Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › SLI fail, which card?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

SLI fail, which card?

post #1 of 3
Thread Starter 
Friday my "work1" rig (below, with 2x9800GT on 750i FTW) started showing blinking pixels on pictures/webpages here and there. This morning, it booted to a black screen. No image during POST either. A couple reboots later, I had vid and both 9800GTs were "disabled" in device manager, without the NVidia driver loaded.

I removed the previous driver, loaded the latest, enabled SLI (it had a little trouble with that, took a while to get vid back) and ran Vantage, no probs. Rebooted, and back to black screen.

I removed the SLI bridge, and the got vid again, but lost vid on the TOP card at windows logon, while the BOTTOM card had just a cursor on a black screen.

Removed the bottom card, and the top card seems to be fine by itself. Replaced it with the bottom card, and IT seems fine too!

So which card is fail, or could it be something else? No blinking pixels today...

PS: In 2D apps, the card the monitor is plugged into is the one making the vid, right? So the blinking pixels would be due to just that card, or if the other was failing, would it contribute?
More Cores
(20 items)
 
 
SFF: HADRON
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930K @ 4.8Ghz offset ASrock X79 Extreme6/GB EVGA GTX680 FTW with EK waterblock EVGA GTX650 for PhysX 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G-Skill 4x4GB DDR3 1866 8-9-9-24@1.5V Samsung 840 Pro 128GB Agility 3 240GB x2 RAID 0 WD 500GB X2 RAID 0 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Raystorm XSPC Dual Bay reservoir with Alphacool variable... Alphacool NexXxoS UT60 Full Copper Triple 120mm... EK GTX680 FTW waterblock 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit Ultimate HP tSS-25X11LED 25" 1080p PC Power&Cooling Silentpower 910W Xigmatek Elysium 
MouseMouse PadAudioAudio
Razer Deathadder 3500 Rocketfish Creative Sound Core3D Logitech Z5300 
CPUMotherboardGraphicsRAM
960T unlocked to X6 ASUS M4A79XTD Evo Sapphire HD6870 1GB 2x2GB Ripjaws 7-8-7-24 F3-12800CL7D-4GBRM  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 128GB WD 320GB HDD Lite-On DVD-RW Corsair H100 
OSPowerCase
Win 7 x64 Ultimate OCZ Stealthstream 600W HAF XB 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570K P8Z77-I MSI 560 Ti TF2 Samsung 20nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M500 Kuhler 620 Windows 7 x64 52" Samsung LED TV 
CaseAudio
EVGA Hadron Air Denon receiver/ Polk audio 
  hide details  
Reply
More Cores
(20 items)
 
 
SFF: HADRON
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930K @ 4.8Ghz offset ASrock X79 Extreme6/GB EVGA GTX680 FTW with EK waterblock EVGA GTX650 for PhysX 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G-Skill 4x4GB DDR3 1866 8-9-9-24@1.5V Samsung 840 Pro 128GB Agility 3 240GB x2 RAID 0 WD 500GB X2 RAID 0 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Raystorm XSPC Dual Bay reservoir with Alphacool variable... Alphacool NexXxoS UT60 Full Copper Triple 120mm... EK GTX680 FTW waterblock 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit Ultimate HP tSS-25X11LED 25" 1080p PC Power&Cooling Silentpower 910W Xigmatek Elysium 
MouseMouse PadAudioAudio
Razer Deathadder 3500 Rocketfish Creative Sound Core3D Logitech Z5300 
CPUMotherboardGraphicsRAM
960T unlocked to X6 ASUS M4A79XTD Evo Sapphire HD6870 1GB 2x2GB Ripjaws 7-8-7-24 F3-12800CL7D-4GBRM  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 128GB WD 320GB HDD Lite-On DVD-RW Corsair H100 
OSPowerCase
Win 7 x64 Ultimate OCZ Stealthstream 600W HAF XB 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570K P8Z77-I MSI 560 Ti TF2 Samsung 20nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M500 Kuhler 620 Windows 7 x64 52" Samsung LED TV 
CaseAudio
EVGA Hadron Air Denon receiver/ Polk audio 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
Quote:
Originally Posted by 2thAche View Post
Friday my "work1" rig (below, with 2x9800GT on 750i FTW) started showing blinking pixels on pictures/webpages here and there. This morning, it booted to a black screen. No image during POST either. A couple reboots later, I had vid and both 9800GTs were "disabled" in device manager, without the NVidia driver loaded.

