Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › my water cooling leak :(
New Posts  All Forums:Forum Nav:

my water cooling leak :(

post #1 of 24
Thread Starter 
http://www.overclock.net/water-cooli...p35x-head.html

I started this thread some time ago, and this is how I attached the pump to my res


anyway I finished my loop today and I have a leak

the leak isnt from any of the compresion fittings at all its from the pump

the pump just leak from the bottom



what should I do
My build :)
(15 items)
 
little sis
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 2600K @ 4.9 1.41v Z77 Gigabyte G1.Sniper 3 (Gigabyte P67 UD7 old) Gigabyte GTX580 SLI 2x4GB HyperX Fury  
Hard DriveHard DriveCoolingMonitor
crucial mx100 256GB 3x1TB WD black rasa block + 2xGTX360 rad's + 2EK waterblocks DELL P2414H 
PowerCaseMouseAudio
corsair 1200AX HAF stacker G400,Performance MX, Roccat Kone XTD beyerdynamic DT 770M 
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel core i7 920 gigabyte x58 extreme integrated water cooling nvidia gtx285 2GB 3x2GB Kingston 1333mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x1TB WD black XSPC 360AX win7 ultimate DELL U2311H 
PowerCaseMouseAudio
corsair AX1200 HAF-X logitech G400 audio technica ath-m50 
  hide details  
Reply
My build :)
(15 items)
 
little sis
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 2600K @ 4.9 1.41v Z77 Gigabyte G1.Sniper 3 (Gigabyte P67 UD7 old) Gigabyte GTX580 SLI 2x4GB HyperX Fury  
Hard DriveHard DriveCoolingMonitor
crucial mx100 256GB 3x1TB WD black rasa block + 2xGTX360 rad's + 2EK waterblocks DELL P2414H 
PowerCaseMouseAudio
corsair 1200AX HAF stacker G400,Performance MX, Roccat Kone XTD beyerdynamic DT 770M 
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel core i7 920 gigabyte x58 extreme integrated water cooling nvidia gtx285 2GB 3x2GB Kingston 1333mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x1TB WD black XSPC 360AX win7 ultimate DELL U2311H 
PowerCaseMouseAudio
corsair AX1200 HAF-X logitech G400 audio technica ath-m50 
  hide details  
Reply
post #2 of 24
I would take it apart and double check all of your o rings to make sure they are seating right.
post #3 of 24
Thread Starter 
I took almost all the water out....


did I put my pump wrong in the res ?

do you know why it has happen ???

also when I put the water it did strange sound I guess it came from the pump and the sound where the water getting in it ?...


ps: the pump wasnt on when its started leaking...
My build :)
(15 items)
 
little sis
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 2600K @ 4.9 1.41v Z77 Gigabyte G1.Sniper 3 (Gigabyte P67 UD7 old) Gigabyte GTX580 SLI 2x4GB HyperX Fury  
Hard DriveHard DriveCoolingMonitor
crucial mx100 256GB 3x1TB WD black rasa block + 2xGTX360 rad's + 2EK waterblocks DELL P2414H 
PowerCaseMouseAudio
corsair 1200AX HAF stacker G400,Performance MX, Roccat Kone XTD beyerdynamic DT 770M 
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel core i7 920 gigabyte x58 extreme integrated water cooling nvidia gtx285 2GB 3x2GB Kingston 1333mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x1TB WD black XSPC 360AX win7 ultimate DELL U2311H 
PowerCaseMouseAudio
corsair AX1200 HAF-X logitech G400 audio technica ath-m50 
  hide details  
Reply
My build :)
(15 items)
 
