Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Temperature Concerns
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Temperature Concerns

post #1 of 8
Thread Starter 
I have two 240MM radiators with AP-14's on.

My GPU hits 80c During BC2 and the i7 hits around 75.

Do I need more radiator surface area? I have just about enough room to add another 120 in, would that make a big difference?

The problem is, the temps never used to be this bad. I used to hit 55c max on the GPU and maybe 65 on the CPU, so i know the waterblocks are mounted correctly. It's only been a month since I put the loop together and temps have seem to have gone to crap. I have cleaned out the radiators with compressed air so I don't think that's the problem.

The room has gotten a little hotter since January but not enough to increase the temps by that much?

The top radiator in my case gets very hot to the touch (swiftech MCR220 so it's quite thin) compared to my EK rad which is twice as thick. The EK one seems to always be considerably cool.

Any tips or ideas as to why this is happening would be great. Thanks.
Edited by Outcasst - 2/23/11 at 10:16am
My System
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-7700k Asus Maximus IX Hero EVGA GTX 1080 Ti 16GB Corsair Vengeance LED 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 Evo NVme Corsair Neutron GTX 240GB Mushkin Chronos 480GB Toshiba 1TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 120GB NZXT Kraken X62 Windows 10 x64 Pro Dell S2716DG 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K90 Corsair AX850 NZXT S340 Elite White Steelseries Rival 
Mouse PadAudio
Razer Goliathus Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
My System
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-7700k Asus Maximus IX Hero EVGA GTX 1080 Ti 16GB Corsair Vengeance LED 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 Evo NVme Corsair Neutron GTX 240GB Mushkin Chronos 480GB Toshiba 1TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 120GB NZXT Kraken X62 Windows 10 x64 Pro Dell S2716DG 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K90 Corsair AX850 NZXT S340 Elite White Steelseries Rival 
Mouse PadAudio
Razer Goliathus Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
post #2 of 8
lol way high temps i think. i have a single 360 rad for my loop and it cools down my i7 @ 4ghz and my gtx 570 sc

cpu max load temps are 65c° and my gpu load temps are 47c° something is wrong..

maybe the TIM ? in my case with the TIM that came with my RASA my cpu load temps were 78c° then i bpugth and apply the TG1 from thermaltake and i have temps i report few lines back
Yukss´s rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930k @4.6ghz HT 1.3 v EVGA X79 FTW gtx 1080 FE with EK waterblock 16gb Corsair Vengance 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
OCZ vertex 3 240gb  Samsung 1tb Custom Watercooling Loop Windows 10 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 27" 2ms 1920*1080 G.SKILL km570 mx Corsair HX 850w Thermaltake core p5 
MouseMouse PadAudio
Saitek R.A.T 5 Razer Goliathus speed SoundBlaster x-fi Titaniun 
  hide details  
Reply
Yukss´s rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930k @4.6ghz HT 1.3 v EVGA X79 FTW gtx 1080 FE with EK waterblock 16gb Corsair Vengance 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
OCZ vertex 3 240gb  Samsung 1tb Custom Watercooling Loop Windows 10 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 27" 2ms 1920*1080 G.SKILL km570 mx Corsair HX 850w Thermaltake core p5 
MouseMouse PadAudio
Saitek R.A.T 5 Razer Goliathus speed SoundBlaster x-fi Titaniun 
  hide details  
Reply
post #3 of 8
Thread Starter 
The temps where never that bad though. They have only got worse in the last two weeks or so.
My System
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-7700k Asus Maximus IX Hero EVGA GTX 1080 Ti 16GB Corsair Vengeance LED 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 Evo NVme Corsair Neutron GTX 240GB Mushkin Chronos 480GB Toshiba 1TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 120GB NZXT Kraken X62 Windows 10 x64 Pro Dell S2716DG 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K90 Corsair AX850 NZXT S340 Elite White Steelseries Rival 
Mouse PadAudio
Razer Goliathus Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
My System
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-7700k Asus Maximus IX Hero EVGA GTX 1080 Ti 16GB Corsair Vengeance LED 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 Evo NVme Corsair Neutron GTX 240GB Mushkin Chronos 480GB Toshiba 1TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 120GB NZXT Kraken X62 Windows 10 x64 Pro Dell S2716DG 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K90 Corsair AX850 NZXT S340 Elite White Steelseries Rival 
Mouse PadAudio
Razer Goliathus Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
post #4 of 8
maybe your cpu block is gunked up, also check your pump might be a problem with it
Viper X
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 950 4.2 @ 1.36v Gigabyte X58A-UD3R rev.2 MSI 470 3 SLI Patriot Viper III 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial C300 64GB SATA III 6.0 SSD LG Blueray Drive Windows 7 64 3x BenQ 24inch LED 
PowerCaseMouse
Corsair AX1200 Corsair 700D R.A.T 7 
  hide details  
Reply
Viper X
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 950 4.2 @ 1.36v Gigabyte X58A-UD3R rev.2 MSI 470 3 SLI Patriot Viper III 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial C300 64GB SATA III 6.0 SSD LG Blueray Drive Windows 7 64 3x BenQ 24inch LED 
PowerCaseMouse
Corsair AX1200 Corsair 700D R.A.T 7 
  hide details  
Reply
post #5 of 8
Thread Starter 
There should be no gunk, entire loop has no direct sunlight (black tubing) and there are no additives apart from PT nuke. Pump may be a problem though.
My System
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-7700k Asus Maximus IX Hero EVGA GTX 1080 Ti 16GB Corsair Vengeance LED 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 Evo NVme Corsair Neutron GTX 240GB Mushkin Chronos 480GB Toshiba 1TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 120GB NZXT Kraken X62 Windows 10 x64 Pro Dell S2716DG 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K90 Corsair AX850 NZXT S340 Elite White Steelseries Rival 
Mouse PadAudio
Razer Goliathus Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
My System
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-7700k Asus Maximus IX Hero EVGA GTX 1080 Ti 16GB Corsair Vengeance LED 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 Evo NVme Corsair Neutron GTX 240GB Mushkin Chronos 480GB Toshiba 1TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 120GB NZXT Kraken X62 Windows 10 x64 Pro Dell S2716DG 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K90 Corsair AX850 NZXT S340 Elite White Steelseries Rival 
Mouse PadAudio
Razer Goliathus Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
post #6 of 8
I would check to see if there are hose kinks, gunked up components, etc. Are you using any coolant additives?