I removed the previous driver, loaded the latest, enabled SLI (it had a little trouble with that, took a while to get vid back) and ran Vantage, no probs. Rebooted, and back to black screen.

I removed the SLI bridge, and the got vid again, but lost vid on the TOP card at windows logon, while the BOTTOM card had just a cursor on a black screen.

Removed the bottom card, and the top card seems to be fine by itself. Replaced it with the bottom card, and IT seems fine too!

So which card is fail, or could it be something else? No blinking pixels today...

PS: In 2D apps, the card the monitor is plugged into is the one making the vid, right? So the blinking pixels would be due to just that card, or if the other was failing, would it contribute?
Both GPUs render frames turnwise. Card #1 does frame one, Card #2 does frame two and Card #1 does frame three. You'll have to test each card individually.
Pernod
(28 items)
 
Oleo
(14 items)
 
The Sidewinder
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
Intel Xeon E5-4650 Intel Xeon E5-4650 Asus Z9PE-D8 WS GeForce GTX 780 Ti 
RAMRAMHard DriveHard Drive
4 x 4GB Corsair Dominator Platinum 4 x 4GB Corsair Dominator Platinum Samsung Spinpoint F3 2TB Sandisk Ultra 64GB 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
mushkin Triactor 240GB EK Supremacy Nickel/Plexi EK Supremacy Nickel/Plexi TFC XChanger 360 
CoolingCoolingCoolingOS
Koolance RP452X2 Swiftech MCP-655 Corsair SP120 "QE" Windows 10 Enterprise x64 
OSMonitorMonitorMonitor
openSUSE Leap 42.1 x64 Dell U2412M Dell U2412M Acer P241W-d 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky 1008 w/ Cherry MX Blue Coolermaster Silent Pro M2 1.5kW Silverstone Raven RV01B-W Microsoft Sidewinder X5 
AudioAudioAudioOther
Asus Xonar DX Beyerdynamic DT 880 Premium AudioEngine A2 (2.0) Wacom Intuos Pen & Touch 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600K @5.2  MSI MPower Z77 GeForce GTX 470 Corsair Vengeance 2000MHz C10 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung Spinpoint F1 XSPC Raystorm EK Spin Bay Res Clear mcp-350 (ddc1) 
CoolingCoolingOSOS
XSPC EX120 XSPC EX240 openSUSE 12.3 x64 elementaryOS 0.3 (Freya) x64 
PowerCase
Corsair TX750 750W Lian Li A05NB 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel C2Q Q9550 Asus P5G41C-M LX GeForce GTX 470 Corsair XMS2 DDR2 800 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate LP 500GB Crucial M4 128GB WD Red 2TB WD Red 4TB 
CoolingOSMonitorPower
Scythe Big Shuriken w/ Silverstone Suscool 121 Windows 10 Home x64 Sony Bravia KDL-37EX500 Antec TP650 New 
CaseOther
Lian Li V351B Silverstone Suscool 121 120mm case fans 
  hide details  
Reply
Pernod
(28 items)
 
Oleo
(14 items)
 
The Sidewinder
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
Intel Xeon E5-4650 Intel Xeon E5-4650 Asus Z9PE-D8 WS GeForce GTX 780 Ti 
RAMRAMHard DriveHard Drive
4 x 4GB Corsair Dominator Platinum 4 x 4GB Corsair Dominator Platinum Samsung Spinpoint F3 2TB Sandisk Ultra 64GB 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
mushkin Triactor 240GB EK Supremacy Nickel/Plexi EK Supremacy Nickel/Plexi TFC XChanger 360 
CoolingCoolingCoolingOS
Koolance RP452X2 Swiftech MCP-655 Corsair SP120 "QE" Windows 10 Enterprise x64 
OSMonitorMonitorMonitor
openSUSE Leap 42.1 x64 Dell U2412M Dell U2412M Acer P241W-d 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky 1008 w/ Cherry MX Blue Coolermaster Silent Pro M2 1.5kW Silverstone Raven RV01B-W Microsoft Sidewinder X5 
AudioAudioAudioOther
Asus Xonar DX Beyerdynamic DT 880 Premium AudioEngine A2 (2.0) Wacom Intuos Pen & Touch 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600K @5.2  MSI MPower Z77 GeForce GTX 470 Corsair Vengeance 2000MHz C10 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung Spinpoint F1 XSPC Raystorm EK Spin Bay Res Clear mcp-350 (ddc1) 
CoolingCoolingOSOS
XSPC EX120 XSPC EX240 openSUSE 12.3 x64 elementaryOS 0.3 (Freya) x64 
PowerCase
Corsair TX750 750W Lian Li A05NB 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel C2Q Q9550 Asus P5G41C-M LX GeForce GTX 470 Corsair XMS2 DDR2 800 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate LP 500GB Crucial M4 128GB WD Red 2TB WD Red 4TB 
CoolingOSMonitorPower
Scythe Big Shuriken w/ Silverstone Suscool 121 Windows 10 Home x64 Sony Bravia KDL-37EX500 Antec TP650 New 
CaseOther
Lian Li V351B Silverstone Suscool 121 120mm case fans 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
But not in 2D, like desktop where SLI is disabled. That would be all on the card plugged to the monitor, correct?

