Overclock.net › Forums › General Hardware › General Processor Discussions › Computer won't boot up after installing cooler master 212
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Computer won't boot up after installing cooler master 212 - Page 2

post #11 of 20
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by TheCondor13 View Post
did you use thermal paste haha. sound simple...but when i was 12 and made my first rig...totally forgot thermal paste and it would post.
Yes, yes I did use thermal paste
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955BE@ 4.3Ghz 1.49v Stable on air! ASUS M4A87TD EVO EVGA GTX 460 1Gb 880/1800/2150 1.062v 6gb 1400Mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
Just 2 normal HDD's. Windows 7 Ultimate 64bit Asus H233H 23in Widescreen 1920x1080 Antec Eathwatts 650w 
Case
Modded Raidmax Tornado ATX 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955BE@ 4.3Ghz 1.49v Stable on air! ASUS M4A87TD EVO EVGA GTX 460 1Gb 880/1800/2150 1.062v 6gb 1400Mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
Just 2 normal HDD's. Windows 7 Ultimate 64bit Asus H233H 23in Widescreen 1920x1080 Antec Eathwatts 650w 
Case
Modded Raidmax Tornado ATX 
  hide details  
Reply
post #12 of 20
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Mr. Mojo View Post
I'd double check the backplate. I know when I installed mine, the instructions were a bit vague on which direction it should face.


Edit: Are you sure you didn't damage the mobo when installing it? I was scared with mine because it actually physically warped my mobo to a noticeable degree. I had to back all 4 screws out 1/2 turn to make it flat again.
I'm not sure, I still believe I just did connect all the power connectors correctly though, how would I tell if I damaged it?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955BE@ 4.3Ghz 1.49v Stable on air! ASUS M4A87TD EVO EVGA GTX 460 1Gb 880/1800/2150 1.062v 6gb 1400Mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
Just 2 normal HDD's. Windows 7 Ultimate 64bit Asus H233H 23in Widescreen 1920x1080 Antec Eathwatts 650w 
Case
Modded Raidmax Tornado ATX 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955BE@ 4.3Ghz 1.49v Stable on air! ASUS M4A87TD EVO EVGA GTX 460 1Gb 880/1800/2150 1.062v 6gb 1400Mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
Just 2 normal HDD's. Windows 7 Ultimate 64bit Asus H233H 23in Widescreen 1920x1080 Antec Eathwatts 650w 
Case
Modded Raidmax Tornado ATX 
  hide details  
Reply
post #13 of 20
8pin CPU connector? I always forget that one.
post #14 of 20
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Hoops View Post
8pin CPU connector? I always forget that one.
Yeah i plugged that in and even if I didn't something would still turn on such as the case fans and lights.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955BE@ 4.3Ghz 1.49v Stable on air! ASUS M4A87TD EVO EVGA GTX 460 1Gb 880/1800/2150 1.062v 6gb 1400Mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
Just 2 normal HDD's. Windows 7 Ultimate 64bit Asus H233H 23in Widescreen 1920x1080 Antec Eathwatts 650w 
Case
Modded Raidmax Tornado ATX 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955BE@ 4.3Ghz 1.49v Stable on air! ASUS M4A87TD EVO EVGA GTX 460 1Gb 880/1800/2150 1.062v 6gb 1400Mhz 
Hard DriveOSMonitorPower
Just 2 normal HDD's. Windows 7 Ultimate 64bit Asus H233H 23in Widescreen 1920x1080 Antec Eathwatts 650w 
Case
Modded Raidmax Tornado ATX 
  hide details  
Reply
post #15 of 20
is your graphics card powering up when you turn the system on? i mean, turning on a system activates the fans on the GPU's right? if im not mistaken, apologies if im wrong..

