Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Overclocked My i5 2500k, stable for 24+ hrs, now unstable?!?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Overclocked My i5 2500k, stable for 24+ hrs, now unstable?!?

post #1 of 13
Thread Starter 
Hey,

So I've been tinkering with this i5 2500k for a few weeks now. I was able to get it to 5.004 ghz @ (50 x 100.2 mhz) 1.414 Vcore on cpu-z stable for 24+ hours on prime 95 blend test. I've been folding for a day and I restarted my computer a few times. I tried to run prime 95 again right now to see if it's stable, now it's get's an error during blendtest immediately . Why is this? I haven't changed any settings at all.

I tried to go back to my 4.8ghz stable clock that I first had gotten to, but the same thing occurred during prime 95 blend test. Why is prime 95 getting errors now when it hadn't before after running it several times? Any tips on what to do?
post #2 of 13
Thread Starter 
I don't BSOD btw, at least yet. It's just during while running the prime 95 blend test that an error pops up. Using F6a bios on my P67A-UD5 btw.
post #3 of 13
so before it passed for 24 hours, and now when you run it errors and doesn't pass?

Have you changed any settings? and what is your vcore?
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #4 of 13
I had the same issue, upping the vcore to 1.43 folding stable @ 5ghz, Also what is your LLC set to?
Gene-Z Dedi
(7 items)
 
Captain America
(6 items)
 
 
CPUMotherboardRAMHard Drive
i7 2600k @ 5.2 Ghz Asus Maximus IV Gene-Z Gskill 2133 4GB Caviar Black 
CoolingOSPower
Corsair H100 Arch x64 OCZ 650 Watt 
CPUCPUMotherboardGraphics
Intel Xeon E5-2650 Intel Xeon E5-2650 ASUS Z9PE-D8 WS XFX 6870 
RAMOS
32 GB Samsung Arch Nix 
  hide details  
Reply
Gene-Z Dedi
(7 items)
 
Captain America
(6 items)
 
 
CPUMotherboardRAMHard Drive
i7 2600k @ 5.2 Ghz Asus Maximus IV Gene-Z Gskill 2133 4GB Caviar Black 
CoolingOSPower
Corsair H100 Arch x64 OCZ 650 Watt 
CPUCPUMotherboardGraphics
Intel Xeon E5-2650 Intel Xeon E5-2650 ASUS Z9PE-D8 WS XFX 6870 
RAMOS
32 GB Samsung Arch Nix 
  hide details  
Reply
post #5 of 13
try to bump your RAM voltage and see if that helps or your OC wasn't stable to begin with
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930K Rampage IV Gene SLI Evga GTX 780 Classy 16Gb TeamX2400c9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 Pro/ Hitachi Deskstar 1TB  H20 (NexXxoS 420+280) w7x64 VG248QE 
KeyboardPowerMouseAudio
Logitech G110 SuperNOVA 1300 G2 G502 Proteus Core Foobar2K/WASAPI >NuForce Icon HDP >Crack with S... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4930K Rampage IV Gene SLI Evga GTX 780 Classy 16Gb TeamX2400c9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 840 Pro/ Hitachi Deskstar 1TB  H20 (NexXxoS 420+280) w7x64 VG248QE 
KeyboardPowerMouseAudio
Logitech G110 SuperNOVA 1300 G2 G502 Proteus Core Foobar2K/WASAPI >NuForce Icon HDP >Crack with S... 
  hide details  
Reply
post #6 of 13
Thread Starter 
My vcore is at 1.42 for 5.0 ghz. I didn't change any settings. I tried bumping up ram voltage, but that didn't do anything. Also my LLC is on "Level 1".
post #7 of 13
Happened to me as well. I had to raise my vcore by 0.02V. I've since turned LLC off and adjusted the bios voltage so that I get the same load voltage of 1.356. Doubt it has anything to do with it, but I wanted to abandon LLC for now.

