Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Windows 7 Ultimate x64 Installation Problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Windows 7 Ultimate x64 Installation Problem - Page 4

post #31 of 55
Any luck yet? You could try swapping the disk out into your computer if it is the same as the one you have built for your parents. If it doesn't boot then you can be certain it is a problem with the disk.
 
Budget Build
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.8GHz - 1.38v - 24/7 Gigabyte Z68AP-D3 XFX R7970 Black Edition G.Skill Ripjaws 8GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate 1TB Samsung BluRay Noctua NH-D14 + 3 NF-F12 fans Windows 7 Professional 64bit 
PowerCase
OCZ Fatal1ty 750w Silverstone Raven RV-02-W 
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 E0 Gigabyte G31M ES-2L HD 5670 4 GB generic value RAM 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500GB Scythe Yasya 1000 Windows 7 Professional 64bit Corsair CX430 
Case
Thermaltake 
  hide details  
Reply
 
Budget Build
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.8GHz - 1.38v - 24/7 Gigabyte Z68AP-D3 XFX R7970 Black Edition G.Skill Ripjaws 8GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate 1TB Samsung BluRay Noctua NH-D14 + 3 NF-F12 fans Windows 7 Professional 64bit 
PowerCase
OCZ Fatal1ty 750w Silverstone Raven RV-02-W 
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 E0 Gigabyte G31M ES-2L HD 5670 4 GB generic value RAM 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500GB Scythe Yasya 1000 Windows 7 Professional 64bit Corsair CX430 
Case
Thermaltake 
  hide details  
Reply
post #32 of 55
Thread Starter 
I ran Memtest for 12 hours while I slept, 0 errors. I borrowed a 7 Ultimate x64 from on of my friends, I'm going to try to reinstall and see how it goes.
My System
(16 items)
 
Laptop
(6 items)
 
Home Server
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2630QM Clevo P151HM1 nVidia GeForce GTX 560M 8GB DDR3 1333MHz  
Hard DriveOS
750GB 7200RPM Windows 7 Ultimate x64 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
Laptop
(6 items)
 
Home Server
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2630QM Clevo P151HM1 nVidia GeForce GTX 560M 8GB DDR3 1333MHz  
Hard DriveOS
750GB 7200RPM Windows 7 Ultimate x64 
  hide details  
Reply
post #33 of 55
Just to double check, did you say you had a completely IDENTICAL system running fine?
 
Budget Build
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.8GHz - 1.38v - 24/7 Gigabyte Z68AP-D3 XFX R7970 Black Edition G.Skill Ripjaws 8GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate 1TB Samsung BluRay Noctua NH-D14 + 3 NF-F12 fans Windows 7 Professional 64bit 
PowerCase
OCZ Fatal1ty 750w Silverstone Raven RV-02-W 
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 E0 Gigabyte G31M ES-2L HD 5670 4 GB generic value RAM 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500GB Scythe Yasya 1000 Windows 7 Professional 64bit Corsair CX430 
Case
Thermaltake 
  hide details  
Reply
 
Budget Build
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.8GHz - 1.38v - 24/7 Gigabyte Z68AP-D3 XFX R7970 Black Edition G.Skill Ripjaws 8GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate 1TB Samsung BluRay Noctua NH-D14 + 3 NF-F12 fans Windows 7 Professional 64bit 
PowerCase
OCZ Fatal1ty 750w Silverstone Raven RV-02-W 
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 E0 Gigabyte G31M ES-2L HD 5670 4 GB generic value RAM 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500GB Scythe Yasya 1000 Windows 7 Professional 64bit Corsair CX430 
Case
Thermaltake 
  hide details  
Reply
post #34 of 55
Thread Starter 
What do you mean by a completely identical system? I only have one system and it never ran "fine"
My System
(16 items)
 
Laptop
(6 items)
 
