Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › O/c fine in prime, but not in linx?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

O/c fine in prime, but not in linx?

post #1 of 5
Thread Starter 
I had 4.4ghz working fine in both.
Dropped it down to 4.26, prime runs for hours, no probs.

Linx ran for 18mins, and "encountered a error" checked the log, couldnt find out what said error was...

Is my o/c fine, or is prime just not picking up something ?
Chickn 'n Beer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 - OC to 4gz asrock extreme 3 GTX 480 OC to 800mhz core 1900mhz memory hynix 6gb ddr3 
Hard DriveOSMonitorPower
2 x 1Tb western Digital Win 7 64 32" 100hz / Full Hd monitor 650w 
Case
NZXT Phantom 
  hide details  
Reply
Chickn 'n Beer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 - OC to 4gz asrock extreme 3 GTX 480 OC to 800mhz core 1900mhz memory hynix 6gb ddr3 
Hard DriveOSMonitorPower
2 x 1Tb western Digital Win 7 64 32" 100hz / Full Hd monitor 650w 
Case
NZXT Phantom 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
I dont trust Prime when it comes to testing for stability.

Either drop your clock or increase ur Vcore.
 
HTPC
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930k @ 4.8ghz Asus Rampage IV Extreme 2x EVGA GTX 980 Hydro Copper Samsung 16gb @ 10-11-11-21 1T - 2400mhz 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 850 EVO 500gb, Crucial M4 256gb EK Supremacy full-nickel, EK, MB and GPU blocks 2x Alphacool Monsta 480, Koolance RP-452X2 2x Aquacomputer D5 Usb, MPS Flow 400, Inline Te... 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Professional 64bit Dell U3011+Asus ROG PG278Q 144hz Corsair K70 EVGA SuperNOVA Classified 1500W 
CaseMouseAudio
Caselabs STH10 Logitech G502 Creative X-Fi Titanium HD 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A8-3870K GIGABYTE GA-A75M-UD2H FM1 Nvidia GTX 660 Ti SAMSUNG 16gb DDR3 1600 Low Profile 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
SAMSUNG 840 Series 250GB SATA III 2 x 3TB Seagate Barracuda 7200.14 SATA 3 Asus Blu-Ray Drive Win7 Pro, Win Server 2k8 
PowerCaseAudio
SeaSonic X750 Gold SILVERSTONE Black Aluminum Steel Lascala Series  Onkyo TX-NR818 + Polk RTI A9s and CSI A6 
  hide details  
Reply
 
HTPC
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930k @ 4.8ghz Asus Rampage IV Extreme 2x EVGA GTX 980 Hydro Copper Samsung 16gb @ 10-11-11-21 1T - 2400mhz 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 850 EVO 500gb, Crucial M4 256gb EK Supremacy full-nickel, EK, MB and GPU blocks 2x Alphacool Monsta 480, Koolance RP-452X2 2x Aquacomputer D5 Usb, MPS Flow 400, Inline Te... 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Professional 64bit Dell U3011+Asus ROG PG278Q 144hz Corsair K70 EVGA SuperNOVA Classified 1500W 
CaseMouseAudio
Caselabs STH10 Logitech G502 Creative X-Fi Titanium HD 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A8-3870K GIGABYTE GA-A75M-UD2H FM1 Nvidia GTX 660 Ti SAMSUNG 16gb DDR3 1600 Low Profile 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
SAMSUNG 840 Series 250GB SATA III 2 x 3TB Seagate Barracuda 7200.14 SATA 3 Asus Blu-Ray Drive Win7 Pro, Win Server 2k8 
PowerCaseAudio
SeaSonic X750 Gold SILVERSTONE Black Aluminum Steel Lascala Series  Onkyo TX-NR818 + Polk RTI A9s and CSI A6 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
what test did you run in prime ? small's FFT or blend ? If you only ran smalls FFT, it doesn't test the memory, and linx does, so maybe thats the problem.
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6900k Gigabyte X99 Ultra Gaming GTX 1070 SLI Corsair DDR4 16gb 3200 mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
SSD Crucial 500 GB Corsair H80i Windows 10 64bit BenQ XL2720z 27" 144hz (1920x1080) 
PowerCaseMouse
Corsair 850HX Antec 900 Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6900k Gigabyte X99 Ultra Gaming GTX 1070 SLI Corsair DDR4 16gb 3200 mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
SSD Crucial 500 GB Corsair H80i Windows 10 64bit BenQ XL2720z 27" 144hz (1920x1080) 
PowerCaseMouse
Corsair 850HX Antec 900 Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Thread Starter 
Oh so theres a problem with my ram ? Well due to the link, the 1333mhz ram was running at 1490mhz. So thats likely the problem ?
If i upgraded said ram to 1600mhz, would I be able to run @ 4.26 without errors in linx?
Chickn 'n Beer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 - OC to 4gz asrock extreme 3 GTX 480 OC to 800mhz core 1900mhz memory hynix 6gb ddr3 
Hard DriveOSMonitorPower
2 x 1Tb western Digital Win 7 64 32" 100hz / Full Hd monitor 650w 
Case
NZXT Phantom 
  hide details  
Reply
Chickn 'n Beer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 - OC to 4gz asrock extreme 3 GTX 480 OC to 800mhz core 1900mhz memory hynix 6gb ddr3 
Hard DriveOSMonitorPower
2 x 1Tb western Digital Win 7 64 32" 100hz / Full Hd monitor 650w 
Case
NZXT Phantom 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Quote:
Originally Posted by MysticHawk View Post
Oh so theres a problem with my ram ? Well due to the link, the 1333mhz ram was running at 1490mhz. So thats likely the problem ?
If i upgraded said ram to 1600mhz, would I be able to run @ 4.26 without errors in linx?
Well i don't know if there's a problem with your ram, but it might be a possibility.

What test did you run in prime95 ? smalls FFT or blend ? and what setting were you using in linx ? (smalls fft test only the CPU, blend test the CPU+RAM, linx test CPU+RAM)
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6900k Gigabyte X99 Ultra Gaming GTX 1070 SLI Corsair DDR4 16gb 3200 mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
SSD Crucial 500 GB Corsair H80i Windows 10 64bit BenQ XL2720z 27" 144hz (1920x1080) 
PowerCaseMouse
Corsair 850HX Antec 900 Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6900k Gigabyte X99 Ultra Gaming GTX 1070 SLI Corsair DDR4 16gb 3200 mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
SSD Crucial 500 GB Corsair H80i Windows 10 64bit BenQ XL2720z 27" 144hz (1920x1080) 
PowerCaseMouse
Corsair 850HX Antec 900 Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › O/c fine in prime, but not in linx?