BTW, was that 1.42 load voltage or what it was set to in bios?
Edited by compudaze - 3/2/11 at 11:50pm
Scorpion
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2500K Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 MSI GeForce GTX 580 Lightning Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 CL9 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Agility 2 120GB Samsung SH-S223L DVD-RW Windows 7 Professional 64-Bit AOC e2243Fwk 21.5" LED 
KeyboardPowerCaseMouse
XArmor U9 Mechanical Corsair HX850 Corsair Carbide Series 500R Logitech G500 
Mouse PadAudio
Nova Gaming Winner 3 Realtek ALC889 Codec 
  hide details  
Reply
Scorpion
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2500K Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 MSI GeForce GTX 580 Lightning Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 CL9 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Agility 2 120GB Samsung SH-S223L DVD-RW Windows 7 Professional 64-Bit AOC e2243Fwk 21.5" LED 
KeyboardPowerCaseMouse
XArmor U9 Mechanical Corsair HX850 Corsair Carbide Series 500R Logitech G500 
Mouse PadAudio
Nova Gaming Winner 3 Realtek ALC889 Codec 
  hide details  
Reply
post #8 of 13
Thread Starter 
it was load voltage, under bios I had it set to 1.385 vcore.
post #9 of 13
this seems to happen a lot with the ud5 and ud7 , i have overclocks that have benched stable in prime for more than 24 hours, then BAM you restart your pc and you get an error stating due to voltage changes blah blah blah ...I hate my UD7 and cant wait to get my hands on an Asus M4E, this board seems to not be very stable at all when it comes to OCing, in my case anyway.

I have seen multiple threads where this has happened to numerous people. The gigabyte boards just dont seem to OC well, it is really annoying that i have resorted to using easytune 6 and even that gives me problems sometimes when it comes to real time bios change even though it is enabled in BIOS i sometimes get prompted to restart to take effect when i shouldn't. This is extremely annoying because the UD7 is supposed to be the flagship p67 board and it has given so many people so many problems.
Air 540
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570k @4.8ghz MSI z77 MPower  MSI GTX 780 Lightning Sli 8GB Corsair Vengeance White  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel 520 Series 120GB WD Caviar Black 1TB NZXT Havik 140 W7-Home Edition x64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 23.5@ 1920x1080 120hz Logitech G110 Black USB Wired LED Backlit Corsair AX 750 Corsair Air 540 
MouseMouse Pad
Logitech G700  GIGABYTE GP-MP8000 Extreme Accuracy Gaming Pad 
  hide details  
Reply
Air 540
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570k @4.8ghz MSI z77 MPower  MSI GTX 780 Lightning Sli 8GB Corsair Vengeance White  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel 520 Series 120GB WD Caviar Black 1TB NZXT Havik 140 W7-Home Edition x64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 23.5@ 1920x1080 120hz Logitech G110 Black USB Wired LED Backlit Corsair AX 750 Corsair Air 540 
MouseMouse Pad
Logitech G700  GIGABYTE GP-MP8000 Extreme Accuracy Gaming Pad 
  hide details  
Reply
post #10 of 13
Prime95 was pretty weird for me too, so I downloaded IntelBurntest. <---- Thats a pretty good program too. If you cant fix your problem with Prime95 then try IntelBurnTest.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 650 @ 4.0GHz [1.36V] Gigabyte H55N-USB3 Sapphire Radeon HD 6870 @ 1GHz 1000/1200 [1.28V] G.Skill Ripjaws 8GB @ 6-8-7-24-1T 1280Mhz [1.66V] 
Hard DriveOSMonitorPower
Seagate 160GB & WD 160GB Win 7 Home Premium 64-bit x3 Acer S211HLBD 21.5" Kingwin Lazer 750W 
Case
Antec 902 V3 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 650 @ 4.0GHz [1.36V] Gigabyte H55N-USB3 Sapphire Radeon HD 6870 @ 1GHz 1000/1200 [1.28V] G.Skill Ripjaws 8GB @ 6-8-7-24-1T 1280Mhz [1.66V] 
Hard DriveOSMonitorPower
Seagate 160GB & WD 160GB Win 7 Home Premium 64-bit x3 Acer S211HLBD 21.5" Kingwin Lazer 750W 
Case
Antec 902 V3 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Overclocked My i5 2500k, stable for 24+ hrs, now unstable?!?