Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Anyone still having problems with 480GTX SLI on Win7?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Anyone still having problems with 480GTX SLI on Win7?

post #1 of 11
Thread Starter 
Some "unreliable" friends of mine are trying to put me off from adding a 480gtx to my rig, making it a 2 way SLI, saying that many others were having trouble with SLI in win7. Code43 error.
Is that so?
Although I saw it around on the net it all seems to be from early 2010, and I find that hard to believe with so many SLI setups here on OCN alone but decided to ask anyway.
Anybody having problems with 400 series SLI in windows 7?
post #2 of 11
never had a problem. just pluged my second card in and enabled SLI, runs like a dream.
Main Rig
(15 items)
 
Work Rig
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k Asus X99 Deluxe MSI GTX980 Ti Gaming/EK GPU Block Corsair 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
M4 128GB,C300 128GB, F3 1TB  480mm RAD, 655/top, 250mm RES, EK LX CPU Block windows 7 PRO 64bit Asus PB278Q 
PowerCase
Enermax Platimax 1500W Cosmos S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k ASUS P8Z77-V MSI GT 610 1GB Corsair 1333mhz 16GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Intel 330 60GB Cooler Master Hyper 212 EVO W7 Corsair CX500M 
Case
Cooler Master Elite 334U 
  hide details  
Reply
Main Rig
(15 items)
 
Work Rig
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k Asus X99 Deluxe MSI GTX980 Ti Gaming/EK GPU Block Corsair 16GB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
M4 128GB,C300 128GB, F3 1TB  480mm RAD, 655/top, 250mm RES, EK LX CPU Block windows 7 PRO 64bit Asus PB278Q 
PowerCase
Enermax Platimax 1500W Cosmos S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k ASUS P8Z77-V MSI GT 610 1GB Corsair 1333mhz 16GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Intel 330 60GB Cooler Master Hyper 212 EVO W7 Corsair CX500M 
Case
Cooler Master Elite 334U 
  hide details  
Reply
post #3 of 11
Quote:
Originally Posted by driftingforlife View Post
never had a problem. just pluged my second card in and enabled SLI, runs like a dream.
ditto
VR machine
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k  ASUS Z97I-Plus mITX ASUS GTX 1080 Ti Turbo 8G EVGA 1600 C9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung Spinpoint 1TB Samsung T3 250GB SSD Corsair H60 Windows 8.1 64 bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Sony HW45ES Projector w 120" Acoustically Trans... VR- HTC VIVE  Razer Turret EVGA Supernova 550 G2 
CaseAudioAudio
Corsair 250D Yamaha RX-V781 Emotiva Airmotiv Speakers 
  hide details  
Reply
VR machine
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4790k  ASUS Z97I-Plus mITX ASUS GTX 1080 Ti Turbo 8G EVGA 1600 C9 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung Spinpoint 1TB Samsung T3 250GB SSD Corsair H60 Windows 8.1 64 bit 
MonitorMonitorKeyboardPower
Sony HW45ES Projector w 120" Acoustically Trans... VR- HTC VIVE  Razer Turret EVGA Supernova 550 G2 
CaseAudioAudio
Corsair 250D Yamaha RX-V781 Emotiva Airmotiv Speakers 
  hide details  
Reply
post #4 of 11
No problem here!
post #5 of 11
Quote:
Originally Posted by Ulver View Post
Some "unreliable" friends of mine are trying to put me off from adding a 480gtx to my rig, making it a 2 way SLI, saying that many others were having trouble with SLI in win7. Code43 error.
Is that so?
Although I saw it around on the net it all seems to be from early 2010, and I find that hard to believe with so many SLI setups here on OCN alone but decided to ask anyway.
Anybody having problems with 400 series SLI in windows 7?
I had the GTX 480 in SLI before, and I can say that I have never gotten that error message.
Mugendramon
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4670k ASrock Z87 Extreme6 R9 290 Crossfire Samsung 8GB DDR3 2133mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
WD Black 1T Samsung Spinpoint F3 1 TB EK Supreme HF Rev 2.0  HW GTX 360 Rad 
CoolingOSMonitorPower
EK Acetal waterblock W7 64 bit Yamakasi Catleap Q270 2560x1440p Corsair AX850 
CaseAudio
Corsair 800D Creative Titanium HD  
  hide details  
Reply
Mugendramon
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4670k ASrock Z87 Extreme6 R9 290 Crossfire Samsung 8GB DDR3 2133mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
WD Black 1T Samsung Spinpoint F3 1 TB EK Supreme HF Rev 2.0  HW GTX 360 Rad 
CoolingOSMonitorPower
EK Acetal waterblock W7 64 bit Yamakasi Catleap Q270 2560x1440p Corsair AX850 
CaseAudio
Corsair 800D Creative Titanium HD  
  hide details  
Reply
post #6 of 11
Thread Starter 
Good to hear, thanks guys!
post #7 of 11
My old 480 sli worked just fine in win 7
Stormy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core I5-3570K Gigabyte Z77X-D3H Geforce GTX Titan Geforce GTX Titan 
RAMHard DriveHard DriveOS
Samsung 30nm 16GB Corsair Neutron GTX 120GB Plextor M5P 256GB Win 8 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U3011 Razer Blackwidow Tournament Edition Coolermaster Silent Pro Platinum 1000W Coolermaster Storm Stryker 
Mouse
Razer Taipan 
  hide details  
Reply
Stormy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core I5-3570K Gigabyte Z77X-D3H Geforce GTX Titan Geforce GTX Titan 
RAMHard DriveHard DriveOS
Samsung 30nm 16GB Corsair Neutron GTX 120GB Plextor M5P 256GB Win 8 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U3011 Razer Blackwidow Tournament Edition Coolermaster Silent Pro Platinum 1000W Coolermaster Storm Stryker 
Mouse
Razer Taipan 
  hide details  
Reply
post #8 of 11
on the other hand there are so many people having SLI problems in win7 and am one of them sadly... my 2nd card is only 1 week old...
post #9 of 11
had the problems when i decide to switch my cards (make top card bottom; bottom card top)

