Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] Asus Maximus IV Extreme Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] Asus Maximus IV Extreme Owners Club - Page 89

post #881 of 2086
Quote:
Originally Posted by -Apocalypse-;14409663 
I had a similar problem, including the power surge part. What I've found is that the default drivers windows assigns are terrible for the ROG boards. To fix this, use the driver CD to uninstall the drivers, and then immediately re-install it from the CD.

yea but the issues appeared with installed Renesas/NEC drivers frown.gif

So now im affraid to install them, because im not sure what is causing the issue, the NEC drivers, Intel RST, bad usb controllers, or even unstable BIOS/corruption...i will go on with native Windows drivers for few days, and see if the issue appear again.
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @4.7ghz(1.39v) 24/7 +D14 Asus P8Z77-V Sapphire R9 290 Tri X @1160/1600 8GB HyperX @2133 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Blue EZEX 1TB & Samsung 840 Pro 256GB (OS) Asus Nocuta NH D14 WIN 7 64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
NEC 2490wuxi (rev 1) Logitech Wave Cooler Master Vanguard 850W Cooler Master HAF 932 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Cooler Master Xonar STX+ HD595 
  hide details  
Reply
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @4.7ghz(1.39v) 24/7 +D14 Asus P8Z77-V Sapphire R9 290 Tri X @1160/1600 8GB HyperX @2133 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Blue EZEX 1TB & Samsung 840 Pro 256GB (OS) Asus Nocuta NH D14 WIN 7 64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
NEC 2490wuxi (rev 1) Logitech Wave Cooler Master Vanguard 850W Cooler Master HAF 932 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Cooler Master Xonar STX+ HD595 
  hide details  
Reply
post #882 of 2086
Quote:
Originally Posted by XtremeCuztoms View Post
wondering if any MIVE owners have ever seen a warning like this....



2600K was @ -72.7
Guess the board was Chilly Too

Install latest AI Suite II from ASUS M4E-Z site.
post #883 of 2086
Anyone got idea, why multiple programs show default core clock ? (i'm @4.8ghz) only CPU-Z shows 4.8ghz, other programs - stock, including OCCT, Prime95 & Aida 64, is this ME4 issue or Asus BIOS?

BTW does this stock clock detection by Prime95 will cause the workers to streess the cpu much less, like it is on stock? i havent use Prime95 much in the past, only OCCT/Linx/IBT.


Quote:
Originally Posted by faulkton View Post
i was getting that and iirc it was drivers.
Please, what drivers? ive had the same issue
Edited by psyside - 7/31/11 at 11:26pm
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @4.7ghz(1.39v) 24/7 +D14 Asus P8Z77-V Sapphire R9 290 Tri X @1160/1600 8GB HyperX @2133 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Blue EZEX 1TB & Samsung 840 Pro 256GB (OS) Asus Nocuta NH D14 WIN 7 64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
NEC 2490wuxi (rev 1) Logitech Wave Cooler Master Vanguard 850W Cooler Master HAF 932 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Cooler Master Xonar STX+ HD595 
  hide details  
Reply
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @4.7ghz(1.39v) 24/7 +D14 Asus P8Z77-V Sapphire R9 290 Tri X @1160/1600 8GB HyperX @2133 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Blue EZEX 1TB & Samsung 840 Pro 256GB (OS) Asus Nocuta NH D14 WIN 7 64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
NEC 2490wuxi (rev 1) Logitech Wave Cooler Master Vanguard 850W Cooler Master HAF 932 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Cooler Master Xonar STX+ HD595 
  hide details  
Reply
post #884 of 2086
So I've been running my M4E rock solid on 4.8GHz (2600k) but I simply can't get it stable on 5GHz

Does somebody have some suggestions, or know some setting I could try to get it more stable. I can boot into Windows, and run prime for about 5-10 minutes ... then my system BSOD's and reboots

I will need to check when I'm home, but I believe it is currently on 1.42V for 4.8GHz ... haven't tried lower voltages yet as the temperatures are good
post #885 of 2086
Quote:
Originally Posted by Mactox View Post
So I've been running my M4E rock solid on 4.8GHz (2600k) but I simply can't get it stable on 5GHz

Does somebody have some suggestions, or know some setting I could try to get it more stable. I can boot into Windows, and run prime for about 5-10 minutes ... then my system BSOD's and reboots

