Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › NEED HELP troubleshooting mobo
New Posts  All Forums:Forum Nav:

NEED HELP troubleshooting mobo

post #1 of 5
Thread Starter 
I have an Asus M4A785-M. When i boot up i am not allowed to get any USB devices to work (USB mouse or keyboard. My KVM switch is trying to reconize the device and will not except it either. I did a force shut down by hitting the power switch and entered into safe mode, i was able to do a restart and my devices worked for a little bit. How can i diagnose a bad USB ports or mobo? What areas do i need to check? I did install all drivers off the mobo CD and i have one identical setup right next to it that appears to be working fine.


EDIT:
if i still do a force shutdown and reboot, the KVM now sees the computer. I have been swapping USB ports. Now after logging in the computer will freeze and show the circle running over the mouse asi if it is doing something
Edited by graphicsman - 3/3/11 at 7:49pm
OverKill
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1055T Gigabyte 890FXA ATI FirePro V3800 ATI FirePro V3800 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
16gb GSkill 10666 Seagate Western Digital  LG Blue Ray 
CoolingOSMonitorMonitor
stock air 7 Pro 64 bit (2)22" Acer x223w (2)23" Acer G235H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Antec 900watt Antec 300 Wacom Tablet 
Audio
Logitech Speakers and sub 
  hide details  
Reply
OverKill
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1055T Gigabyte 890FXA ATI FirePro V3800 ATI FirePro V3800 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
16gb GSkill 10666 Seagate Western Digital  LG Blue Ray 
CoolingOSMonitorMonitor
stock air 7 Pro 64 bit (2)22" Acer x223w (2)23" Acer G235H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Antec 900watt Antec 300 Wacom Tablet 
Audio
Logitech Speakers and sub 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Thread Starter 
issue is still happening, i am now in safe mode . . .
OverKill
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1055T Gigabyte 890FXA ATI FirePro V3800 ATI FirePro V3800 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
16gb GSkill 10666 Seagate Western Digital  LG Blue Ray 
CoolingOSMonitorMonitor
stock air 7 Pro 64 bit (2)22" Acer x223w (2)23" Acer G235H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Antec 900watt Antec 300 Wacom Tablet 
Audio
Logitech Speakers and sub 
  hide details  
Reply
OverKill
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1055T Gigabyte 890FXA ATI FirePro V3800 ATI FirePro V3800 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
16gb GSkill 10666 Seagate Western Digital  LG Blue Ray 
CoolingOSMonitorMonitor
stock air 7 Pro 64 bit (2)22" Acer x223w (2)23" Acer G235H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Antec 900watt Antec 300 Wacom Tablet 
Audio
Logitech Speakers and sub 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
ok, now after running spybot in safe mode, i reboot, HDD health pops up then freezes. What could this be?
OverKill
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1055T Gigabyte 890FXA ATI FirePro V3800 ATI FirePro V3800 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
16gb GSkill 10666 Seagate Western Digital  LG Blue Ray 
CoolingOSMonitorMonitor
stock air 7 Pro 64 bit (2)22" Acer x223w (2)23" Acer G235H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Antec 900watt Antec 300 Wacom Tablet 
Audio
Logitech Speakers and sub 
  hide details  
Reply
OverKill
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1055T Gigabyte 890FXA ATI FirePro V3800 ATI FirePro V3800 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
16gb GSkill 10666 Seagate Western Digital  LG Blue Ray 
CoolingOSMonitorMonitor
stock air 7 Pro 64 bit (2)22" Acer x223w (2)23" Acer G235H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Antec 900watt Antec 300 Wacom Tablet 
Audio
Logitech Speakers and sub 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Thread Starter 
found it, it was norton clashing with some things
OverKill
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1055T Gigabyte 890FXA ATI FirePro V3800 ATI FirePro V3800 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
16gb GSkill 10666 Seagate Western Digital  LG Blue Ray 
CoolingOSMonitorMonitor
stock air 7 Pro 64 bit (2)22" Acer x223w (2)23" Acer G235H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Antec 900watt Antec 300 Wacom Tablet 
Audio
Logitech Speakers and sub 
  hide details  
Reply
OverKill
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom II X6 1055T Gigabyte 890FXA ATI FirePro V3800 ATI FirePro V3800 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
16gb GSkill 10666 Seagate Western Digital  LG Blue Ray 
CoolingOSMonitorMonitor
stock air 7 Pro 64 bit (2)22" Acer x223w (2)23" Acer G235H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Wireless Antec 900watt Antec 300 Wacom Tablet 
Audio
Logitech Speakers and sub 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Norton sucks.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMOS
Phenom II X4 B45 @ 3.37 Biostar TA790GXB3 4G Crucial Ballistix Tracer @1500 CL8 Windows 7 Ultimate 32 bit 
MonitorPowerCase
Samsung SyncMaster 2233 Ultra LSP750 Nexus Clodius 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMOS
Phenom II X4 B45 @ 3.37 Biostar TA790GXB3 4G Crucial Ballistix Tracer @1500 CL8 Windows 7 Ultimate 32 bit 
MonitorPowerCase
Samsung SyncMaster 2233 Ultra LSP750 Nexus Clodius 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › NEED HELP troubleshooting mobo