little sis
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 2600K @ 4.9 1.41v Z77 Gigabyte G1.Sniper 3 (Gigabyte P67 UD7 old) Gigabyte GTX580 SLI 2x4GB HyperX Fury  
Hard DriveHard DriveCoolingMonitor
crucial mx100 256GB 3x1TB WD black rasa block + 2xGTX360 rad's + 2EK waterblocks DELL P2414H 
PowerCaseMouseAudio
corsair 1200AX HAF stacker G400,Performance MX, Roccat Kone XTD beyerdynamic DT 770M 
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel core i7 920 gigabyte x58 extreme integrated water cooling nvidia gtx285 2GB 3x2GB Kingston 1333mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x1TB WD black XSPC 360AX win7 ultimate DELL U2311H 
PowerCaseMouseAudio
corsair AX1200 HAF-X logitech G400 audio technica ath-m50 
  hide details  
Reply
post #4 of 24
Quote:
Originally Posted by thrasherht View Post
I would take it apart and double check all of your o rings to make sure they are seating right.
I once started filling my loop without the O ring in my pump, blood red coolant everywhere..


i would prob remove the pump from the loop and leak test it on its own if you cant see anything obviously wrong
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e5645 @ 4.2Ghz P6X58D-E 5450 x2 6Gb Corsair Dominator 1600 
CoolingOSPowerCase
ALPENFOHN K2 Windows 7 Pro Antec Truepower Trio 650W Dell Optiplex 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e5645 @ 4.2Ghz P6X58D-E 5450 x2 6Gb Corsair Dominator 1600 
CoolingOSPowerCase
ALPENFOHN K2 Windows 7 Pro Antec Truepower Trio 650W Dell Optiplex 
  hide details  
Reply
post #5 of 24
from the pic of the pump and xspc bay the o ring was never on the pump. So if you just installed it there is no o ring hints why you have a leak. the o ring got stuck to the pump top more than likely
Case Labs th10
(21 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
970 evga 4way 2 gtx590 6gigs muskin ram 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
2tb wd,128 ssd/crucial lg dvd koolance gtx590 block x 2 white heatkiller 
CoolingCoolingCoolingCooling
RX480 rad x2 MCP35x (X2) gentle typhoons 1850 rpm (8) xigamtek fans  
OSMonitorKeyboardPower
win pro 64bit samsung 2343 x3 6144x1152 logitech g19 silverstone 1500watt 
CaseMouseMouse PadAudio
case labs th10 deathadder 3500dpi cheap one Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty C... 
Other
XSPC dual bay reservoir  
  hide details  
Reply
Case Labs th10
(21 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
970 evga 4way 2 gtx590 6gigs muskin ram 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
2tb wd,128 ssd/crucial lg dvd koolance gtx590 block x 2 white heatkiller 
CoolingCoolingCoolingCooling
RX480 rad x2 MCP35x (X2) gentle typhoons 1850 rpm (8) xigamtek fans  
OSMonitorKeyboardPower
win pro 64bit samsung 2343 x3 6144x1152 logitech g19 silverstone 1500watt 
CaseMouseMouse PadAudio
case labs th10 deathadder 3500dpi cheap one Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty C... 
Other
XSPC dual bay reservoir  
  hide details  
Reply
post #6 of 24
Quote:
Originally Posted by Juggalo23451 View Post
from the pic of the pump and xspc bay the o ring was never on the pump. So if you just installed it there is no o ring hints why you have a leak. the o ring got stuck to the pump top more than likely
Nice catch.
post #7 of 24
Same thing happened to me... I put the O ring on improperly and water began to leak out from where the pump meets the res... It's all in the O ring my friend!
Paradise
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055T @ 3.7ghz Gigabyte GA-890GPA-UD3H XFX 5770 Crossfire 4x2GB G.Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
64GB MC SSD, 2x320 7200.10, 2x2TB Green Caviar Windows 7 Ultimate Samsung 205BW & 32" Panasonic LCD G15 
PowerCaseMouse
Corsair HX620 (FTW) CoolerMaster HAF 932 MX518 
  hide details  
Reply
Paradise
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055T @ 3.7ghz Gigabyte GA-890GPA-UD3H XFX 5770 Crossfire 4x2GB G.Skill Ripjaws DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
64GB MC SSD, 2x320 7200.10, 2x2TB Green Caviar Windows 7 Ultimate Samsung 205BW & 32" Panasonic LCD G15 
PowerCaseMouse
Corsair HX620 (FTW) CoolerMaster HAF 932 MX518 
  hide details  
Reply
post #8 of 24
As many people above have stated..
I *ALSO* put the o-ring on wrong on the bay res...
The o-ring NEEDS to go on the ridge of the pump between the pump and the reservoir..

