Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › New HD showing up as IDE instead of SATA
New Posts  All Forums:Forum Nav:

New HD showing up as IDE instead of SATA

post #1 of 4
Thread Starter 
So I bought a new WD Black 1tb HD and I installed. In BIOS it is showing up as an IDE drive instead of the normal SATA like my other 1tb HD. How do I go about changing this?
Ex Nihilo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 4.05ghz @ 1.35v ASUS P6X58D Premium Sapphire R9 290 4GB Tri-X OC G.Skill PI Series 6gb 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Kingston 64GB SSD V Series/Samsung SpinPoint 1TB Corsair TX850w Cooler Master 690 II Advanced 
  hide details  
Reply
Ex Nihilo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 4.05ghz @ 1.35v ASUS P6X58D Premium Sapphire R9 290 4GB Tri-X OC G.Skill PI Series 6gb 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Kingston 64GB SSD V Series/Samsung SpinPoint 1TB Corsair TX850w Cooler Master 690 II Advanced 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
Try another port.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon w3680 Gigabyte X58A-UD3R GTX 295 Engineering Samples 2X Corsair XMS3 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Sandisk SSD Seagate Corsair H50 W7 Ult 
MonitorMonitorKeyboardCase
Viewsonic VA1912wb Viewsonic VA912b K350 CM HAF 
Mouse
Logitech M570 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon w3680 Gigabyte X58A-UD3R GTX 295 Engineering Samples 2X Corsair XMS3 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Sandisk SSD Seagate Corsair H50 W7 Ult 
MonitorMonitorKeyboardCase
Viewsonic VA1912wb Viewsonic VA912b K350 CM HAF 
Mouse
Logitech M570 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by MR KROGOTH View Post
Try another port.
didn't work, tried the only other open SATA port
Edited by wontonforevuh - 2/26/11 at 6:26pm
Ex Nihilo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 4.05ghz @ 1.35v ASUS P6X58D Premium Sapphire R9 290 4GB Tri-X OC G.Skill PI Series 6gb 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Kingston 64GB SSD V Series/Samsung SpinPoint 1TB Corsair TX850w Cooler Master 690 II Advanced 
  hide details  
Reply
Ex Nihilo
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 4.05ghz @ 1.35v ASUS P6X58D Premium Sapphire R9 290 4GB Tri-X OC G.Skill PI Series 6gb 1600mhz 
Hard DrivePowerCase
Kingston 64GB SSD V Series/Samsung SpinPoint 1TB Corsair TX850w Cooler Master 690 II Advanced 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
my 1tb black shows as ide ultra 6 or whatnot try changing to achi mode?? instead of ide performance isn't impacted but you loose hot swap and some other marginal features has been working for me no problems
Last years model
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
P2 x4 965 c3 M4A78T-E Stock Gskill 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Western DIgital Western Digital Samsung Hp 
CoolingOSMonitorKeyboard
RocketFish P-P Windows 7 MSDN H233H Logitech 520S 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair tx750w CM 690II G5 Coca COla 
Audio
Stock  
  hide details  
Reply
Last years model
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
P2 x4 965 c3 M4A78T-E Stock Gskill 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Western DIgital Western Digital Samsung Hp 
CoolingOSMonitorKeyboard
RocketFish P-P Windows 7 MSDN H233H Logitech 520S 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair tx750w CM 690II G5 Coca COla 
Audio
Stock  
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Hard Drives & Storage
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › New HD showing up as IDE instead of SATA