Home Server
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2630QM Clevo P151HM1 nVidia GeForce GTX 560M 8GB DDR3 1333MHz  
Hard DriveOS
750GB 7200RPM Windows 7 Ultimate x64 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
Laptop
(6 items)
 
Home Server
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2630QM Clevo P151HM1 nVidia GeForce GTX 560M 8GB DDR3 1333MHz  
Hard DriveOS
750GB 7200RPM Windows 7 Ultimate x64 
  hide details  
Reply
post #35 of 55
Quote:
Originally Posted by GerroffMe View Post
Just to double check, did you say you had a completely IDENTICAL system running fine?
haha yeah sorry ignore that post completely I got some threads muddled in my head.
 
Budget Build
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.8GHz - 1.38v - 24/7 Gigabyte Z68AP-D3 XFX R7970 Black Edition G.Skill Ripjaws 8GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate 1TB Samsung BluRay Noctua NH-D14 + 3 NF-F12 fans Windows 7 Professional 64bit 
PowerCase
OCZ Fatal1ty 750w Silverstone Raven RV-02-W 
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 E0 Gigabyte G31M ES-2L HD 5670 4 GB generic value RAM 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500GB Scythe Yasya 1000 Windows 7 Professional 64bit Corsair CX430 
Case
Thermaltake 
  hide details  
Reply
 
Budget Build
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.8GHz - 1.38v - 24/7 Gigabyte Z68AP-D3 XFX R7970 Black Edition G.Skill Ripjaws 8GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate 1TB Samsung BluRay Noctua NH-D14 + 3 NF-F12 fans Windows 7 Professional 64bit 
PowerCase
OCZ Fatal1ty 750w Silverstone Raven RV-02-W 
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 E0 Gigabyte G31M ES-2L HD 5670 4 GB generic value RAM 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500GB Scythe Yasya 1000 Windows 7 Professional 64bit Corsair CX430 
Case
Thermaltake 
  hide details  
Reply
post #36 of 55
I just had a closer look at both the RAM and the motherboard and I can't see anything to suggest they are incompatible. In the BIOS can you try resetting to defaults from the CMOS and just making sure everything is voltaged to either normal or auto and that all timings are set to their defaults. Anywhere that looks like it might be running strangely for example if it says "Custom clock speeds - enabled" then disable it.

Can you try the memory in any other computer or borrow a stick from someone?

More importantly which colours are your RAM in at the minute, white or red? are they both in the same colour i.e. not next to each other?
 
Budget Build
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.8GHz - 1.38v - 24/7 Gigabyte Z68AP-D3 XFX R7970 Black Edition G.Skill Ripjaws 8GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate 1TB Samsung BluRay Noctua NH-D14 + 3 NF-F12 fans Windows 7 Professional 64bit 
PowerCase
OCZ Fatal1ty 750w Silverstone Raven RV-02-W 
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 E0 Gigabyte G31M ES-2L HD 5670 4 GB generic value RAM 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500GB Scythe Yasya 1000 Windows 7 Professional 64bit Corsair CX430 
Case
Thermaltake 
  hide details  
Reply
 
Budget Build
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.8GHz - 1.38v - 24/7 Gigabyte Z68AP-D3 XFX R7970 Black Edition G.Skill Ripjaws 8GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate 1TB Samsung BluRay Noctua NH-D14 + 3 NF-F12 fans Windows 7 Professional 64bit 
PowerCase
OCZ Fatal1ty 750w Silverstone Raven RV-02-W 
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 E0 Gigabyte G31M ES-2L HD 5670 4 GB generic value RAM 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500GB Scythe Yasya 1000 Windows 7 Professional 64bit Corsair CX430 
Case
Thermaltake 
  hide details  
Reply
post #37 of 55
Thread Starter 
Volatge_Drop suggested that I set everything in my BIOS to manual and it helped me get through windows installation but I kept getting the BSOD when I was in windows.

I'm trying to install with my friends disk now to see if it was the disk that was the problem.