but if u ever encounter such problem, first, uninstall everything and put ONE card into the first PCI-E slot. start up windows, make sure everything's ok, let windows do it's thing. then shut down
install the 2nd card and SLI bridge. and then again start up windows, let it install driver, and restart.

I just fixed this problem like a few minutes ago, went on OCN and saw thread
Dream PC
(17 items)
 
Surface Pro 3
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL Core i7 6700K ASUS Maximus VIII Hero Z170 MSI Geforce GTX 980 Ti Gaming 6G G.SKILL Ripjaws 4 series 16GB DDR4 3000 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SAMSUNG SM951 NVMe 512GB SAMSUNG 850 EVO 1TB COOLER MASTER Nepton 280L MICROSOFT Windows 10 Pro x64 
MonitorMonitorKeyboardPower
BENQ XL2420TE DELL UltraSharp U2415 WASD V2 custom CORSAIR HX850i 
CaseMouseAudioOther
NZXT H440 white CORSAIR Vengeance M95 CREATIVE Sound Blaster Z CPU Delid 
Other
LED Lighting 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 4300U Microsoft Surface Intel HD Graphics 4400 8 GB DDR3L 
Hard DriveOSKeyboardMouse
256 GB SSD Windows 10 Pro x64 Surface Pro 4 Type Cover with Fingerprint ID Microsoft Arc Mouse Surface Edition 
  hide details  
Reply
Dream PC
(17 items)
 
Surface Pro 3
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL Core i7 6700K ASUS Maximus VIII Hero Z170 MSI Geforce GTX 980 Ti Gaming 6G G.SKILL Ripjaws 4 series 16GB DDR4 3000 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SAMSUNG SM951 NVMe 512GB SAMSUNG 850 EVO 1TB COOLER MASTER Nepton 280L MICROSOFT Windows 10 Pro x64 
MonitorMonitorKeyboardPower
BENQ XL2420TE DELL UltraSharp U2415 WASD V2 custom CORSAIR HX850i 
CaseMouseAudioOther
NZXT H440 white CORSAIR Vengeance M95 CREATIVE Sound Blaster Z CPU Delid 
Other
LED Lighting 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 4300U Microsoft Surface Intel HD Graphics 4400 8 GB DDR3L 
Hard DriveOSKeyboardMouse
256 GB SSD Windows 10 Pro x64 Surface Pro 4 Type Cover with Fingerprint ID Microsoft Arc Mouse Surface Edition 
  hide details  
Reply
post #10 of 11
Quote:
Originally Posted by driftingforlife View Post
never had a problem. just pluged my second card in and enabled SLI, runs like a dream.
Same.

Although I bet you got that from all the other replies.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k ASUS P8P67 WS Revolution 2 x Asus GTX470 900/1800/1700 Corsair Vengence 8gb 
Hard DriveOSMonitorPower
120gb ssd, 4 x 1TB F3's Raid 0, 2TB F4 Backup Windows 7 Catleap 27 1440p Enermax Revolution 1050w 
Case
Case Labs M8 with pedestal  
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k ASUS P8P67 WS Revolution 2 x Asus GTX470 900/1800/1700 Corsair Vengence 8gb 
Hard DriveOSMonitorPower
120gb ssd, 4 x 1TB F3's Raid 0, 2TB F4 Backup Windows 7 Catleap 27 1440p Enermax Revolution 1050w 
Case
Case Labs M8 with pedestal  
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Anyone still having problems with 480GTX SLI on Win7?