Edit: Nevermind, beat me to it
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k ASRock P67 Extreme4 MSI GTX 580 Lightning 2x4GB Corsair Vengeance DDR3 1866 9-10-9-27-1T 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Mushkin 60GB SSD + 2xWD Black 500GB RAID0 Sony DVD-RW Noctua NH-D14 Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 22" 1080p + Acer 18" Das Keyboard - MX Blue Antec TruePower New TP-650 Cooler Master HAF 922 Black 
Mouse
Logitech 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k ASRock P67 Extreme4 MSI GTX 580 Lightning 2x4GB Corsair Vengeance DDR3 1866 9-10-9-27-1T 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Mushkin 60GB SSD + 2xWD Black 500GB RAID0 Sony DVD-RW Noctua NH-D14 Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 22" 1080p + Acer 18" Das Keyboard - MX Blue Antec TruePower New TP-650 Cooler Master HAF 922 Black 
Mouse
Logitech 
  hide details  
Reply
post #7 of 8
Thread Starter 
If the first radiator is hot, would that indicate a need for more cooling surface area i.e adding another radiator? I can fit another 120 in the case but that's it.
My System
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-7700k Asus Maximus IX Hero EVGA GTX 1080 Ti 16GB Corsair Vengeance LED 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 Evo NVme Corsair Neutron GTX 240GB Mushkin Chronos 480GB Toshiba 1TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 120GB NZXT Kraken X62 Windows 10 x64 Pro Dell S2716DG 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K90 Corsair AX850 NZXT S340 Elite White Steelseries Rival 
Mouse PadAudio
Razer Goliathus Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
My System
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-7700k Asus Maximus IX Hero EVGA GTX 1080 Ti 16GB Corsair Vengeance LED 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 Evo NVme Corsair Neutron GTX 240GB Mushkin Chronos 480GB Toshiba 1TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 120GB NZXT Kraken X62 Windows 10 x64 Pro Dell S2716DG 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K90 Corsair AX850 NZXT S340 Elite White Steelseries Rival 
Mouse PadAudio
Razer Goliathus Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
post #8 of 8
Well since you said the temps used to be better, that leads me to thing something has changed in your loop. Did you do a thorough inspection? If you want to go to the trouble, I would suggest draining the loop and cleaning out the components. Its up to you.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k ASRock P67 Extreme4 MSI GTX 580 Lightning 2x4GB Corsair Vengeance DDR3 1866 9-10-9-27-1T 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Mushkin 60GB SSD + 2xWD Black 500GB RAID0 Sony DVD-RW Noctua NH-D14 Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 22" 1080p + Acer 18" Das Keyboard - MX Blue Antec TruePower New TP-650 Cooler Master HAF 922 Black 
Mouse
Logitech 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k ASRock P67 Extreme4 MSI GTX 580 Lightning 2x4GB Corsair Vengeance DDR3 1866 9-10-9-27-1T 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Mushkin 60GB SSD + 2xWD Black 500GB RAID0 Sony DVD-RW Noctua NH-D14 Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 22" 1080p + Acer 18" Das Keyboard - MX Blue Antec TruePower New TP-650 Cooler Master HAF 922 Black 
Mouse
Logitech 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Temperature Concerns