Overclock.net › Forums › Components › Memory › New memory causes system failure?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

New memory causes system failure?

post #1 of 5
Thread Starter 
So the new RAMs I ordered today came in the mail, so I quickly removed my old ones with these. Here's the problem: the computer seems to start, but there is nothing on the screen. I use a logitech G510 so usually the lights would come on when the system boots, but they didn't.

I have tried to adjust the clear cmos jumpers, then pulling the battery out then putting it back in (I pulled the power cord out each time), but apparently nothing works. This is my motherboard.

Can someone help? Thanks.
post #2 of 5
Try booting with one stick-set voltage and timings
Amelia
(13 items)
 
Professional
(13 items)
 
RCPC#1
(17 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1100t MSI 890FX GD65 MSI Radeon HD5670 GSkill RipjawsX DDR3 PC3 12800 2x4GB CL8 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Black 1TB SATA III Samsung BD Zalman 9900MAX Windows 7 64 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
AOC 22" LED Logitech Kingwin Lazer Platinum 500w Fractal Design R3 
Other
Samsung 470 SSD 128GB 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X6 960T Asus M4A88T-VEVO Asus Strix R7 370 SuperTalent Perfomance 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
GSkill Snipers Monster Daytona Seagate Barracuda 500GB 7,200 RPM 16Mb cache Memorex DVD/RW 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H60 Windows 8N IBM 9494 19" LCD IBM 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair GS500 In Win H-Frame Wolfking OCZ Behemoth 
Audio
JBL Creature 
  hide details  
Reply
Amelia
(13 items)
 
Professional
(13 items)
 
RCPC#1
(17 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1100t MSI 890FX GD65 MSI Radeon HD5670 GSkill RipjawsX DDR3 PC3 12800 2x4GB CL8 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD Black 1TB SATA III Samsung BD Zalman 9900MAX Windows 7 64 Professional 
MonitorKeyboardPowerCase
AOC 22" LED Logitech Kingwin Lazer Platinum 500w Fractal Design R3 
Other
Samsung 470 SSD 128GB 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X6 960T Asus M4A88T-VEVO Asus Strix R7 370 SuperTalent Perfomance 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
GSkill Snipers Monster Daytona Seagate Barracuda 500GB 7,200 RPM 16Mb cache Memorex DVD/RW 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H60 Windows 8N IBM 9494 19" LCD IBM 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair GS500 In Win H-Frame Wolfking OCZ Behemoth 
Audio
JBL Creature 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
Thanks for the quick reply. After I've tried the new sticks and realized they didn't work, I put the old sticks back in and they didn't work either.
post #4 of 5
That is weird. First thought would be DOA/dead-on-arrival RAM, but why the board would go dead as well is weird.
post #5 of 5
Move jumper to clear position, reseat one new/old stick, reset jumper. Could be just bad seating.
Heckling Hestia
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X2 555 Black Edition @ X4 B55 Biostar TA790GXE 6.1 Radeon HD 3300 (IGP) G.Skill F2-6400CL4D-4GBPI-B 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital WD6400AAKS Sony VRU-200S @ NEC Optiarc AD-7200S x64 Dell UltraSharp 2007WFP Rev.A03 (LG.Philips S-IPS) 
PowerCaseMouse
Corsair CMPSU-450VX Thermaltake LANBox VF1000SWA Razer Deathadder C&C Kane's Wrath Edition 
  hide details  
Reply
Heckling Hestia
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X2 555 Black Edition @ X4 B55 Biostar TA790GXE 6.1 Radeon HD 3300 (IGP) G.Skill F2-6400CL4D-4GBPI-B 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Western Digital WD6400AAKS Sony VRU-200S @ NEC Optiarc AD-7200S x64 Dell UltraSharp 2007WFP Rev.A03 (LG.Philips S-IPS) 
PowerCaseMouse
Corsair CMPSU-450VX Thermaltake LANBox VF1000SWA Razer Deathadder C&C Kane's Wrath Edition 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Memory
Overclock.net › Forums › Components › Memory › New memory causes system failure?