I will need to check when I'm home, but I believe it is currently on 1.42V for 4.8GHz ... haven't tried lower voltages yet as the temperatures are good
Have you considered that your individual cpu isn't up to the task? They're all different you know?
Rant
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 3930K RAMPAGE IV EXTREME MSI R9 290X Lightning MSI R9 290X Lightning 
RAMRAMRAMRAM
Corsair  Corsair  Corsair  Corsair  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung SSD 840 500GB Toshiba Desktop 3.5" SATA 6GB/s 3TB 7200RPM 64M... Pioneer BDXL Corsair H100i 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7x64 SP 1 Dell U3011 Duckyshine Year of the Snake Corsair 1200i 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 900D Microsoft Sidewinder X8 Fierce Gaming Control Teflon coated steel On Board 
Other
Corsair Gaming Audio Series SP2500 High-power 2... 
  hide details  
Reply
Rant
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 3930K RAMPAGE IV EXTREME MSI R9 290X Lightning MSI R9 290X Lightning 
RAMRAMRAMRAM
Corsair  Corsair  Corsair  Corsair  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung SSD 840 500GB Toshiba Desktop 3.5" SATA 6GB/s 3TB 7200RPM 64M... Pioneer BDXL Corsair H100i 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7x64 SP 1 Dell U3011 Duckyshine Year of the Snake Corsair 1200i 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair 900D Microsoft Sidewinder X8 Fierce Gaming Control Teflon coated steel On Board 
Other
Corsair Gaming Audio Series SP2500 High-power 2... 
  hide details  
Reply
post #886 of 2086
Quote:
Originally Posted by -Apocalypse- View Post
I had a similar problem, including the power surge part. What I've found is that the default drivers windows assigns are terrible for the ROG boards. To fix this, use the driver CD to uninstall the drivers, and then immediately re-install it from the CD.
this worked for me to , as I had some drivers missing to !!
HAF X
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Ivy Bridge I7- 3770K  ASUS P8Z77 WS GIGABYTE NVIDIA GeForce GTX 680  16GB G.Skill TridentX 2400mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ RevoDrive 3 X2 SSD 240GB BRay - RW Corsair H100 with NOCTUA FANS Windows7 Ultimat 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VG236HE 23" 3D 1920x1080 Mionix Zibal 60 Illuminated  Corsair Professional Series™ HX1050W Corsair Obsidian Series 550D Black  
MouseMouse PadAudio
SteelSeries Sensei Pro Grade  XFX WarPad Tritton PC 510 HDa True 5.1 
  hide details  
Reply
HAF X
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Ivy Bridge I7- 3770K  ASUS P8Z77 WS GIGABYTE NVIDIA GeForce GTX 680  16GB G.Skill TridentX 2400mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ RevoDrive 3 X2 SSD 240GB BRay - RW Corsair H100 with NOCTUA FANS Windows7 Ultimat 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS VG236HE 23" 3D 1920x1080 Mionix Zibal 60 Illuminated  Corsair Professional Series™ HX1050W Corsair Obsidian Series 550D Black  
MouseMouse PadAudio
SteelSeries Sensei Pro Grade  XFX WarPad Tritton PC 510 HDa True 5.1 
  hide details  
Reply
post #887 of 2086
Quote:
Originally Posted by aicha View Post
this worked for me to , as I had some drivers missing to !!
What does he mean by "use the cd to uninstall the MS drivers" ? i dont quite get this part of his post.
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @4.7ghz(1.39v) 24/7 +D14 Asus P8Z77-V Sapphire R9 290 Tri X @1160/1600 8GB HyperX @2133 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Blue EZEX 1TB & Samsung 840 Pro 256GB (OS) Asus Nocuta NH D14 WIN 7 64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
NEC 2490wuxi (rev 1) Logitech Wave Cooler Master Vanguard 850W Cooler Master HAF 932 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Cooler Master Xonar STX+ HD595 
  hide details  
Reply
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @4.7ghz(1.39v) 24/7 +D14 Asus P8Z77-V Sapphire R9 290 Tri X @1160/1600 8GB HyperX @2133 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Blue EZEX 1TB & Samsung 840 Pro 256GB (OS) Asus Nocuta NH D14 WIN 7 64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
NEC 2490wuxi (rev 1) Logitech Wave Cooler Master Vanguard 850W Cooler Master HAF 932 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Cooler Master Xonar STX+ HD595 
  hide details  
Reply
post #888 of 2086
Quote:
Anyone with a X-Fi card able to get it working? OS doesn't see it, tried following the guide and using the detection tool from here too, no dice
I have had the same problem with the Fatal1ty. I have since changed sound cards. This reason was not the reason why. The Fatal1ty works fine, just wasn't the product I was looking for.

Quote:
Yup, spent about an hour trying almost everything..then all I did was move it to the PCIEx4 slot at the bottom and it worked!
The board has a hard time detecting this card in a x16 slot. You can try updating the bios to the latest version, but I ended up settling on moving it to either the 1x slot up top or the 4x slot on the bottom.

By the way, it has the same problem with my Bigfoot Killer in the x16 slots too. I changed my sound card to the x1 slot up top, put my GPU in the #2 x16, and put my Killer in the bottom x4. I also checked the x16 lane toggle switches when I was initially troubleshooting the issue. I have them all turned off now, except for #2 of course.
   