try reconnecting everything, power connectors, GPU's, RAMs and all that
Ren - First Born
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K Maximus IV GENE-Z NVIDIA GeForce Matrix GTX 580 Platinum G-Skill RipJawX 8GB 1600MHz  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2x 1TB Samsung F3 in Raid 0 60GB OCZ Vertex 2 Corsair H80 Windows 7 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Hanns.G 27" 1920 x 1200 Apple Aluminum Keyboard Thermaltake ToughPower XT 775w Silverstone TJ08-E 
Mouse
Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
Ren - First Born
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K Maximus IV GENE-Z NVIDIA GeForce Matrix GTX 580 Platinum G-Skill RipJawX 8GB 1600MHz  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2x 1TB Samsung F3 in Raid 0 60GB OCZ Vertex 2 Corsair H80 Windows 7 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Hanns.G 27" 1920 x 1200 Apple Aluminum Keyboard Thermaltake ToughPower XT 775w Silverstone TJ08-E 
Mouse
Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
post #16 of 20
did you by chance accidently take out 1 or 2 wires from the front panel header? if those arent in the exact same order the computer will not turn on. (i know because it happened to me when i changed cases )
post #17 of 20
Quote:
Originally Posted by XxRZxX View Post
Yeah i plugged that in and even if I didn't something would still turn on such as the case fans and lights.
Standoffs. That's all I can think of then. If you didn't install it properly then it will short out your mobo. And I just installed my CM212+ yesterday. :]
post #18 of 20
Quote:
Originally Posted by luckypunk View Post
did you by chance accidently take out 1 or 2 wires from the front panel header? if those arent in the exact same order the computer will not turn on. (i know because it happened to me when i changed cases )
Ohh this is a good one, happened to me once as well.
Ren - First Born
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K Maximus IV GENE-Z NVIDIA GeForce Matrix GTX 580 Platinum G-Skill RipJawX 8GB 1600MHz  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2x 1TB Samsung F3 in Raid 0 60GB OCZ Vertex 2 Corsair H80 Windows 7 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Hanns.G 27" 1920 x 1200 Apple Aluminum Keyboard Thermaltake ToughPower XT 775w Silverstone TJ08-E 
Mouse
Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
Ren - First Born
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K Maximus IV GENE-Z NVIDIA GeForce Matrix GTX 580 Platinum G-Skill RipJawX 8GB 1600MHz  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
2x 1TB Samsung F3 in Raid 0 60GB OCZ Vertex 2 Corsair H80 Windows 7 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Hanns.G 27" 1920 x 1200 Apple Aluminum Keyboard Thermaltake ToughPower XT 775w Silverstone TJ08-E 
Mouse
Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
post #19 of 20
im guessing the header into your mobo is installed wrong somehow. make sure you didnt flip the power button or other buttons upside down. it has happened before
Sim Racing
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 6600k @ 4.5ghz Asrock Z170m Extreme 4 Nvidia 1080TI Founders Edition Kingston HyperX 2666mhz 8GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
OCZ Trion 150 240gb SSD Samsung 850 Evo 500gb SSD Noctua U12S Windows 10 
MonitorPowerCaseAudio
3x Dell S2417DG @ 165hz Seasonic SS-KM3 850w Fractal Design Arc Mini R2 Soundblaster Z  
AudioOther
Philips X2 Headphones Obutto oZone Racing Cockpit 
  hide details  
Reply
Sim Racing
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 6600k @ 4.5ghz Asrock Z170m Extreme 4 Nvidia 1080TI Founders Edition Kingston HyperX 2666mhz 8GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
OCZ Trion 150 240gb SSD Samsung 850 Evo 500gb SSD Noctua U12S Windows 10 
MonitorPowerCaseAudio
3x Dell S2417DG @ 165hz Seasonic SS-KM3 850w Fractal Design Arc Mini R2 Soundblaster Z  
AudioOther
Philips X2 Headphones Obutto oZone Racing Cockpit 
  hide details  
Reply
post #20 of 20
Quote:
Originally Posted by GMcDougal View Post
im guessing the header into your mobo is installed wrong somehow. make sure you didnt flip the power button or other buttons upside down. it has happened before
The polarity on the power/reset switches doesn't matter. It's only the LEDs that won't work if they are reversed.
 
Da Bestest Juju
(16 items)
 
Hulk Smash
(12 items)
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7 4710HQ NVIDIA GeForce GTX 970M 16GB DDR3L Samsung 850 EVO 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
HGST Travelstar 7K100 Windows 10 BenQ XL2720T Microsoft Sidewinder X4 
MouseMouse PadAudioAudio
Gigabyte M8000X Steelseries Logitech x-540 MTX iX1 Headphones 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4690k Gigabyte GA-Z97X-UD3H-BK Zotac GTX 970 Corsair Dominator  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M550 M.2 SSD Corsair Force 3 SSD Seagate Barracuda Samsung Blu-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H60 Windows 10 Home ASUS VN247H-P Logitech K310 
PowerCaseMouseAudio
Rosewill Photon 750 BitFenix BFC-NEO-100-WWWKP-RP iHome Logitech S220 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k AsRock Extreme3 Gen3 EVGA GTX 470 G.Skill Ripjaws 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
Western Digital Black 640 DVD Windows 7 Ultimate x64 CM Storm Devastator - LED Gaming Keyboard & Mou... 
PowerCaseMouseAudio
Cooler Master RS-600 Cooler Master 690 II Advanced CM Storm Devastator - LED Gaming Keyboard & Mou... Logitech z-213 
  hide details  
Reply
 
Da Bestest Juju
(16 items)
 
Hulk Smash
(12 items)
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7 4710HQ NVIDIA GeForce GTX 970M 16GB DDR3L Samsung 850 EVO 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
HGST Travelstar 7K100 Windows 10 BenQ XL2720T Microsoft Sidewinder X4 
MouseMouse PadAudioAudio
Gigabyte M8000X Steelseries Logitech x-540 MTX iX1 Headphones 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-4690k Gigabyte GA-Z97X-UD3H-BK Zotac GTX 970 Corsair Dominator  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M550 M.2 SSD Corsair Force 3 SSD Seagate Barracuda Samsung Blu-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H60 Windows 10 Home ASUS VN247H-P Logitech K310 
PowerCaseMouseAudio
Rosewill Photon 750 BitFenix BFC-NEO-100-WWWKP-RP iHome Logitech S220 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k AsRock Extreme3 Gen3 EVGA GTX 470 G.Skill Ripjaws 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
Western Digital Black 640 DVD Windows 7 Ultimate x64 CM Storm Devastator - LED Gaming Keyboard & Mou... 
PowerCaseMouseAudio
Cooler Master RS-600 Cooler Master 690 II Advanced CM Storm Devastator - LED Gaming Keyboard & Mou... Logitech z-213 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: General Processor Discussions
Overclock.net › Forums › General Hardware › General Processor Discussions › Computer won't boot up after installing cooler master 212