If you put it on the ridge of the plastic mount between the mount and the pump, then it's going to leak like crazy,... In fact, mine pumped the entire contents of the reservoir out onto the floor within a split second of turning it on..


That's why you test it outside of the case.

I blame XSPC for not making it clear at all in my bay reservoir where the o-ring is supposed to go.
Edited by Sidicas - 3/1/11 at 2:21pm
post #9 of 24
Quote:
Originally Posted by Sidicas View Post
I blame XSPC for not making it clear at all in my bay reservoir where the o-ring is supposed to go.
You guys make me feel so much better now that I know I wasn't the only person who put the o-ring in the wrong area.
Gaming PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 4.2 GHz Asus Rampage III Extreme ATI Radeon HD 5970 6 GB Corsair Dominator Tri-Channel 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
32 GB OCZ SSD, 2x 150 GB WD Velociraptor 10000 rpm Windows 7 Ultimate 64 bit 2x Acer AL1622W Cyborg Eclipse 
PowerCaseMouse
850 W Corsair Modular Cool Master HAF 932 Logitec MX 518 
  hide details  
Reply
Gaming PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 @ 4.2 GHz Asus Rampage III Extreme ATI Radeon HD 5970 6 GB Corsair Dominator Tri-Channel 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
32 GB OCZ SSD, 2x 150 GB WD Velociraptor 10000 rpm Windows 7 Ultimate 64 bit 2x Acer AL1622W Cyborg Eclipse 
PowerCaseMouse
850 W Corsair Modular Cool Master HAF 932 Logitec MX 518 
  hide details  
Reply
post #10 of 24
Thread Starter 
^


thx so much guys I really had no idea what went wrong

the o ring where stack at the head of the pump...

I will fix it today or tomorrow just need to fined the time to...


edit:
should I let my pump dry for a day before powering it for testing ?

water might got inside of it ?
Edited by ranerX3 - 3/1/11 at 10:32pm
My build :)
(15 items)
 
little sis
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 2600K @ 4.9 1.41v Z77 Gigabyte G1.Sniper 3 (Gigabyte P67 UD7 old) Gigabyte GTX580 SLI 2x4GB HyperX Fury  
Hard DriveHard DriveCoolingMonitor
crucial mx100 256GB 3x1TB WD black rasa block + 2xGTX360 rad's + 2EK waterblocks DELL P2414H 
PowerCaseMouseAudio
corsair 1200AX HAF stacker G400,Performance MX, Roccat Kone XTD beyerdynamic DT 770M 
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel core i7 920 gigabyte x58 extreme integrated water cooling nvidia gtx285 2GB 3x2GB Kingston 1333mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x1TB WD black XSPC 360AX win7 ultimate DELL U2311H 
PowerCaseMouseAudio
corsair AX1200 HAF-X logitech G400 audio technica ath-m50 
  hide details  
Reply
My build :)
(15 items)
 
little sis
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 2600K @ 4.9 1.41v Z77 Gigabyte G1.Sniper 3 (Gigabyte P67 UD7 old) Gigabyte GTX580 SLI 2x4GB HyperX Fury  
Hard DriveHard DriveCoolingMonitor
crucial mx100 256GB 3x1TB WD black rasa block + 2xGTX360 rad's + 2EK waterblocks DELL P2414H 
PowerCaseMouseAudio
corsair 1200AX HAF stacker G400,Performance MX, Roccat Kone XTD beyerdynamic DT 770M 
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel core i7 920 gigabyte x58 extreme integrated water cooling nvidia gtx285 2GB 3x2GB Kingston 1333mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x1TB WD black XSPC 360AX win7 ultimate DELL U2311H 
PowerCaseMouseAudio
corsair AX1200 HAF-X logitech G400 audio technica ath-m50 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › my water cooling leak :(