LGA2011 - SERVER
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3960X : 3151B743 - 5GHZ - 1.488v RIVE (3) EVGA Titan (2) CMGTX3 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
(1) Neutron GTX 240GB LSI M5015 w/ BBU (8) Force GT 120GB - Raid 5 WH14NS40 
CoolingCoolingCoolingOS
(4) NF-R8 on DIMMs (2) FBA12G12U on H100i H100i 7 Ult 
MonitorKeyboardPowerCase
(3) ASUS PB236Q Roccat Isku FX Antec HCP 1200 800D 
MouseMouse PadAudioAudio
Roccat Kone XTD Propus 380 (2) KRK Rokit 8 G2 (2) KRK Rokit 5 G2 
Audio
KRK Rokit 10S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium D GA-8i945GMF EVGA GTX 580 SC OCZ Reaper - rev. 2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital 1TB 2.5" LG DVD-R Corsair H100i 7 Ultimate 
PowerCaseMouseMouse Pad
Custom Mod Corsair C70 Army Green Roccat Lua Mionix Propus 380 
Audio
Sound Blaster ZxR 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K : L241C090 RIV Gene (2) EVGA GTX 580 (4) BLT2KIT4G3D1869DT2TXRG (Red LED) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
(4) Agility 3 - 120GB - Raid 5 (1) WD RE4 - 500GB WH14NS40 - Internal Mount H100i w/ (2) NF-P12-1300 
CoolingOSMonitorKeyboard
(4) NF-S12B case fans Server 2012 Samsung 60" TV Lycosa 
PowerCaseMouseAudio
AX1200 Air 540 Lua Supreme III FX 
  hide details  
Reply
   
LGA2011 - SERVER
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3960X : 3151B743 - 5GHZ - 1.488v RIVE (3) EVGA Titan (2) CMGTX3 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
(1) Neutron GTX 240GB LSI M5015 w/ BBU (8) Force GT 120GB - Raid 5 WH14NS40 
CoolingCoolingCoolingOS
(4) NF-R8 on DIMMs (2) FBA12G12U on H100i H100i 7 Ult 
MonitorKeyboardPowerCase
(3) ASUS PB236Q Roccat Isku FX Antec HCP 1200 800D 
MouseMouse PadAudioAudio
Roccat Kone XTD Propus 380 (2) KRK Rokit 8 G2 (2) KRK Rokit 5 G2 
Audio
KRK Rokit 10S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium D GA-8i945GMF EVGA GTX 580 SC OCZ Reaper - rev. 2 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital 1TB 2.5" LG DVD-R Corsair H100i 7 Ultimate 
PowerCaseMouseMouse Pad
Custom Mod Corsair C70 Army Green Roccat Lua Mionix Propus 380 
Audio
Sound Blaster ZxR 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K : L241C090 RIV Gene (2) EVGA GTX 580 (4) BLT2KIT4G3D1869DT2TXRG (Red LED) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
(4) Agility 3 - 120GB - Raid 5 (1) WD RE4 - 500GB WH14NS40 - Internal Mount H100i w/ (2) NF-P12-1300 
CoolingOSMonitorKeyboard
(4) NF-S12B case fans Server 2012 Samsung 60" TV Lycosa 
PowerCaseMouseAudio
AX1200 Air 540 Lua Supreme III FX 
  hide details  
Reply
post #889 of 2086
Quote:
Originally Posted by Mactox View Post
So I've been running my M4E rock solid on 4.8GHz (2600k) but I simply can't get it stable on 5GHz

Does somebody have some suggestions, or know some setting I could try to get it more stable. I can boot into Windows, and run prime for about 5-10 minutes ... then my system BSOD's and reboots

I will need to check when I'm home, but I believe it is currently on 1.42V for 4.8GHz ... haven't tried lower voltages yet as the temperatures are good
I got mine at 5GHz at 1.45v on my first try Super stable like a rock - so far 2 months w/o BSOD and all temps under 55C
2014 Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4770K ASUS Maximus VI Hero ASUS GTX780 Ti Corsair Vengeance Pro 2400MHz 4x4Gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 2Tb LG DVD-RW Corsair H105 Windows 7 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 42 inch LED TV Logitech G19 Corsair AX860i Cooler Master Storm Trooper 
MouseAudio
Cyborg RAT 9 Turtle Beach PX4 
  hide details  
Reply
2014 Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 4770K ASUS Maximus VI Hero ASUS GTX780 Ti Corsair Vengeance Pro 2400MHz 4x4Gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 2Tb LG DVD-RW Corsair H105 Windows 7 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 42 inch LED TV Logitech G19 Corsair AX860i Cooler Master Storm Trooper 
MouseAudio
Cyborg RAT 9 Turtle Beach PX4 
  hide details  
Reply
post #890 of 2086
Might be a silly question but where do i plug in the bluetooth module that came with the Mother Board? Thank you
Ghost
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500 Asus Maximus IV Extreme 2 Diamond 6970 Mushkin 8 GB 
Hard DriveOSMonitorPower
SSD Kingston x2 Windows 7 64 Sony 46 XBR Corsair AX850 
CaseMouseMouse PadAudio
HAF 932 Steelseries Ikari Steelseries Huge Ginormous Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro 
Other
M-Audio BX5A  
  hide details  
Reply
Ghost
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500 Asus Maximus IV Extreme 2 Diamond 6970 Mushkin 8 GB 
Hard DriveOSMonitorPower
SSD Kingston x2 Windows 7 64 Sony 46 XBR Corsair AX850 
CaseMouseMouse PadAudio
HAF 932 Steelseries Ikari Steelseries Huge Ginormous Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro 
Other
M-Audio BX5A  
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › [Official] Asus Maximus IV Extreme Owners Club