My RAM are both in the red slots, DDR3_A1 and DDR3_B1 I believe.
My System
(16 items)
 
Laptop
(6 items)
 
Home Server
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2630QM Clevo P151HM1 nVidia GeForce GTX 560M 8GB DDR3 1333MHz  
Hard DriveOS
750GB 7200RPM Windows 7 Ultimate x64 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
Laptop
(6 items)
 
Home Server
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2630QM Clevo P151HM1 nVidia GeForce GTX 560M 8GB DDR3 1333MHz  
Hard DriveOS
750GB 7200RPM Windows 7 Ultimate x64 
  hide details  
Reply
post #38 of 55
A new disk may well help the situation. You might want to try booting from Ubuntu live or NTSF boot to attempt to check if it is a RAM related problem as well.
 
Budget Build
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.8GHz - 1.38v - 24/7 Gigabyte Z68AP-D3 XFX R7970 Black Edition G.Skill Ripjaws 8GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate 1TB Samsung BluRay Noctua NH-D14 + 3 NF-F12 fans Windows 7 Professional 64bit 
PowerCase
OCZ Fatal1ty 750w Silverstone Raven RV-02-W 
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 E0 Gigabyte G31M ES-2L HD 5670 4 GB generic value RAM 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500GB Scythe Yasya 1000 Windows 7 Professional 64bit Corsair CX430 
Case
Thermaltake 
  hide details  
Reply
 
Budget Build
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.8GHz - 1.38v - 24/7 Gigabyte Z68AP-D3 XFX R7970 Black Edition G.Skill Ripjaws 8GB 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate 1TB Samsung BluRay Noctua NH-D14 + 3 NF-F12 fans Windows 7 Professional 64bit 
PowerCase
OCZ Fatal1ty 750w Silverstone Raven RV-02-W 
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8400 E0 Gigabyte G31M ES-2L HD 5670 4 GB generic value RAM 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 500GB Scythe Yasya 1000 Windows 7 Professional 64bit Corsair CX430 
Case
Thermaltake 
  hide details  
Reply
post #39 of 55
Thread Starter 
If I booted from Ubuntu live how would I check if the RAM is bad?
I can go grab my RAM out of my system and throw it in this one and see if it works.

Edit: Actually I can't I forgot my systems RAM is DDR2.
My System
(16 items)
 
Laptop
(6 items)
 
Home Server
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2630QM Clevo P151HM1 nVidia GeForce GTX 560M 8GB DDR3 1333MHz  
Hard DriveOS
750GB 7200RPM Windows 7 Ultimate x64 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
Laptop
(6 items)
 
Home Server
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2630QM Clevo P151HM1 nVidia GeForce GTX 560M 8GB DDR3 1333MHz  
Hard DriveOS
750GB 7200RPM Windows 7 Ultimate x64 
  hide details  
Reply
post #40 of 55
Thread Starter 
I just got 2 new errors during the install:
Code:
The file or directory
D:\Windiws\winsxs\x86_microsoft.grouppolicy.admtmpleditor_31
bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_dae79ed8805b2677 is
corrupt and unreadable. Please run the chkdsk utility.
Code:
Windows cannot install required files. The file may be corrupt or missing. Make sure all files required for installation are available, and restart the installation.
Error code: 0x80070570
Hard Drive is bad maybe, I guess I'll run chkdsk again.
My System
(16 items)
 
Laptop
(6 items)
 
Home Server
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2630QM Clevo P151HM1 nVidia GeForce GTX 560M 8GB DDR3 1333MHz  
Hard DriveOS
750GB 7200RPM Windows 7 Ultimate x64 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
Laptop
(6 items)
 
Home Server
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2630QM Clevo P151HM1 nVidia GeForce GTX 560M 8GB DDR3 1333MHz  
Hard DriveOS
750GB 7200RPM Windows 7 Ultimate x64 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Windows
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Windows › Windows 7 Ultimate x64 Installation Problem