I've tested both cards separately and I can't get either to fail. I'll try some reboots and daily use next. Possible to have SLI failure by the motherboard?
More Cores
(20 items)
 
 
SFF: HADRON
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930K @ 4.8Ghz offset ASrock X79 Extreme6/GB EVGA GTX680 FTW with EK waterblock EVGA GTX650 for PhysX 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G-Skill 4x4GB DDR3 1866 8-9-9-24@1.5V Samsung 840 Pro 128GB Agility 3 240GB x2 RAID 0 WD 500GB X2 RAID 0 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Raystorm XSPC Dual Bay reservoir with Alphacool variable... Alphacool NexXxoS UT60 Full Copper Triple 120mm... EK GTX680 FTW waterblock 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit Ultimate HP tSS-25X11LED 25" 1080p PC Power&Cooling Silentpower 910W Xigmatek Elysium 
MouseMouse PadAudioAudio
Razer Deathadder 3500 Rocketfish Creative Sound Core3D Logitech Z5300 
CPUMotherboardGraphicsRAM
960T unlocked to X6 ASUS M4A79XTD Evo Sapphire HD6870 1GB 2x2GB Ripjaws 7-8-7-24 F3-12800CL7D-4GBRM  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 128GB WD 320GB HDD Lite-On DVD-RW Corsair H100 
OSPowerCase
Win 7 x64 Ultimate OCZ Stealthstream 600W HAF XB 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570K P8Z77-I MSI 560 Ti TF2 Samsung 20nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M500 Kuhler 620 Windows 7 x64 52" Samsung LED TV 
CaseAudio
EVGA Hadron Air Denon receiver/ Polk audio 
  hide details  
Reply
More Cores
(20 items)
 
 
SFF: HADRON
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930K @ 4.8Ghz offset ASrock X79 Extreme6/GB EVGA GTX680 FTW with EK waterblock EVGA GTX650 for PhysX 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G-Skill 4x4GB DDR3 1866 8-9-9-24@1.5V Samsung 840 Pro 128GB Agility 3 240GB x2 RAID 0 WD 500GB X2 RAID 0 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Raystorm XSPC Dual Bay reservoir with Alphacool variable... Alphacool NexXxoS UT60 Full Copper Triple 120mm... EK GTX680 FTW waterblock 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit Ultimate HP tSS-25X11LED 25" 1080p PC Power&Cooling Silentpower 910W Xigmatek Elysium 
MouseMouse PadAudioAudio
Razer Deathadder 3500 Rocketfish Creative Sound Core3D Logitech Z5300 
CPUMotherboardGraphicsRAM
960T unlocked to X6 ASUS M4A79XTD Evo Sapphire HD6870 1GB 2x2GB Ripjaws 7-8-7-24 F3-12800CL7D-4GBRM  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 128GB WD 320GB HDD Lite-On DVD-RW Corsair H100 
OSPowerCase
Win 7 x64 Ultimate OCZ Stealthstream 600W HAF XB 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570K P8Z77-I MSI 560 Ti TF2 Samsung 20nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M500 Kuhler 620 Windows 7 x64 52" Samsung LED TV 
CaseAudio
EVGA Hadron Air Denon receiver/ Polk audio 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › SLI fail, which card?