Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Screen Going Blank w/8800 GTS 512 @ FurMark
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Screen Going Blank w/8800 GTS 512 @ FurMark

post #1 of 3
Thread Starter 
I'm testing my old cards to see if they still work.

So far my 9600 GSO 512 seems to be dead. The PC POSTS, but the screen stays dim.

Now, my 8800 GTS 512 has an unusual problem.

When I run FurMark to test for stability.. it runs fine at 100% load.. never gets above 49C.

But, the screen goes blank or turns off and then comes back to itself. It happens every few seconds and even a bit after FurMark is closed.

What's causing this?
White Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k Gigabyte P67A-UD7-B3 GTX 480 SLi G.Skill 16GB (4x4GB) 1600/CL7 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial C300 256GB LG 6x BD-RW/HD-DVD Windows 7 SP1 Ultimate 64-bit Dell 'PLP' - 2007FP | 3007WFP-HC | 2007FP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510 Silverstone 1000w [80A]-Rail Antec p190 (Modded) Logitech G700 
Mouse Pad
Steelpad SteelSeries Experience I-2 
  hide details  
Reply
White Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k Gigabyte P67A-UD7-B3 GTX 480 SLi G.Skill 16GB (4x4GB) 1600/CL7 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial C300 256GB LG 6x BD-RW/HD-DVD Windows 7 SP1 Ultimate 64-bit Dell 'PLP' - 2007FP | 3007WFP-HC | 2007FP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510 Silverstone 1000w [80A]-Rail Antec p190 (Modded) Logitech G700 
Mouse Pad
Steelpad SteelSeries Experience I-2 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
Have you tried any games or other benchmarks? Furmark doesn't typically stress Nvidia cards as much as ATI so its not typically a good measure of real world temperatures.

Try another benchmark that will load it up to 100% like 3DMark or Heaven.
XuperXeon
(17 items)
 
Mako Shark
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5675 @ 4.6Ghz Asus Sabertooth X58 AMD Radeon R9 Fury Corsair XMS DDR3  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 2 OCZ Vertex WD VelociRaptor LiteOn DVD/RW 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100i GTX Windows 7 Ultimate x64 Hanns-G 27" LED Razer BlackWidow Ultimate 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ 850W ZX Series Thermaltake Level 10 GT Razer DeathAdder 3500dpi Xtrac Ripper 
Audio
Creative Soundblaster X-Fi 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 980 BE 4.4Ghz MSI GD70 790FX Sapphire HD 7950 3GB 4GB OCZ Reaper 1333 @ 1500 6-7-6-20 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Vertex 3 120GB, OCZ Vertex 60GB, Vraptor 15... Lite-On DVD-RW SATA Scythe Mugen II Win7 x64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
Hanns G 27" 1920x1080 Razer Lycosa OCZ 850W Gold ZX Series Thermaltake Shark 
MouseMouse Pad
Razer Death Adder Xtrac Ripper 
  hide details  
Reply
XuperXeon
(17 items)
 
Mako Shark
(14 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5675 @ 4.6Ghz Asus Sabertooth X58 AMD Radeon R9 Fury Corsair XMS DDR3  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 2 OCZ Vertex WD VelociRaptor LiteOn DVD/RW 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair H100i GTX Windows 7 Ultimate x64 Hanns-G 27" LED Razer BlackWidow Ultimate 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ 850W ZX Series Thermaltake Level 10 GT Razer DeathAdder 3500dpi Xtrac Ripper 
Audio
Creative Soundblaster X-Fi 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 980 BE 4.4Ghz MSI GD70 790FX Sapphire HD 7950 3GB 4GB OCZ Reaper 1333 @ 1500 6-7-6-20 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Vertex 3 120GB, OCZ Vertex 60GB, Vraptor 15... Lite-On DVD-RW SATA Scythe Mugen II Win7 x64 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
Hanns G 27" 1920x1080 Razer Lycosa OCZ 850W Gold ZX Series Thermaltake Shark 
MouseMouse Pad
Razer Death Adder Xtrac Ripper 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by FlawleZ View Post
Have you tried any games or other benchmarks? Furmark doesn't typically stress Nvidia cards as much as ATI so its not typically a good measure of real world temperatures.

Try another benchmark that will load it up to 100% like 3DMark or Heaven.
No, on FurMark I get 100% load. On 3DMark, I get 66% AVG.

I reset my CPU to stock and everything's fine (thank god), but now I'm worried that there's a problem with my CPU/MOBO.
White Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k Gigabyte P67A-UD7-B3 GTX 480 SLi G.Skill 16GB (4x4GB) 1600/CL7 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial C300 256GB LG 6x BD-RW/HD-DVD Windows 7 SP1 Ultimate 64-bit Dell 'PLP' - 2007FP | 3007WFP-HC | 2007FP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510 Silverstone 1000w [80A]-Rail Antec p190 (Modded) Logitech G700 
Mouse Pad
Steelpad SteelSeries Experience I-2 
  hide details  
Reply
White Phoenix
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k Gigabyte P67A-UD7-B3 GTX 480 SLi G.Skill 16GB (4x4GB) 1600/CL7 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial C300 256GB LG 6x BD-RW/HD-DVD Windows 7 SP1 Ultimate 64-bit Dell 'PLP' - 2007FP | 3007WFP-HC | 2007FP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G510 Silverstone 1000w [80A]-Rail Antec p190 (Modded) Logitech G700 
Mouse Pad
Steelpad SteelSeries Experience I-2 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Screen Going Blank w/8800 GTS 512 @ FurMark