Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Help Flashing Sapphire HD 6870 Bios
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Help Flashing Sapphire HD 6870 Bios - Page 2

post #11 of 30
did you change the Overdrive defaults and limits in the bios?

:edit:
oh and make sure you go into the device manager while you're in safe mode and uninstall both graphics cards from there also
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
post #12 of 30
Thread Starter 
Thanks for the advices guys but I did all of that.
I prepared the bios modifying the ones extracted with GPUz using RBE 1.27.
Uninstalled all AMD display software did the Device Manager as well.
Went to Safe Mode and run Driver Sweeper and CCleaner to the registry just in case, checked the Device Manager again to be safe.
Then DOS, ATIFlash and on to business.
Booted to windows fine, just until I installed the drivers. All installed but as soon as I rebooted -as required by the drivers- BSOD.
ATIkmdag.sys as the culprit.

Googled it like hell, I also posted on the TechPowerUps forums since they are the ones that provide RBE just in case. Still no luck with an answer.

Martin.-
post #13 of 30
start over from after the flash, and before you reboot from safe mode make sure the device installation settings is set to the one in the middle.
i don't remember what its called exactly but its not the fully automatic windows update selection nor is it the do nothing one.
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
post #14 of 30
As everyone here has probably already figured out, your doing it right. That being said if your BSODing on every boot then it has to be either a driver or a bios problem. Sounds more like a driver since you can post and see your bios and dos and such, but BIOS can't be ruled out. Maybe download the 11.1a driver alone from AMD and give that a shot.

I dunno man, good luck. I've never had that much trouble with a flash. I wouldn't reinstall though unless it was terribly convenient, and seeing as your asking about it, I assume it's not.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[INTEL] i7 930, 4.4ghz @ 1.27V [Asus] Rampage III Extreme [Sapphire] 2X 6950's Flashed to 6970's @950/1425 [G.SKILL] Ripjaws X Series 12GB DDR3 @ 2133 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[Crucial] 2X C300's in Raid0 & [Samsung] 2X 1TB F3 [Hewlett-Packard] DVD-RW [Microsoft] Windows 7 64-bit [Asus] 3X 23" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
[Microsoft] Sidewinder X6 [Kingwin] Lazer LZ-1000 [Xigmatek] Elysium (Being Modded) [Microsoft] Sidewinder 
Mouse Pad
[XTrac] Ripper 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[INTEL] i7 930, 4.4ghz @ 1.27V [Asus] Rampage III Extreme [Sapphire] 2X 6950's Flashed to 6970's @950/1425 [G.SKILL] Ripjaws X Series 12GB DDR3 @ 2133 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[Crucial] 2X C300's in Raid0 & [Samsung] 2X 1TB F3 [Hewlett-Packard] DVD-RW [Microsoft] Windows 7 64-bit [Asus] 3X 23" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
[Microsoft] Sidewinder X6 [Kingwin] Lazer LZ-1000 [Xigmatek] Elysium (Being Modded) [Microsoft] Sidewinder 
Mouse Pad
[XTrac] Ripper 
  hide details  
Reply
post #15 of 30
Thread Starter 
Thanks Senator. I'm considering a reinstall after flashing and see if that is the problem... which I'm starting to believe it is.
I was hoping for someone with a 6870 that did a flash and could give me some pointers... no luck though.
Still I don't loose hope that it can be done.

On a good note CFX RULEZ!! it is my first setup in CFX and it totally rocks.

Martin.-
post #16 of 30
don't give up.
i struggled for days, failed and gave up, then started over again a few months later(last week) and finally got crossfire to work after my bios flash lol
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
post #17 of 30
BSOD's in crossfire or single or both?
My gaming desk
(14 items)
 
Miner
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 ASUS Sabertooth 990FX Sapphire 290x Patriot Viper Extreme Division 4 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
OCZ Vertex 460 WD 1TB Blue Koolance 380A EK-FC R9-290X 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 64-bit Monoprice 27" IPS-Glass Pro Panel DUCKY! Antec HCP 850W 
CaseMouse
Hand built wooden desk Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD A10 7850K ASUS A88X-Pro Sapphire 280x Sapphire 280x 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Patriot Viper Xtreme Div4 1866mhz 60GB Vertex2 WD Caviar 500AAKS XSPC Rasa 
OSPowerCase
Windows 7 64 bit EVGA 1000W G2 Thermaltake Level 10 GTS 
  hide details  
Reply
My gaming desk
(14 items)
 
Miner
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 ASUS Sabertooth 990FX Sapphire 290x Patriot Viper Extreme Division 4 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
OCZ Vertex 460 WD 1TB Blue Koolance 380A EK-FC R9-290X 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 64-bit Monoprice 27" IPS-Glass Pro Panel DUCKY! Antec HCP 850W 
CaseMouse
Hand built wooden desk Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD A10 7850K ASUS A88X-Pro Sapphire 280x Sapphire 280x 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Patriot Viper Xtreme Div4 1866mhz 60GB Vertex2 WD Caviar 500AAKS XSPC Rasa 
OSPowerCase
Windows 7 64 bit EVGA 1000W G2 Thermaltake Level 10 GTS 
  hide details  
Reply
post #18 of 30
Thread Starter 
Both.
First tried single since one card arrived earlier... BSOD.
Then tried Both... BSOD. flashed one then the other on DOS but no go.
Then tried with the second card on another PCIe.. instead of using the x16 I used an x8 slot, still BSOD.
I'm starting to believe that either RBE 1.27 can't really change the settings correctly or the Catalyst 11.2 are saving some sort of record in the registry that is preventing me from using the cards modified and so I should reinstall.
We'll see. For now I'm using AB to do OC and enjoying my first CFX.

Martin.-
post #19 of 30
BSOD during windows splash screen or after?
My gaming desk
(14 items)
 
Miner
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 ASUS Sabertooth 990FX Sapphire 290x Patriot Viper Extreme Division 4 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
OCZ Vertex 460 WD 1TB Blue Koolance 380A EK-FC R9-290X 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 64-bit Monoprice 27" IPS-Glass Pro Panel DUCKY! Antec HCP 850W 
CaseMouse
Hand built wooden desk Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD A10 7850K ASUS A88X-Pro Sapphire 280x Sapphire 280x 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Patriot Viper Xtreme Div4 1866mhz 60GB Vertex2 WD Caviar 500AAKS XSPC Rasa 
OSPowerCase
Windows 7 64 bit EVGA 1000W G2 Thermaltake Level 10 GTS 
  hide details  
Reply
My gaming desk
(14 items)
 
Miner
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8350 ASUS Sabertooth 990FX Sapphire 290x Patriot Viper Extreme Division 4 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
OCZ Vertex 460 WD 1TB Blue Koolance 380A EK-FC R9-290X 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 64-bit Monoprice 27" IPS-Glass Pro Panel DUCKY! Antec HCP 850W 
CaseMouse
Hand built wooden desk Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD A10 7850K ASUS A88X-Pro Sapphire 280x Sapphire 280x 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Patriot Viper Xtreme Div4 1866mhz 60GB Vertex2 WD Caviar 500AAKS XSPC Rasa 
OSPowerCase
Windows 7 64 bit EVGA 1000W G2 Thermaltake Level 10 GTS 
  hide details  
Reply
post #20 of 30
Thread Starter 
BSOD after splash screen while loading the drivers and stops at atikmdag.sys which is the culprit of the BSOD according to the dump analysis.
Sorry if I didn't say it as clear before.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Help Flashing Sapphire HD 6870 Bios