originally Posted by yosizach;13537123 
hello i need to know this .

thanks for any help .


i need to know couple things to be shore that everything is OK with my motherboard

with Maximus IV Extreme


we have
2 x Intel® Gigabit LAN

in the control panel - network and Internet - change adepter settings .

i have tow lan card one is ''Intel(R) 82583V Gigabit Network Connection''

and the second is "Intel(R) 82579V Gigabit Network Connection"

my qouston is its ok ? that one is 82583v and the second one is 82579v ..that ok? everybody else have the same thing?

and one more thing in the IO panel there is a CMOS reset button..

its need to be ? on all the time ? because even if i don't press on him the small led is on all the time in color green that OK to?

Everything is fine! Two different drivers and the light stays on.
Render Bender
(10 items)
 
On The Move
(11 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel X5690 Xeon (12 Cores @ 3.46) Nvidia Titan Xp 64GB 1333MHz ECC DDR3 Samsung 850 EVO 1TB x2 - RAID 0 
MonitorCaseAudio
Samsung UN40JU6700 40" 4K Curved Apple Mac Pro 2010 Klipsch 2.1 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core 2 Duo Nvidia GeForce 9400M 8GB 1067 MHz DDR3 Toshiba 500GB 
OSMonitorKeyboardCase
Mavericks 10.9 Dell U3011 Rosewill Mech Reds 2010 Unibody 
MouseMouse PadAudio
Logitech G700 Multi-Touch Kilpsch 2.1 
  hide details  
Reply
Render Bender
(10 items)
 
On The Move
(11 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel X5690 Xeon (12 Cores @ 3.46) Nvidia Titan Xp 64GB 1333MHz ECC DDR3 Samsung 850 EVO 1TB x2 - RAID 0 
MonitorCaseAudio
Samsung UN40JU6700 40" 4K Curved Apple Mac Pro 2010 Klipsch 2.1 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core 2 Duo Nvidia GeForce 9400M 8GB 1067 MHz DDR3 Toshiba 500GB 
OSMonitorKeyboardCase
Mavericks 10.9 Dell U3011 Rosewill Mech Reds 2010 Unibody 
MouseMouse PadAudio
Logitech G700 Multi-Touch Kilpsch 2.1 
  hide details  
Reply
post #529 of 2086
Hey guys. I haven't had a chance yet to put my pc together yet but I do own the AM4E and I have some corsair dominator GT's as well.

I've read on the net that the Gt's won't work in the maximus or any P67 board. Is this true?

Are any of you running the GT's and are having issues with them?
Simplicity
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2600k Asus Maximus IV extreme asus 780 corsair vengeance 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Ocz Agility 3 Crucial C300 Crucial C300 Asus BC-12B1LT 
CoolingOSMonitorKeyboard
H70 Windows 8 Pro x64 Samsung SyncMaster SA950 Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair HX1000 NZXT Phantom Logitech G5 Razer Mantis 
Audio
Asus D2X 
  hide details  
Reply
Simplicity
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2600k Asus Maximus IV extreme asus 780 corsair vengeance 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Ocz Agility 3 Crucial C300 Crucial C300 Asus BC-12B1LT 
CoolingOSMonitorKeyboard
H70 Windows 8 Pro x64 Samsung SyncMaster SA950 Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair HX1000 NZXT Phantom Logitech G5 Razer Mantis 
Audio
Asus D2X 
  hide details  
Reply
post #530 of 2086
Quote:
Originally Posted by Image132;13550647 
Hey guys. I haven't had a chance yet to put my pc together yet but I do own the AM4E and I have some corsair dominator GT's as well.

I've read on the net that the Gt's won't work in the maximus or any P67 board. Is this true?

Are any of you running the GT's and are having issues with them?

GTs(1.65v) runs above P67 max voltage of 1.6v and the XMP profile may not work with P67 boards.
I haven't seen anyone use them with P67 boards, but I'm sure there's someone out there.
Render Bender
(10 items)
 
On The Move
(11 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel X5690 Xeon (12 Cores @ 3.46) Nvidia Titan Xp 64GB 1333MHz ECC DDR3 Samsung 850 EVO 1TB x2 - RAID 0 
MonitorCaseAudio
Samsung UN40JU6700 40" 4K Curved Apple Mac Pro 2010 Klipsch 2.1 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core 2 Duo Nvidia GeForce 9400M 8GB 1067 MHz DDR3 Toshiba 500GB 
OSMonitorKeyboardCase
Mavericks 10.9 Dell U3011 Rosewill Mech Reds 2010 Unibody 
MouseMouse PadAudio
Logitech G700 Multi-Touch Kilpsch 2.1 
  hide details  
Reply
Render Bender
(10 items)
 
On The Move
(11 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel X5690 Xeon (12 Cores @ 3.46) Nvidia Titan Xp 64GB 1333MHz ECC DDR3 Samsung 850 EVO 1TB x2 - RAID 0 
MonitorCaseAudio
Samsung UN40JU6700 40" 4K Curved Apple Mac Pro 2010 Klipsch 2.1 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core 2 Duo Nvidia GeForce 9400M 8GB 1067 MHz DDR3 Toshiba 500GB 
OSMonitorKeyboardCase
Mavericks 10.9 Dell U3011 Rosewill Mech Reds 2010 Unibody 
MouseMouse PadAudio
Logitech G700 Multi-Touch Kilpsch 2.1 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] Asus Maximus IV Extreme Owners Club